english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Berlijn 2 oktober: Wilders naar huis sturen!
Berliner Bündnis gegen Rechspopulismus - 22.09.2010 11:01

Op 2 oktober: "Geert Wilders naar huis sturen"
Op 3 oktober: 14.00 uur op Breitscheidplatz, Berlijn: Protesten tegen "Sarrazin-solidariteits-event" georganiseerd door de rechtspopulisten en racisten van "Pro Deutschland".

BERLIJN VERDEDIGT ZICH TEGEN RECHTSPOPULISTEN!


Duitse flyer -

In Berlijn woedt op dit moment een macaber aandoende wedloop onder rechtspopulisten over de vraag wie onder de dekmantel van 'islamkritiek' de meeste vooroordelen en ressentimenten weet te verspreiden en mensen het beste angst weet aan te jagen. Naast de Berlijnse tak van "Pro Deutschland" en het door hun geplande evenement ter ondersteuning van Thilo Sarrazin, in Duitsland bekend geworden vanwege zijn racistische onelliners, op 3 oktober op de Breitscheidplatz, willen nu ook het voormalige CDU-fractielid René Stadtkewit, tevens bestuurslid van de zelfbenoemde burgerweging "Pax Europa", en medeoprichters van de toekomstige wannabe-partij "Die Freiheit", evenals het racistische internetportaal "Politically Incorrect" met het openbaar uitnodigen van de Nederlandse rechtspopulist Geert Wilders hun graantje meepikken. Rechtspopulisme en racistische hetze beleven, verscholen achter begrippen als 'vrijheid van meningsuiting' en 'censuurdebat', een hoogtepunt in Duitsland. Tijd om in actie te komen!

Wilders is op dit moment een van Europa's meest opvallende rechtspopulisten en racisten. Hij is voorzitter van zijn eenmanspartij, de Nederlandse "Partij voor de Vrijheid" (PVV), en stemmingmakerij tegen moslima's en moslims is het hoofdbestanddeel van zijn politieke campagne, hetgeen hem verbindt met René Stadtkewitz (voormalig CDU-fractielid in de Berlijnse volksvertegenwoordiging) en met het racistische internetportaal "Politically Incorrect", die voor het uitnodigen van Wilders om 2 oktober naar Berlijn te komen, verantwoordelijk zijn. Stadtkewitz en "Politically Incorrect" gokken daarbij op de door Wilders gevolgde strategie, de islam aan het fascisme gelijk te stellen en via het bagatelliseren van nazi's een criminalisering van moslima's en moslims te bewerkstelligen. Vooroordelen en ressentimenten moeten op die manier opgewekt of versterkt worden. De uitnodiging van Wilders is echter ook te interpreteren als een voorbeeld van de steeds succesvollere samenwerking tussen rechtspopulisten en racisten, helemaal volgens het plan van de door Wilders internationaal op te zetten organisatie "Geert Wilders Alliantie voor de Vrijheid". Deze organisatie moet rechts-populistische en racistische organisaties uit Frankrijk, Groot-Brittannië, de VS, Canada en Duitsland in hun strijd tegen vermeende buitenlandse overheersing verenigen. Alleen hier al is ons verzet hard nodig!

Ook de mensen die Wilders hebben uitgenodigd zijn in de rechts-populistische en racistische scene geen onbekenden, net zo min als een deel van de medewerkers van "Pro-Deutschland". De Berlijnse volksvertegenwoordiger René Stadtkewitz en het internetportaal "Politically Incorrect" hebben de laatste jaren naam gemaakt met hun racistische polemiek tegen moslima's en moslims. Terwijl Stadtkewitz een van de breinen is achter de racistische mobilisering tegen de bouw van een moskee in Pankow-Heinersdorf, is "Politically Incorrect" momenteel het meest aktieve racistische en anti-islamitische Internet-blog. De politieke activiteiten van Stadtkewitz tegen moslima's en moslims en hun moskeeën leidde er intussen toe, dat Stadtkewitz uit de CDU-fractie is gezet. Zijn racistische anti-islamitische campagne, begonnen in Pankow-Heinersdorf, probeert hij nu bovenregionaal met de 'burgerbeweging' "Pax Europa" en regionaal met de in oprichting zijnde partij "Die Freiheit" voort te zetten. René Stadtkewitz en "Politically Incorrect" zijn daarom bij uitstek geschikt om Europa's meest beruchte rechtspopulist een podium voor zijn racistische uitspraken te bieden.

