english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
[oproep] Manifestatie dinsdag 18 mei Plein Den Haag
kraakbeweging - 16.05.2010 20:37

Update:

Stemming verplaatst
Op de website van de Eerste Kamer is te lezen dat de stemming over de wet is verplaatst naar 1 juni. Het debat gaat wel gewoon door.

Voorlopige Voorziening
De voorlopige voorziening die aangevraagd was om na afloop van de andere deomnstraties wél op het Plein tegenover het Binnenhof te demonstreren is afgewezen. De manifestatie gaat wel gewoon door op een andere locatie. Op dit moment wordt er verzameld tegenover het Centraal Station van Den Haag. (hoek Koningskade, Bezuidenhoutseweg). Als je van ver komt, kun je beter 1 juni komen.

Verdere updates zullen volgen.

Informatienummer: 06 137 883 21

Inmiddels is het vrijwel zeker dat de Eerste Kamer aanstaande dinsdag 18 mei gaat stemmen over het wetsvoorstel 'Kraken en leegstand', het wetsvoorstel dat bedoeld is om kraken te verbieden.

Het is nog allerminst zeker wat er uit deze stemming gaat komen. Wel is het zo dat de partijen die in de Tweede Kamer voor het kraakverbod hebben gestemd ook een meerderheid vormen binnen de Eerste Kamer. Om nogmaals een geluid tegen dit kraakverbod te laten horen zal er tijdens de stemming opnieuw actie gevoerd worden.

Houdt voor meer informatie Indymedia in de gaten, verspreidt dit bericht overal waar het mensen zou kunnen interesseren, en komt allen massaal om 17:00 naar de infostand op Het Plein om verder naar de manifestatie te gaan.Om te printen en te verspreiden...
Om te printen en te verspreiden...

Het plenaire debat, waarmee de senatoren van de Eerste Kamer het kraakverbod inhoudelijk zullen gaan bespreken, zal dinsdag starten om 10.25. Pas laat in de avond zal de Eerste Kamer overgaan tot de stemming. Deze staat nu ingeroosterd van 20.20 tot 23.45. Tijdens het plenaire debat zal er een informatiestandje staan op het Plein. Natuurlijk is iedereen hierbij van harte welkom om te komen helpen, of om zelf iets te ondernemen. Kom dus met je spandoeken, vrienden en vriendinnen, band, toeters, tenten, soundsystems, toeters langs om je stem te laten horen tegen dit kraakverbod! Vanaf 10:00 uur zullen er mensen aanwezig zijn.

Om een uur of vijf willen we het informatiestandje uit gaan bouwen tot een grote manifestatie. Met deze manifestatie willen we de stemming gaan afwachten en opnieuw laten horen dat een kraakverbod absoluut onwenselijk is, omdat kraken een noodzakelijke en nuttige toevoeging is aan de maatschappij. Maar dat niet alleen... want de hoofdboodschap is: kraken gaat door! Met of zonder kraakverbod!

Dus, praktisch:
Vanaf 10:00 uur zal er een informatiestand zijn, waarbij iedereen welkom is met eigen initiatieven. Bij de infostand is heel de dag informatie te verkrijgen over de manifestatie die van 17.00 zak plaatsvinden.
Vanaf 17:00 uur zal de grote manifestatie gaan beginnen (ga voor meer info langs de infostand op het plein), waarmee we de stemming af zullen wachten.
Een basis voor deze manifestatie, zoals geluid, perswoordvoerders, politiesprekers, en een arrestantengroep, is geregeld. Verder vertrouwen wij op de talenten van de beweging als het aankomt op eten, spandoeken, etc. Het zou tof zijn als mensen zelf rekening houden met wie men meeneemt wat kinderen en (huis)dieren betreft, en als mensen verstandig om gaan met alcohol en drugs.

