english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Anti-Kraak BV aangevallen
De Woedende Woningzoekenden - 11.07.2010 16:07

Anti-Kraak BV als a-sociaal gemarkeerd.

Amsterdam, 11 juli 2010

Afgelopen nacht is het kantoor van Anti-Kraak BV aan de Vliegtuigstraat 26 in Amsterdam door woedende woningzoekenden aangevallen. De stukken vlogen in het rond. Dit in reactie op de situatie die ontstaan is in de Amsterdamse Dapperbuurt waar Anti-Kraak BV enkele woningen bewaakt voor woningbouwcorporatie de Key.De Dapperbuurt was altijd een gezellige buurt met een goede mix van bewoners en woningtypen. In een grootschalig stadvernieuwings project heeft woningbouwcorporatie de Key meer dan 1000 sociale-huurwoningen in duurdere huur en voornamelijk koopappartementen omgezet. Afspraak tussen de woningbouwcorporaties en de gemeente Amsterdam is dat sociale-huurwoningen die een jaar in de verkoop hebben gestaan terug in de verhuur gebracht moeten worden.

Al in december 2008 werd de splitsingsvergunning die verkoop in appartementen mogelijk maakt door het stadsdeel Oost afgegeven. Na langdurige leegstand werden de woningen in december 2009 gekraakt. In het ontruimingsvonnis van de Rechtbank Amsterdam tegen de krakers wordt door de Key gesteld dat zij de woningen in juni 2010 weer in de verhuur zal doen. Nu na de ontruiming van de krakers blijkt niets minder waar. De woningen staan weer leeg en worden in afwachting van eventuele verkoop bewaakt door Anti-Kraak BV.

Op deze manier wordt mede door de bewakingsrol van Anti-Kraak BV niet alleen de krakers hun woonruimte ontnomen maar worden de woningen ook onttrokken aan de voorraad, direct voor verhuur geschikte, betaalbare huurwoningen.

Hierdoor creeeren Anti-Kraak BV en de Key in aanloop naar een kraakverbod en vanwege aanhoudende woningnood een ronduit gespannen situatie. Alle door Anti-Kraak BV bewaakte woningen in de Dapperbuurt moeten onmiddelijk terug in de sociale verhuur.

Zonder wrijving geen glans!
Anti-Kraak bloedzaak!!!
De Woedende Woningzoekenden.


 

Lees meer over: oranje wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Aandacht AT5 
Tristan - 12.07.2010 19:21

`Een kantoor van Anti-Kraak BV in Zuid is dit weekeinde vernield. Bijna alle ruiten werden ingegooid en er werden gaten in het dak geboord.', schrijft AT5, `Het pand heeft door dat laatste forse waterschade opgelopen.'

Zie voor het artikel en een filmpje:  http://www.at5.nl/artikelen/44516/antikraak

E-Mail: tristan@coevoet.nl
Website: http://www.coevoet.nl
 
profiteurs 
antiantikraak - 12.07.2010 20:17

dat stelletje profiteurs heeft niet eens het lef om hun aangifte op hun eigen nieuwssite te zetten:

 http://www.anti-kraak.nl/vastgoedbeheer/nieuws

terwijl ze elke scheet aangrijpen om eigenaren bang te maken over krakers. nee, dan heb ik het niet over hun klandizie informeren, maar puur over paniekberichten de wereld in helpen als dat krakers je woning kraken als je even op vakantie bent en dat soort nonsens. de woedende woningzoekenden haden zo wel tien meer aanleidingen kunnen nemen voor hun acties.

het zijn overigens niet de meest geeigende democratische middelen, jaja blabla, het is echter wel de democratisch gekozen overheid die de idiotie van antikraak heeft laten ontstaan. net als kraken overigens: het gedoogbeleid van de afgelopen decennia was het grootste excuus voor de pvda om geen echte oplossing voor woningnood te zoeken. paar opvanghokken voor loslopende zwervers, antikraak laten ontstaan voor de zielige studenten, en kraken een beetje gedogen, zodat de opstandge types ook lekker worden beziggehouden en klaar, lekker op het pluche blijven zitten. dat wilders nog niet voor een kraakverbod is snap je niet.
typo 
Ernie Rutte - 12.07.2010 21:02

Typo? (kraakverbod>kraken) Antiantikraak bedoelt waarschijnlijk te zeggen dat wilders als anti-establishment eigenlijk aan de kant van de krakers zou horen. Misschien dat het bestaan van een kraakmoskee hem dit onmogelijk maakte. Maar toch: met dat kraakverbod kan het wel eens knap lastig worden voor de PvdA om hun handen in onschuld te wassen bij de problemen op de woningmarkt. De krakers zullen ze het vuur aan de schenen gaan leggen.