2 oktober is als datum voor de bijeenkomst niet toevallig gekozen. Vorig jaar hebben de rechtspopulisten van "Pax Europa" zich al enorm gestoord aan het feit dat de open dag voor moskeeën gelijktijdig met de "Dag van de Duitse Eenheid" plaatsvond. Met een manifestatie moest toen tegen de kaping van deze Duitse nationale feestdag door islamitische samenwerkingsverbanden worden gedemonstreerd. Ook de bijeenkomst met Wilders moet dit jaar een protest zijn tegen datgene dat in de ogen van de racisten niet moet kunnen: dat moslima's en moslims een eigen plek in de maatschappij opeisen. Een vergelijkbare strategie volgt "Pro Deutschland". Ook zij willen munt slaan uit de ophitsende stemmingmakerij tegen moslima's en moslims zoals die achter het tegenwoordige "debat over meningsvrijheid en integratie" verscholen ligt. Het uitgangsput was het racistische pamflet van Thilo Sarrazin, die ondertussen weggekocht is uit zijn baan als bestuurslid van de Duitse nationale bank. De van het begin af aan in de media als slachtoffer neergezette persoon van Sarrazin moet nu sympathisanten voor hun "solidariteitsmanifestatie" voor Sarrazin op 3 oktober mobiliseren.

Terwijl Wilders, Stadtkewitz, Sarrazin en hun aanhangers op racistische wijze tegen migranten stemming maken en de mensen willen doen geloven dat de ondergang van het "christelijk-joodse avondland" door een "sluipende islamisering" van Europa naderbij is, zetten wij ons in voor een solidair en vreedzaam samen leven van alle mensen, los van cultuur, religie, socialise status en sexuele identiteit en verzetten we ons tegen elke vorm van uitsluiting, discriminatie en veiligheidswaan.

Omdat vooralsnog door de organisatoren geen plaats of tijd voor de bijeekomst met Wilders openbaar gemaakt is, is onze oplossing:

Waar rechtspopulisten hun racistische propaganda ook verspreiden, wij zullen het tegen hen op nemen en met ons protest de straat op gaan!

Op 2 oktober: "Geert Wilders naar huis sturen."
Op 3 oktober: Protesten tegen "Sarrazin-solidariteitsevent" van de rechtspopulisten en racisten van "Pro Deutschland" vanaf 14.00 uur op de Breitscheidplatz, Berlijn.

Voor een samen leven op basis van gelijke rechten en autonomie!
Tegen de kloof in onze samenleving! Tegen uitsluiting!

Berliner Bündnis
Rechtspopulismus stoppen!
www.rechtspopulismusstoppen.blogsport.deWebsite: http://www.rechtspopulismusstoppen.blogsport.de
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
'andere visie' 
drs - 22.09.2010 12:01

Wilders heeft geen 'andere visie' maar wil hele enge dingen uit gaan halen en bereidt een nieuw bruin tijdperk voor. Hij trekt naar het buitenland om andere extreemrechtse initiatieven te ondersteunen. Goed dat er mensen wat tegen proberen te doen, vroeger was dat doodgewoon, tegenwoordig gaan trollen lopen roepen dat het 'een aanfluiting zou zijn' niets van aantrekken. Organiseer proteste en verzet tegen xenofobe klootzakken!
Racisme? 
Guido - 22.09.2010 16:38

Waarom wordt in dit soort stukken de term racisme keer op keer misbruikt?
Religie is aangeleerd, niet aangeboren.
Het afwijzen van een religie of ander zingevingsysteem (mening) is dan ook per definitie geen racisme maar vrijheid van meningsuiting. (Al is de manier waarop het gebeurt in het geval van Wilders natuurlijk walgelijk.)

Laten we ons liever druk maken over die miljoenen mensen die worden gediscrimineerd en vervolgd omdat ze toevallig met de "verkeerde" huidskleur zijn geboren, of het "verkeerde" geslacht, of de "verkeerde" sexuele voorkeur.
Daarom 
drs - 22.09.2010 17:46

Omdat Wilders met moslims of 'de islam' gewoon alle immigranten bedoelt. Hij wil graag weer een blank ouwbollig Nederland dat als vanouds de rest van de wereld leegplundert.
Kort door de bocht 
NN - 22.09.2010 18:23

Het is al te makkelijk om te stellen dat de term racisme misbruikt wordt als openlijk racisme op etnische basis vervangen wordt door discriminatie omwille van religie om aan vervolging te ontsnappen, terwijl met een pleidooi om immigratie vanuit islamitische landen te stoppen men meteen de "inferieure" etnische groep weert, er wordt namelijk niet gepleit voor uitzonderingen zoals koptische christenen, communistische iraniers of koerden, animistische soedanezen, door het op moslims te gooien vangt men een groot deel van de groepen die men om etnische redenen als minderwaardig beschouwd in 1 bulkbegrip (arabieren, aziaten en afrikanen) dat in een geseculariseerde samenleving ook nog eens op een hoop begrip kan rekenen.

Dit doet 2 dingen:
Er is een "aanvaardbare" vorm voor een racistisch discours.
De seculariseringsdicussie wordt gedomineerd door rechts door vervuiling met discriminerende bedoelingen.