Houdt voor meer informatie Indymedia in de gaten, verspreidt dit bericht overal waar het mensen zou kunnen interesseren, en komt allen massaal om 17:00 naar Den Haag!


 

Lees meer over: Agenda vrijheid, repressie & mensenrechten wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
PERSBERICHT 
Woonstrijd! - 16.05.2010 23:43

- P E R S B E R I C H T -

Krakers opnieuw in actie tegen kraakverbod

Eerste Kamer stemt dinsdag over wetsvoorstel


Den Haag, 16 mei 2010 - Nadat de Tweede Kamer ruim een half jaar geleden haar fiat gaf aan het wetsvoorstel “Kraken en Leegstand”, bedoeld om kraken volledig te verbieden, zal nu de Eerste Kamer zich buigen over deze wet. Op 18 mei zal het plenaire debat plaatsvinden en hoogstwaarschijnlijk zal op diezelfde dag ook gestemd worden over dit wetsvoorstel. Krakers kondigen daarom aan opnieuw in actie te komen. “Een wetsvoorstel waarmee mensen op deze manier worden gecriminaliseerd is absoluut onwenselijk”, aldus kraakster Judith. “Er is nog steeds woningnood, er is nog steeds leegstand, er wordt nog steeds gespeculeerd over de ruggen van mensen die keihard een woning nodig hebben. Laat de politiek eerst die problemen aanpakken, in plaats van zich bezig te houden met dit staaltje symboolpolitiek.”

Het initiatiefwetsvoorstel “Wet Kraken en Leegstand” is eind 2008 ingediend door de kamerleden Ten Hoopen (CDA), Slob (CU) en Van der Burg (VVD). In het kort komt dit wetsvoorstel erop neer kraken onder alle omstandigheden strafbaar wordt, met een maximumstraf van twee jaar en acht maanden. Ook het verblijven in gekraakte panden wordt met deze wet een misdrijf. Rondom de behandeling van het kraakverbod in de Tweede Kamer is er door de krakers stevig actie gevoerd. In het hele land zijn spandoeken verschenen, ruim vijfhonderd actievoerders zetten hun tenten op tijdens de stemming in de Tweede Kamer, er is veel gelobbyd, bijna 3000 mensen gingen de straat op in Utrecht, er zijn flyers uitgedeeld bij de kerk van één der initiatiefnemers, het Paleis op de Dam werd symbolisch gekraakt, en tijdens de actiedagen werden er in één weekend meer dan 25 woningen in het hele land gekraakt.

“Ondanks de ophef die er is geweest rondom het kraakverbod, en de bombarie waarmee de indieners het wetsvoorstel hebben gepresenteerd, is het een wankel en slecht onderbouwd wetsvoorstel”, stelt Judith. “Een grote groep mensen wordt, wanneer dit wetsvoorstel daadwerkelijk wordt aangenomen, van de één op de andere dag crimineel verklaard.” De krakers willen aanstaande dinsdag opnieuw actie gaan voeren op het Plein in Den Haag. Met een informatiestand tijdens het debat, en een manifestatie tijdens de stemming willen zij wederom duidelijk maken dat een kraakverbod absoluut onwenselijk is. Maar dat niet alleen. “Er is nog steeds woningnood. Mensen moeten soms lange tijd wachten op een primaire levensbehoefte als een dak boven je hoofd. Zolang dat niet opgelost wordt, zal kraken door blijven gaan.”

De informatiestand zal op dinsdag 18 mei vanaf 10.30 aanwezig zijn op het Plein in Den Haag. De manifestatie zal rond 17.00 uur opgezet gaan worden, en hiermee zal de stemming in de Eerste Kamer afgewacht worden. De stemming wordt verwacht tussen 20.20 en 23.45.

English text. 
NN - 17.05.2010 02:31


It's almost certain that the Senate is going to vote in their next session on the law proposal "Kraken en Leegstand", the law which is going to illegalize squatting in the Netherlands. This session is next Tuesday of 18Th of May.