Bert Cohen kondigde aan te gaan strijden tegen huisjesmelkers en een villatax te gaan instellen. Maar misschien heb ik het even verkeerd gezien en ging dit meer om het afsnoepen van SP stemmen, hij wil natuurlijk nog wel met Ernie Rutte gaan regeren en die wil de *kuch* hardwerkende *kuch* miljonairs graag binnenboord houden. Kan je onder paars plus nog altijd lekker antikraak gaan wonen in je eigen koopwoning, die de bank wil veilen omdat je je hypotheek niet meer kan betalen. Hup Holland Hup!


Anti-Kraak B.V. = Noord-Koreaanse toestanden 
nn - 13.07.2010 11:13

ook gelezen op geenstijl:

Uiteraard is kraken schandalig maar dat neemt niet weg dat ANTI-KRAAK er Noord Koreaanse methodes op na houd. Recent is een jonge vrouw die [ met recht ] bezwaar had aangetekend tegen een sloopvergunning en via Anti-Kraak huurde uit haar huis gehaald door Anti-Kraak, in een auto meegenomen naar het stadsdeelkantoor en daar onder dreiging van op straat te komen staan binnen 2 dagen gedwongen haar bezwaar ter plekke in te trekken, toen in de auto naar haar huis terug gebracht, en daar heeft iemand in haar huis op haar PC uit haar naam excuus aangeboden. KRANKZINNIG, om maar niet te spreken over het feit dat bij het opleveren van een aantal flats recent Anti-Kraak als allerlaatsten een inspectie hebben uitgevoerd en toen een kraantje hebben laten stromen met als gevolg dat een laatste vaste bewoner twee uur later ernstige lekkage pal naast de meterkast had. Men kon proberen die er zo versneld uit te krijgen, niet dus. Of wat te denken van het feit dat Anti-Kraak twee zeer goed verdienenden mannen van rond de 26 jaar al meer dan zeven jaar voorziet van de beste plekken, die steeds als eersten aan de beurt zijn om een zeer goede locatie te krijgen, daar waar starters al snel terug worden gestuurd naar hun ouders. Er word zoveel onterecht onderscheid gemaakt, ANTI-KRAAK ? geen haar beter dan krakers, word alleen in een ander jasje gegoten, de additude van die gasten, inderdaad, net Noord Korea.

grappert | 13-07-10 | 11:05
berichtgeving parool 
nn - 13.07.2010 14:40

zie daar:  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/305131/2010/07/13/Vandalen-slaan-toe-bij-Anti-Kraak.dhtml
bericht ravage 
nn - 14.07.2010 09:36

zie:  http://www.ravagedigitaal.org/2010nieuws/juli/13/nws.php
docu over anti kraak VKTV 9 juli 2020 
nn - 19.07.2010 13:27

Voor mensen die niet zo thuis zijn ha ha ha in de anti kraak ellende
een vind ik interessante recente docu over anti kraak uitgezonden op
vrijdag 9 juli 2010 jl. via VKTV kabel Amsterdam en online zie linkje

 http://www.salto.nl/streamplayer/amsterdam_1_ondemand.aspy=10&m=07&d=09&t=2000

Er schijnen overigens ook bewoners of gebruikers van anti kraak te zijn die heel tevreden zijn vanwege lekker goedkoop. Die komen niet aan het woord in de docu. Kraken is gewoon volgens mij te moeilijk te ingewikkeld voor veel mensen waar onder ik zelf. Gelukkig hoef ik nog niet anti kraak te wonen.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.