Heeft links boter op het hoofd?
Ja, omdat ze nauwelijks nog deelnemen aan de discussie en die hebben laten vervuilen, maar vooral omdat links opgehouden is met het aanspreken van en ontplooiingskansen bieden aan haar natuurlijke achterban, de werkende klasse, toen die gedeeltelijk ging verkleuren. Van het terugdraaien van de onderwijsdemocratisering tot het minimaliseren van de maatschappelijke vorming in het vakbondswerk en het aanspreken, ernstig nemen en de dialoog aangaan met zowel Jan als Mohamed met de Pet. Dat heeft de basis gelegd voor populisten aan beide kanten van de nu gecreeerde etnische tegenstelling binnen de werkende klasse (incl. precairen en de "arbeidsreserve") Dit geldt zowel voor "centrum" als echt links, voor grote en kleine clubs, voor alle stromingen binnen het "socialisme" van sociaal democratie tot anarchisme.

Is het te laat?
Misschien niet, noem een kat een kat, een racist een racist, ga weeer deelnemen aan de seculariseringsdiscussie vanuit een links perspectief en heb voldoende respect voor alle arbeidsmigranten om met hen de discussie aan te durven over het onderdrukkende aspect van georganiseerde religie.
AFA-Nijmegen vertaalt anti-Wilders docu 
AFA-Nijmegen - 22.09.2010 21:24

AFA-Nijmegen heeft een documentaire over Wilders voorzien van Duitse ondertitels om Duitse mensen te informeren over Wilders. Hij werkt namelijk veel samen met Duitse rechtsextremistische populisten. Op 2 oktober gaat Wilders spreken in Berlijn bij de oprichting van de partij “Die Freiheit” bij deze gelegenheid heeft AFA-Nijmegen de film openbaar gemaakt en met deze brief verstuurd naar Berlijnse antifa groepen.Op 2 oktober zal de Nederlandse extreem rechtse politicus Geert Wilders naar Berlijn reizen voor de oprichting van de nieuwe politieke partij René Stadtkewitz (bestuurlid van de Bürgerbewegung Pax Europa). Stadtkewitz richtte onlangs de partij “de vrijheid” op nadat hij uit de CDU fractie van het deelstaatparlement Berlijn is gezet vanwege zijn anti-islam sentimenten en zijn contacten met rechts extremisten. Wilders zal een speech houden bij de oprichting en zal zijn anti-islam propagandafilm “Fitna” vertonen.

Geert Wilders en zijn Partij Voor de Vrijheid hebben de Nederlandse politiek omgeschud, met zijn xenofobe boodschap weet Wilders grote delen van de Nederlandse bevolking voor zich te winnen. Bij de landelijke verkiezingen in juni 2010 behaalde de PVV 24 zetels (van de 150) in het Nederlandse parlement. Momenteel wordt er een regering geformeerd met gedoogsteun van de PVV.

De PVV kwam eerder in opspraak door hevige uitspraken over Marokkaanse jeugd en moslims. Zo moesten Marokkaanse jongeren die zich misdragen een knieschot krijgen van de PVV. Verder pleit de PVV voor remigratie van niet westerse migranten, het strenger maken van de abortuswetgeving en voert de partij een algehele apartheidspolitiek ten aanzien van migranten uit islamitische landen met diverse wetsvoorstellen en maatregelen zoals een belasting op hoofddoeken. Ook krijgt de PVV kritiek op het compleet ontbreken van interne democratie. De PVV kent namelijk maar een lid: Geert Wilders. Hij heeft totale macht over de partij en het is voor andere mensen onmogelijk om lid te worden van de PVV. Zelfs de overige PVV kaderleden zijn geen lid van de partij.

Niet alleen in Nederland krijgt Wilders veel bijstand, ook in de rest van de wereld timmert Wilders hard aan de weg. Zo kondigde hij onlangs de oprichting van de International Freedom Alliance aan. In deze alliantie wil Wilders de krachten van populistische rechts extremisten over heel de wereld bundelen in zijn strijd tegen de Islam, in Duitsland hebben PI-News en de Bürgerbewegung Pax Europa plaatsgenomen in deze alliantie. Verder liet Wilders zich op 11 september in New York zien op een manifestatie tegen de bouw van een islamitisch centrum enkele straten verwijderd van ground zero. Hij was naar New York gehaald door diverse radicaal christelijke organisaties die naast een irrationeel anti-islam standpunt pleitten voor verboden op abortus en ageren tegen homoseksualiteit.

AFA-Nijmegen heeft een Nederlandstalige documentaire over Wilders van Duitse ondertitels voorzien zodat mensen in Duitsland weten wie er nu precies steun bied aan mensen als Stadtkewitz. Verder is de film een waarschuwing, want de snelheid waarmee een ander soort rechts extremisme angst en haat zaait in de samenleving is enorm.

Voor deel 1 van de film kijk hier:  http://www.youtube.com/watch?v=1xRinINbSYQ


E-Mail: afanijmegen@riseup.net
Website: http://www.afanijmegen.org
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.