It's not yet sure what the final results of this vote is going to be, but the same fractions which voted for the squatting ban also forms a majority group in the senate as well. Because of the uncertainty of the results, it is vital that we let ourselves be heard and thus we are going for action on the parliament square in The Hague.

The Senate will discuss the Antisquat-law in detail next Tuesday (among other law proposals), this will start at 10:25 in the morning. The actual voting will be in the evening though, these are currently scheduled from 20:20 till 23:45. From 10:00 on there will be a information stand on the parliament square informing people about the squatting ban. Of course people are invited to join us at the stand to help us or to put in their own efforts.

At about 17:00 the information stand is going to be turned into a manifestation. With this manifestation we want to await the vote and again let ourselves be heard and show that a squatting-ban is not desirable because its a vital and useful addition to our society.

Practical information:

10:00, Information stand on the parliament square, everyone is welcome to help or chip in!
17:00, Expand the stand to a manifestation to await the vote.

For this manifestation some small basics have been organized, meaning there will be Press-speakers, Police-speakers, an Arrestentgroup and Sound. Other then that, we leave it to the skills and talents of everyone to organize their own stuff. So please do bring your own food, banners, etc. Also, please take into consideration who you take along in respect to children and pets, and please be responsible with drugs and alcohol.

For more information, keep watching Indymedia and spread the message to everyone interested!


18 mei demo: activisten vermoord in Mexico 
grassrootsprojects - 17.05.2010 15:51

If you can, come at 16 to mexican embassy to protest against para-militaries violence in Oaxaca.

more info:
 http://indymedia.nl/nl/2010/05/67287.shtml

Backchannel 
Livestream - 18.05.2010 02:09

Hoi allen,

Morgen is het debat in de eerste kamer over de kraakwet.
Er is opgeroepen om naar Den Haag te komen, maar als je nou, net zoals ik, verhindert bent, dan kan je ook het debat live volgen via internet.

"U kunt de plenaire vergaderingen van de Eerste Kamer live volgen via www.eerstekamer.nl . Op de vergaderdagen (in principe op dinsdag) staat er op de homepage een blokje dat u aan kunt klikken. Ook kunt u in het zoekvenster meeluisteren intikken. Dan komt u op de pagina waar u kunt kiezen uit meeluisteren of ook meekijken. Morgen begint de plenaire vergadering op 10.15 uur."

Je kan discussiëren via een backchannel op  http://backnoise.com/?kraakwet.
(omdat IRC nu eenmaal te gecompliceerd is voor de meeste mensen, laat staan als je vanaf je werk wilt mee praten)

Als mensen tweets versturen vanuit Den Haag over wat er gebeurt, dan ook graag de hastag
#kraakwet toevoegen, dan verschijnt die ook in de backchannel.

Agenda:
10.25 - 12.30 uur eerste termijn Kamer
• Initiatiefvoorstel-Ten Hoopen, Slob en Van der Burg Wet kraken en leegstand (31.560)

20.20 - 23.45 uur antwoord initiatiefnemers en regering, re- en dupliek en stemmingen
• Initiatiefvoorstel-Ten Hoopen, Slob en Van der Burg Wet kraken en leegstand (31.560)

Sprekerslijst 18 mei 2010
* Hofstra (VVD) 15 min.
* Koffeman (PvdD) 15 min.
* Schouw (D66) 15 min.
* Meulenbelt (SP) 15 min.
* De Boer (ChristenUnie) 10 min.
* Janse de Jonge (CDA) 15 min.
* Böhler (GroenLinks) 10 min.
* Yildirim (Fractie Yildirim) 10 min.


Website: http://backnoise.com/?kraakwet
 
locatie update 
pr - 18.05.2010 12:43

Er waren afspraken met de smeris, de smeris houd zich er niet aan.

