english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
verslag Zaandam: sluit de bajesboten!
Zaanse & Amsterdamse Anarchisten en Vrij Bond - 25.09.2010 22:51

Lawaaidemo bij de Zaanse Bajesboten

Vandaag, zaterdag 25 september, hebben zo'n honderd anarchisten en sympathisanten lawaai gemaakt bij de Zaanse bajesboten. Op deze drijvende gevangenissen worden sinds 2007 honderden mensen vastgehouden omdat ze niet over (de juiste) papieren beschikken.

Rond drie uur vertrok de stoet demonstranten vanuit de volksbuurt Poelenburg richting het industrieterrein waar de deportatiefabiek staat. Met behulp van een soundsystem op bakfiets en megafoons werd aan buurtbewoners uitgelegd waarom wij de straat op gingen en lawaai maakten. Na het aanhoren van de korte speeches werd er door de meeste buurtbewoners knikkend ingestemd met ons voorstel de boten tot zinken te brengen. Gedurende de hele tocht scandeerden wij strijdbare leuzen of lieten wij een luchtalarm loeien. Ook werden er honderden pamfletten uitgedeeld aan omstanders en hier en daar werden er posters tegen de bajesboten geplakt. Ook waren er meerdere spandoeken met teksten tegen de bajesboten.

Eenmaal bij de bajesboten aangekomen liepen we met een korte spurt de daar aanwezige smeris omver. Helaas gingen de hekken niet vanzelf open, dus probeerden we met veel trekken en duwen de metalen constructie te forceren. Het mocht niet baten, de hekken bleven dicht en de mensen opgesloten. Gelukkig waardeerden zij onze moedige pogingen en reageerden daar op door op de ramen te bonken en het brandalarm te laten afgaan. Voordat we weggingen werden de stalen hekken opgesierd met leuzen tegen de bajesboten en werd op het asfalt het woord 'schande' geklad.

Na een half uur lawaaien vertrokken we naar de achterkant van de boten. De opgesloten mensen zijn daar veel beter zichtbaar en het is daardoor beter mogelijk om contact te maken met de mensen binnen. Het actievoeren aan de achterkant wordt voor veel mensen daardoor een veel heftigere ervaring. Ook lukte het daar wel om een hek te openen en konden we, alleen gescheiden door water, de mensen binnen een hart onder de riem steken. Ook hier werden enkele toespraken gehouden en werd verteld over het No Border Camp in Brussel dat vandaag van start gaat.

Het is belangrijk om deze acties te blijven voeren, totdat iedere cel leeg is, alle boten gezonken zijn en alle muren van gevangenissen afgebroken. Fort Europa mag nooit slagen in haar plannen de Westerse wereld af te sluiten voor hen die daar toevallig niet geboren zijn. Wij eisen: vrijheid van beweging voor iedereen! Geen mens is illegaal!

Een solidaire en strijdbare groet aan iedereen die vastzit in de kerkers van Fort Europa, en ook aan iedereen die zich met alle middelen verzet tegen deze waanzin.

Georganiseerd door de
Zaanse Anarchistische Groep (www.agzaanstreek.wordpress.com
de Anarchistische Groep Amsterdam (www.agamsterdam.wordpress.com)
Vrije Bond (www.vrijebond.nl)

PS: Als mensen nog iets willen melden omdat wij het vergeten zijn, graag.
we zijn een beetje gaar op dit moment.

- E-Mail: agzaanstreek(A)gmail.com Website: http://www.agzaanstreek.wordpress.com
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis zonder rubriek

aanvullingen
film impressie demonstratie 
demo - 26.09.2010 10:29

onderstaande link bevat een impressie van de afgelopen demonstratie...
 http://www.zideo.nl/index.php?zideo=6c4947566f413d3d&playzideo=6b3469556f6c7071

(film: Lorenzo Derksen)
Hier is de Zaanse Schande! 
Joke Kaviaar - 26.09.2010 11:19

HIER IS DE ZAANSE SCHANDE!

Is dit het einde van deze demonstratie? Nee! Want hier zitten nog steeds mensen opgesloten omdat ze als wegwerpartikelen worden beschouwd en gebruikt.

Tijdens het flyeren voor deze demonstratie sprak ik een vrouw die vond dat de mensen die hier opgesloten zitten profiteurs zijn. Ik zei haar wat ik nu ook zeg: het zijn juist de mensen die uitgebuit worden! En die uitbuiting, de uitsluiting en de opsluiting, die moet stoppen! Die mensen moeten vrij en die boten tot zinken gebracht!

Het rijke westen, de kapitalistische staten met hun aan de mens opgelegde grenzen, dt zijn de profiteurs! De multinationals en de voor hen werkende overheden die zich democratisch noemen, die verdienen grof geld aan de grond die mensen hebben moeten verlaten vanwege droogte, overstroming, armoede en uitputting van de bronnen, het vernietigen van de natuur! Die verdienen geld aan de moderne slavernij, het moderne kolonialisme. Alles moet op een koopje! Olie, koffie, kleren, graan! De banken en de zakken van de rijken puilen uit van het graaien, van de rente, van de aandelen, van de oneerlijke handel!
Het zijn die staten en die bedrijven die niet alleen in de zogenaamde Derde Wereld, maar ook hier weer profiteren van de mensen: door hen illegaal te verklaren. Want illegaal betekent afhankelijk en dus te gebruiken. Iemand die opgepakt kan worden en voor onbepaalde tijd opgesloten, zal niet klagen over slechte werk- en woonomstandigheden!

