Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Grote Soep Onzin Dag 
nn - 27.04.2010 19:48

Ja, tuurlijk joh, dat we dat nou niet eerder bedacht hebben. Alles wat er mis is, is dat mensen zich niet gelukkig voelen...
Misschien moet je ook even naar oorlogsgebieden en straatarme regio's in deze wereld om te verkondigen dat ze de capaciteit om zich zorgen te maken moeten verliezen en wat vaker moeten lachen. En dat ze vooral niet anderen moeten beoordelen, ook al worden ze door anderen onderdrukt, vervolgd, uitgebuit, uitgesloten...
En natuurlijk moeten wij hier in het westen wel wat consuminderen (radicaal hoor!) maar het conflict aangaan om machtsstructuren en dit hele verrotte imperalistische systeem af te breken, dat is helemaal niet nodig. Als we maar weten gelukkig te zijn dan komt alles wel goed.

Veel succes met je 'ludieke' feestje, hopelijk zijn er ook nog mensen die wat zinnigers gaan doen die dag.


Meer 
NN - 28.04.2010 13:24

Als jullie even goed lezen gaat het niet alleen om de gelukspandemie, maar ook om de verspilling van eten en de invloed daarvan op mens, dier en milieu.
En ja, misschien hebben mensen de onderdrukt worden er niet veel aan, maar als de mensen die niet onderdrukt worden wat bewuster worden, kan dat uiteindelijk invloed hebben op de onderdrukten.
@Meer 
nn - 28.04.2010 13:47

Ik kan prima lezen, dankjewel. En het gaat me ook niet om het 'Food Not Bombs'-gedeelte van deze 'actie' an sich, maar om het hele 'gelukspandemie'-verhaal en de flyer die daarover uitgedeeld gaat worden. Met zulke onzin ondergraaf je elke serieuze politiek-inhoudelijke doelstelling, creëer je geen enkele serieuze bewustwording en maak je jezelf alleen maar belachelijk.
Draagvlak? 
kuch - 27.04.2010 21:59

ach kijk nou, hippies willen spelen.
Als iedereen blij zou zijn en gelukkig komt het wel goed.
Durf dat maar eens aan 1 van de vele onderdrukten te vertellen.
Ik - 01.05.2010 10:37

Je bent blijkbaar altijd hypocriet en naïef als je iets goeds probeert te doen voor anderen.
Drugs in die soep? 
NN - 28.04.2010 17:27

Wat voor drugs zit er in die soep van jullie zeg? Wordt het niet eens tijd om van je roze wolk af te komen en eens goed om je heen te kijken?

Ik hoop dat er snel een beul komt die jullie slachtoffert om de rest van de mensheid van dit soort onzin te redden.
@Hoezo onzin 
nn - 27.04.2010 21:06

Het gaat me er niet om dat er geen bewustwordingsactiviteiten georganiseerd zouden moeten worden - dat lijkt me juist heel goed. Het gaat om de volstrekt inhoudsloze boodschap die hier uitgedragen gaat worden.
Hoezo onzin? 
NN1312 - 27.04.2010 20:24

Waarom meteen de grond instampen?

Inderdaad, mensen in een oorlogsgebied hebben weinig baat bij deze actie. Maar om de gemiddelde, niet nadenkende, consument in Nederland te bereiken is een ludieke actie zeker geschikt. En verandering kan pas teweeg gebracht worden als de grote consumenten-massa zich anders gaat gedragen. Militante acties zijn, hoe nuttig ook, niet erg draagvlak vormend. En zonder draagvlak geen duurzame ontwikkelingen in de Nederlandse/Wereldse maatschappij.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.