De nieuwe huidige locatie is koekamplaan, bij het station en het malieveld. Er mocht 1 persoon op het plein achterblijven zonder spandoeken of dergelijke.

Er komt een VOVO om hier iets aan te doen. Updates volgen.
live stream 
pappa - 18.05.2010 12:53

eerste kamer live video stream: rtsp://wm.media41.kpnstreaming.nl/kpn=TweedeKamerL=1eKamer
volg de stemming live 
Molli Chaoot - 18.05.2010 15:00

Voor degenen die niet naar Den Haag kunnen komen vanuit Amsterdam e.o.: in de Molli wordt de stemming in de Eerste Kamer (die van 20.20 - 23.45 op de agenda staat) live gevolgd op groot scherm.

De Molli is open vanaf 20.00.

Van Ostadestraat 55 huis in AmsterdamE-Mail: molli@squat.net
Website: http://www.molli.nl
 
elsevier om 13.42 
nn - 18.05.2010 16:48

ik zou zeggen kratje bier voor iedere kerk
als t ook egt zo gaat
 http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/265938/ChristenUnie-Eerste-Kamer-brengt-kraakverbod-in-gevaar.htm
elsetroep 
nn - 18.05.2010 17:08

Vind het maar vreemd dat mensen de elsevier lezen en helemaal dat ze het dan ook nog serieus nemen.
De elsevier wil gewoon tegen dingen aan schoppen en lopen zeiken. Zo erg tegen het kraakverbod is de CU nou ook weer niet. Dat ze kritische vragen stellen wil niet zeggen dat ze ook tegen zullen stemmen.

Helaas zij eerste kamer leden al lang niet meer bezig met hun oorspronkelijke taak die er toe dient om wetsvoorstellen te controleren. Tegenwoordig is het gewoon een politiek spel en is het dan ook te verwachten dat de CU voor een verbod zal stemmen.

Hopelijk heb ik het mis en hebben de kamerleden het lef om hun taak waar te maken.
geen stemming? 
nn - 18.05.2010 17:27

op de agenda ( http://www.eerstekamer.nl/plenaire_vergadering/20100518) van de eerste kamer staat niet langer vermeld dat er ook gestemd zal worden. Ik weet niet of dit dan ook echt niet meer gebeurd (want het kan natuurlijk altijd alsnog plaatsvinden).
geen stemming 
db - 18.05.2010 17:40

geen stemming vanavond, deze is op 1 juni... zie;  http://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/31560_initiatiefvoorstel_ten

echter wel gewoon nog de antwoorden van ministers en innitiatiefnemers en re-/dupliek!
Den Haag mag krakersprotest verbieden 
nn - 18.05.2010 18:07

Zie:  http://denhaagfm.com/index.php?id=41&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=108805&tx_ttnews[backPid]=17
fotos  
papa razi - 18.05.2010 18:33

Een weggeefwinkel
Een weggeefwinkel

De samenscholing
De samenscholing

Zeikende politie.
Zeikende politie.

Fotos van de extreem wilde manifestatie in den haag

Website: http://papparazi.noblogs.org/
 
niet 100% zeker 
nn - 18.05.2010 19:21

het is natuurlijk nog niet 100% zeker dat er niet gestemd gaat worden. De nieuwe planning is ook onder voorbehoud (Zoals ook hier te zien is;  http://www.eerstekamer.nl/plenaire_vergadering/20100601_2 )
Mocht het debat vanavond in een keer heel snel gaan en niemand van de kamerleden er een probleem mee hebben dan kan er alsnog besloten worden de stemming plaats te laten vinden.


