Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
.. 
nn - 10.05.2010 15:53

Compleet absurd hoe de AGN de dood van 3 bankmedewerkers, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van een brandstichting, in de schoenen probeert te schuiven van de werkgever. Waarom kan er niet gewoon worden toegegeven dat het compleet onverantwoord is om zo om te gaan met risico's? Er kunnen immers altijd mensen zich in de bank bevinden. Het feit dat een organisatie of overheid zich niet genoeg heeft ingezet om eventueel leed bij een brand in te perken is inderdaad schandelijk en wellicht een (ondergeschikte) mede-oorzaak, maar die 3 doden zijn in dit geval hoofdzakelijk de schuld van de brandstichter, hoe dan ook!
@: nn - 10.05.2010 15:53 
Utrechtse Anarchist - 10.05.2010 16:36

Beste NN,

Volgens mij heb je de tekst hierboven niet goed doorgelezen voor je een reactie er op gaf.
De AGN probeert helemaal niemand iets in de schoenen te schuiven.

Deze tekst is niet door AGN geschreven. De tekst is geschreven door een medewerker van de bank waarvan het filiaal in brand is gestoken. Deze medewerker heeft (misschien wel meer dan wie ook) het recht om zich over de kwestie, hij had er immers ook zelf binnen kunnen zitten. Deze medewerker geeft duidelijk aan dat hij, aan de hand van feiten, opheldering wil geven over een aantal zaken.

AGN heeft slechts gehoor gegeven aan de oproep, en heeft de tekst vertaalt en verder verspreid. En daarbij geven zij duidelijk aan dat ze de authenticiteit van de brief niet kunnen vast stellen. (maar dat kunnen wij van de burgerlijke media en haar bronnen vaak ook niet).

Voor dat je allerlei beschuldigingen gaat uiten richting de AGN, moet je eerst de tekst eens nauwkeurig doorlezen.

Ik vind het persoonlijk super goed dat de AGN zich in zet om dit soort belangrijke informatie verder te verspreiden, en ons daar door niet alleen afhankelijk laat zijn van de berichtgeving van de burgerlijke media.

m.v.g.
Een Utrechtse Anarchist
dood door schuld 
schone handen - 10.05.2010 15:20

jemig zeg, geef nou gewoon toe dat gebouwen in de fik steken bloedlink is omdat je nooit weet of het echt helemaal leeg is.
schone handen / vuile handen 
nn - 10.05.2010 16:12

Waar haal je uit de tekst hierboven dat de gene die de brand zelf hebben veroorzaakt worden ontzien van hun verantwoordelijkheid? Het bied enkel een extra perspectief op deze gebeurtenis.

Als je de moeite neemt om je verder in de nasleep van deze gebeurtenis te verdiepen zul je zien dat de anarchistische beweging in Griekenland, ongeacht de achtergrond van de veroorzaker van de brand, deze gebeurtenis diep betreurt.

Gebouwn in de fik steken brengt inderdaad gevaren met zich mee. Dat wordt in deze tekst toch ook niet ontkent?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.