Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
tip voor de relhoeren 
tip - 01.10.2010 19:52

Ga eens na bij jezelf waarom je gaat rellen? Zou je dat over tien jaar nog doen? Of is het omdat je gewoonweg niet weet hoe je moet praten omdat je niet creatief genoeg bent om op een andere manier de media te laten zien dat je tegen het kraak verbod bent?

Jan modaal of laten we zeggen de PVV, VVD en of CDA stemmer die nu naar het journaal kijkt zien een stelletje debielen met zwarte kleding een beetje agressief zijn. Hun puber frustraties uiten of hun onvermogen om zich in deze maatschappij staande te houden. Ga hulp zoeken voor jezelf, maar verkloot het niet voor anderen!

Hiermee zit je de kraker die creatief is, en vredelievend in een buurt kan wonen zonder overlast, behoorlijk dwars. Die krijgen geen media aandacht. Die zijn niet interessant meer. En laat nou juist voor deze mensen echt woon en atelier ruimte te kort zijn!

Schaam je voor je puber hobby met je gerel! Verkloot lekker de actie wereld en ga vervolgens na zo'n drie jaar al pvv,vvd en of cda stemmend je heel hard schamen voor je sympathie voor de kraakwereld en of zeg lachend dat het een jeugdzonde was. Stelletje hypocrieten!
kom op man..... 
Tim - 01.10.2010 15:34

Kom op jongens,

Gaan jullie nu echt elke kans om serieus genomen te worden wegnemen, ik heb er nu al moeite mee als ik jullie zie....
Laat staan hoe het straks na een protest met bivakmutsen op is, een beetje jammer niet.
Als je al een punt wil maken dan laat je die bivakmuts af, en laat je zien waar je voor staat, met zon ding op is het een beetje flauw en nep.

Kijk nou eens naar jullie zelf, jullie zien er uit als zwervers, wassen jullie amper stinken en vinden jullie zelf zo zielig, terwijl het heel normaal is voor je woning te betalen..

Grow up en wordt eens wijzer en hou al helemaal op met het roepen van pacifisme....
Right 
Joop - 01.10.2010 17:54

Ben blij dat er mensen zijn die goed nadenken over strategie.

Wat je ook doet, besef dat de strijd tegenwoordig gevoerd wordt in de publieke opinie. Niet op straat of in de politiek. Wie de publieke opinie voor zich weet te winnen, zal uiteindelijk zegevieren.




Freedom 
mgriks(at)gmail.com - 01.10.2010 15:52

Freedom was never given but fought for in any possible way. Diversity is our strength!
maak kapot wat jou kapot maakt! 
puk - 01.10.2010 14:20

Moeten we dan alles maar met ons laten gebeuren!
@a 
nn - 01.10.2010 16:09

A - 01.10.2010 15:07

Wauw. Ik vind het telkens weer verassend schandalig hoe weinig mensen hun hersenen gebruiken. Ik ben ook kraker en ik zeg niet dat je passief in een stoeltje moet gaan zitten om te kijken wat er gebeurd. Nee ga aub iets doen, demonstreer er op los! MAAR! geweld is de weg niet, dat zou je je realiseren als je daar langer dan 1 seconde over nadenkt. Ik begin me soms af te vragen of sommigen van jullie werkelijk iets willen bewerkstelligen of dat je gewoon oproer wilt veroorzaken. Als je je zo kut voelt in deze zogenaamde 'kanker maatschappij' ga dan of weg, of doe er iets aan VANUIT deze maatschappij. Dit is wat je nu hebt, en om iets anders te verwerkelijken zul je het met de middelen moeten doen die hier worden gegeven in dit politieke systeem. Doe je dit niet en wil je gewoon erop af met stenen en kwade zin dan ben je te dom om te ademen.

je geeft het al aan "je het met de middelen moeten doen die hier worden gegeven in dit politieke systeem"

DAT doen we al jaren, veel te lang als je het mij vraagt. Ik vind ook dat we vooral "geen" geweld moeten gebruiken "bij publieke" demonstraties. desalniettemin vind ik dat we bij de eerste beste ontruiming de kosten die daar mee gemoeit zijn zo hoog uit moeten vallen dat men zich wel drie keer bedenkt om nog eens te ontruimen.

bedenk goed dat er maar EEN politiek is en dat is die van het geld. Laat de kiezer maar betalen voor zijn keuze om een rechtse regering en laten de linksen de uitvoeing en handhaving van deze domme wet zo duur mogelijk maken.

bij deze roep ik dan ook op om demonstraties zo vredig mogelijk te laten verlopen MAAR tevens acties die gericht zijn tegen goederen te decentraliseren.