dilremak 
nn - 18.05.2010 19:32

meer uitleg:

 http://www.eerstekamer.nl/nieuws/20100518/eerste_kamer_stemt_op_1_juni_over

Eerste Kamer stemt op 1 juni over de Wet kraken en leegstand

18 mei 2010

De Eerste Kamer debatteert vandaag, dinsdag 18 mei, over de Wet kraken en
leegstand (31.560). De stemming over dit initiatiefvoorstel van de Tweede
Kamerleden Ten Hoopen (CDA), Slob (ChristenUnie) en B.I. van der Burg
(VVD) vindt evenwel plaats op 1 juni. De Voorzitter van de Eerste Kamer
besloot na aanhoren van de discussie in het College van Senioren om de
stemming over de Wet kraken en leegstand te laten plaatsvinden tijdens de
eerstvolgende plenaire vergadering. Dit is volgens de gebruikelijke
procedure. De eerstvolgende vergadering van de Eerste Kamer is op dinsdag
1 juni a.s.

Na de behandeling van de initiatiefwet in eerste termijn hedenmorgen wordt
het debat vanavond vanaf 20.20 uur voortgezet, waarbij minister Hirsch
Ballin van Justitie, minister Van Middelkoop voor Wonen, Wijken en
Integratie en de drie initiatiefnemers zullen antwoorden op de gestelde
vragen in eerste termijn. Aansluitend wordt het debat later met re- en
dupliek afgerond.


luistervinkje 
nn - 18.05.2010 20:09

Op de 1e kamer is ook live mee te luisteren/kijken:

kijken:
 http://www.eerstekamer.nl/url/livestream_eerste_kamer
uitgeklede link omdat 'ie soms niet werkt:
rtsp://wm.media41.kpnstreaming.nl/kpn=TweedeKamerL=1eKamer

luisteren:
 http://www.eerstekamer.nl/url/meeluisteren_eerste_kamer
uitgeklede link:
rtsp://wm.media41.kpnstreaming.nl/kpn=TweedeKamerL=PZ_EK_Audio


support and greetings from barcelona  
la papa - 18.05.2010 22:14bcn chaos
manifistatie afgelopen 
AG - 18.05.2010 22:34

de manifestatie is afgelopen, iedereen is vertrokken.
tot 2 juni KRAKEN GAAT DOOR!!
more fotos 
Pappa Razi - 18.05.2010 22:44

chillen
chillen

nog meer chillen
nog meer chillen

eigenlijk zijn het allemaal nette hippies...
eigenlijk zijn het allemaal nette hippies...

fotos van vandaag en van het einde.. een rustig dagje

Website: http://papparazi.noblogs.org/
 
verbod op demonstratie 
nozemestacrazy - 18.05.2010 23:46

"De gemeente Den Haag hoeft krakers vandaag geen toestemming te geven voor een protest in de binnenstad. Dat heeft de rechter bepaald....
Burgemeester Van Aartsen verbood de demonstratie op het Plein of elders in het centrum omdat daar al een ander protest plaatsvindt en er tijdens de vorige krakersdemonstratie op het Plein rellen uitbraken"

 http://denhaagfm.com

>>>>Er vond helemaal geen ander protest plaats. Dit is gelul. Niet op het Binnenhof, noch op het Plein. We hebben over het Binnenhof, van Plein naar Buitenhof gelopen. Afgezien van wat ME busjes en een enkele toerist was het Binnenhof voor de Eerste Kamer helemaal leeg.....

Ik snap niet op welke grond van Aartsen het protest op het Plein wist te verbieden, en hoe een rechter kan bepalen dat ons recht op demonstratie ingeperkt mag worden.

Op 1 Juni laten we ons niet weer door zo'n shitargument op afstand van de 1ste Kamer houden hoop ik.
KRAKEN PER 1 JUNI 2010 VERBODEN! 
BO! - 18.05.2010 23:54

Zie;  http://www.indymedia.nl/nl/2010/05/67420.shtml
PR zuigt 
dt71 - 19.05.2010 02:47

Wat een sukkels. Geen verstand van pr. Een poster met een persoon met breekijzer en bivakmuts. Dat schept vertrouwen en sympathie bij de gemiddelde burger. Echt! Ongelofelijke sukkels.
rellen bij vorig protest??? 
euhhhh - 19.05.2010 11:31