Wie verkrijgt hier nu geld over de ruggen van anderen? Een man of vrouw die op zoek ging naar een beter bestaan voor zichzelf of familie, en die hier alwr wordt ingezet voor het vuile, zware en slecht betaalde werk? Of de bedrijven die hen gebruiken, en de huisjesmelkers, de oplichters, de pooiers? Zij allen profiteren van de politiek van migratiebeheersing, die wordt mogelijk gemaakt door het door de staat ingezette opjaagbeleid en haar uitvoerders: De jacht- en waakhonden van politie, justitie en G4S, de afpersers van de Dienst Terugkeer en Vertrek, de beulen van de marechaussee!
Doen ze alleen maar hun werk? Nee! Het is kiezen voor loon in de vorm van bloedgeld. En zij zijn niet de enigen! De ontwerpers en bouwers, de cateraars, de lokale politici die roepen 'het is goed voor onze werkgelegenheid', het zijn allen profiteurs van het nationalisme en het racisme die met het kapitalisme hand in hand gaan. Daar trappen wij niet in!

Op dit moment is het onduidelijk hoe lang deze boten er nog zullen liggen. Als het aan justitie ligt nog een paar jaar, maar eigenlijk verloopt de vergunning voor het liggen van de boten al april volgend jaar. Wat gaat de gemeente Zaanstad doen? Gaat de gemeente wr zeggen: Het is goed voor onze economie? Het tijd om de strijd ook hier in Zaanstad weer op te laten laaien: die boten, die moeten weg! Die hadden al weg moeten zijn. Die hadden er nooit mogen komen! Vrijheid voor iedereen!

Hoeveel levens mag de migratiepolitiek van Fort Europa nog meer kosten? In het detentiecentrum Schiphol Oost overleed twee weken geleden nog zomaar een man. Franklin Othieno, uit Kenia*. Asielverzoek afgewezen. Hoeveel zelfmoorden en pogingen nog in oorden als dit? Hoeveel meer geweld en isoleercellen? Met hoeveel levens mr mag er nog worden gespeeld aan de grenzen van Fort Europa door de inzet van Frontex? Nederland stuurt fregatten, helikopters, en marechaussee. Dt zien we hier niet! Maar deze boten, die zien we wl! Op deze plek is de repressie tegen migranten het meest zichtbaar.

Hoe lang nog laten we met de mensen daarbinnen sollen, hoe lang nog laten we met ons sollen en ons vertellen dat het allemaal wel humaan gebeurt? Dit is per definitie niet humaan. Keer op keer zitten mensen hier of elders vast. Steeds weer angst en onzekerheid. Mensen worden kapot gemaakt!
Het is toch duidelijk dat het niet uitmaakt of in de regering linkse of rechtse partijen zitten? Het deportatiebeleid is onder Albayrak zo verscherpt dat een nieuwe regering het al bijna niet erger meer kan maken, alleen maar duidelijker! Het enige antwoord op de zich democratisch noemende lakeien van het geld is dan ook: verzet! Op welke manier dan ook, en waar dan ook!

Ik vroeg als eerste: is dit het einde van de demonstratie? Nu vraag ik, is dit het begin van mr dan alleen n demonstratie? Laat dat zo zijn! Want we kunnen het hier niet bij laten. Het heeft geen zin iets te vragen van de profiteurs en dan weer weg te gaan. Ze luisteren niet. Ze doen alleen alsof. Dus we moeten doorgaan, en verder gaan. De profiteurs het profijt ontnemen. Hen in de uitvoering van dit misdadige systeem dwarsbomen en het saboteren.
Vrg niet om de vrijheid, nm de vrijheid! Wat kunnen we doen? Die hekken moeten om en dat Nato draad moet weg. Die muren moeten plat en de tralies moeten door! Is het niet vandaag, dan is het morgen, of overmorgen. Want vrijheid is pas vrijheid als iedereen vrij is, en dus is onze vrijheid van weinig waarde als ze niet de inzet is van strijd.

Genoeg gepraat! Doe wat nodig is!

* Over de dood van Franklin Othieno:
 http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1423091.ece/Asielzoeker_sterft_onder_verdachte_omstandighedenE-Mail: info@jokekaviaar.nl
Website: http://www.jokekaviaar.nl
 
Radioverslag M2M 
Jo - 26.09.2010 16:15

Bajesboot Illegaal -

Hoor hier het audioverslag van Radio Migrant to Migrant:

 http://m2m.streamtime.org/uploads/2010/Bajesbotot%20Illegaal.mp3

E-Mail: m2m@streamtime.org
Website: http://m2m.streamtime.org
 
Filmpje ivm gisteren 
Pappie - 27.09.2010 19:29

Vara: vanavond 20u25
verslag 
De Mallemoere - 01.10.2010 22:42

Een verslag:  http://www.typewriterdistro.nl/2010/zaanse-schande

E-Mail: info@typewriterdistro.nl
Website: http://www.typewriterdistro.nl/2010/zaanse-schande
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.