Ik geloof dat ik bij de vorige demo op het plein, met het tentenkamp iets gemist heb. Volgens de burgemeester zijn er de vorige keer rellen uit gebroken....
Of weet Van Aartsen niet meer wat rellen zijn? Of is het al een rel als de politie een demonstrant in elkaar slaat? En demonstranten massaal oppakt? Of bedoelde hij toch dat enkele blikje dat misschien is gegooid naar politie? Wat zal het dan worden als er echte rellen uitbreken? Wordt het dan in zijn beleving een burgeroorlog? Ofzo?
Wel makkelijk als je alles lekker zwaar kunt aanzetten. De media neemt het toch wel voor zoete koek en is niet (meer) kritisch.
Ach....
Nazis kwamen ook een kijkje nemen 
NN - 19.05.2010 16:07

Een paas nazi's kwamen nog een kijkje nemen maar werden gehinderd aan de manifestatie deel te nemen.
Manifestatie kraakverbod 
Huiseigenaar (die wel heeft betaald) - 19.05.2010 16:54

"Met deze manifestatie willen we de stemming gaan afwachten en opnieuw laten horen dat een kraakverbod absoluut onwenselijk is, omdat kraken een noodzakelijke en nuttige toevoeging is aan de maatschappij."

Hoe komt het dan dat landen met kraakverbod ook prima functioneren? Zo noodzakelijk is kraken dus niet...
opletten? 
nieuwslezer - 19.05.2010 17:56

@ huiseigenaar:

Uiteraard functioneren landen met een kraakverbod uistekend. In europa zijn de voornamelijk spanje, italie en switzerland. Die hebben eveneens veel krakers die het zich gewoon niet laten verbieden. ;)

De enige plekken waar zo een verbod wel werkt, is waar er geen woningnood is, en alleen voor de subcultuur gekraakt wordt. Maar das dan niet omdat het zo verboden is, maar omdat er zonder noodzaak niet zo veel werk ervan gemaakt wordt.


pr 
nn - 19.05.2010 23:49

Misschien is het handig, dat mensen die hier goed in zijn, een mooie poster en flyer kunnen maken over de stemming van 1 juni. Met datum tijdstip en info erop. En in groot formaat, zodat het groot af gedrukt kan worden.

Ikzelf heb hier helaas de kennis niet voor om dit te maken, en om het leren in twee weken is denk ook een beetje veel gevraagd..

De komende weken zijn de Pinksterland dagen, Counter culture, Purplepop en andere evenementen waar goed gemobiliseerd/geflyerd kan worden.

Zodat er zoveel mogelijk mensen bereikt worden.

Het zou ook kunnen zijn dat de organisatie van de demo's hier al mee bezig is maar dat weet ik niet...poster/flyer 
sven - 20.05.2010 02:54

Ik wil best een poster/flyer ontwerpen, maar dan moet er wel eerst een tijdstip zijn... dat is naar mijn weten nog steeds niet bekend. Lijkt me in ieder geval een goede zaak als er een iets minder "stereotype" poster wordt ontworpen (bivakmuts + breekijzer is misschien geen heel goed idee), die ook iets minder gewelddadig overkomt.

Als er een tijdstip bekend is voor de volgende demo, zal ik wel iets maken.
Heb inmiddels ook al geprobeerd contact op te nemen met weggeefwinkels, om misschien daar iets meer mee te doen, ondanks dat ik niet echt in de organisatie zit ofzo.

E-Mail: jamsoftgamedev@gmail.com
Website: http://www.yunicc.ws/
 
maak je niet druk... 
nn - 20.05.2010 12:40


maak je niet druk over een poster of het imago,
ze hebben de meerderheid.
 http://twitter.com/andre_rouvoet/status/14250903830

besteed je tijd nuttig en kraak een pandje!
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.