Laat je niet oppakken in amsterdam en nijmegen want in de komende weken hebben we je hard nodig!!!!!
pfffff 
mx - 01.10.2010 16:06

Ik loop nu al heel wat jaren in de kraak / actie beweging rond en hoor dus al jaren
mensen schreeuwen dat het tijd word voor rellen en een gevecht met de me.
Maar heb daar tot nu toe niks van gezien en van uit mijn observaties van dit soort mensen
is het me opgevallen dat deze mensen ook vrij snel hun idealen verliezen en gewoon jan modaal worden of eindigen als junk.
Neem id de jaren 80 maar hoeveel van deze "hardcore" mensen zijn nog actief in de beweging?
De reden dat dit soort mensen oproepen tot geweld is dat ze zowel de inzet als het inzicht missen om werkelijk een strijd te leveren van de lange adem.
Buiten dit alles werden zelfs door deze mensen opgehemelde jaren 80 rellen gedragen door mensen met strategisch inzicht en werd geweld ingezet als een middel om een overwinning te halen en niet om alleen je agressie en frustratie kwijt te raken.
Als je de afgelopen 15 jaar de actie beweging bekijkt zijn er maar weinig geslaagde acties die werkelijk tot iets geleid hebben.
Veel van de wel gelaagde acties werden gevoerd door een geweldloze actie beweging die
vooral zijn overwinningen of geslaagde acties haalde door strategie, creativiteit, en flexibiliteit en de kracht om mensen te mobiliseren omdat de acties open stonden voor iedereen met een eigen keuze hoe ver je zou willen gaan in dat verzet.
Het beste negatieve voorbeeld van een keuze voor geweld is de anders globalisten/ g8 demonstraties.
Wat begon als een van de grootste maatschappelijk breed gedragen geweldloze protest beweging van de afgelopen 40 jaar die werkelijk een bedreiging was voor de grote mannen aan de top eindigde in meer en meer een zwarte rel tunnel visie beweging.
Deze verandering vond in grote maten plaats in genua g8 waar de politie complete pelotons me verkleden als activist om het rellen te starten.
Met als resultaat dat er vanaf die tijd door de machthebbers geopereerd kon worden op een hoger geweld spectrum vanaf de start van nieuwe demonstraties.
En dit de beweging leeg liet lopen.
wat ik met dit verhaal wil zeggen is dat het toepassen van ondoordacht geweld je geen actie voert maar juist in de machthebbers in de kaart speelt.
Ik ben echt niet tegen een harde actie en ik ben er ook niet voor de geweldloze hippy uit te gaan hangen
maar er is ook een middenweg en dat is de strijd aan gaan met als wapens onze vrije creative geest flexibel te zijn strategisch te denken en vooral samen te werken en elkaar te steunen in de strijd.
En misschien wel als belangrijkste middel goed te communiceren waarom we deze strijd voeren.
Want wij voeren deze strijd niet om wat gratis ruimte te verkrijgen niet alleen voor ons zelf maar om de rest van in dit geval Nederland duidelijk te maken dat het anders kan en moet en dat er echt een probleem is op het gebied van wonen.
De werkelijke slachtoffers van dit wan beleid op het gebied van wonen is jan modaal die in een slechte wijk woont in een verrotte woning.
dat zijn de duizenden dak of thuisloze jongeren die Nederland rijk is het zijn al die mensen die zonder rechten overgeleverd zijn aan de grillen van antikraak bedrijven dat zijn al die mensen die op wachtlijsten staan van woningbouw verenigen oplopend tot wel 8 jaar wachttijd.
Dat zijn het merendeel van alle studenten die absurden hoge prijzen betalen voor een kleine slecht onderhouden kamer.
En dan heb ik het nog niet gehad over de verborgen dakloosheid van al die mensen die van bank naar bank verhuizen.
En de mensen die letterlijk onder een brug slapen.
Dit is waarvoor we kraken omdat wij ons niet laten wegstoppen zonder stem!
net als wij plichten hebben in deze maatschappij is wonen een recht en daar hoort de regering voor te zorgen !!!

KRAKEN GAAT DOOR!!!!!!





ME 
Don - 01.10.2010 13:35

Gooi er eerst maar 20 in het ziekenhuis dan komen we wel is een keer naar Adam.
Op de knieen mikken met zijn allen tot die neer is en dan de volgende.
Spui demo 
A - 01.10.2010 15:07

Wauw. Ik vind het telkens weer verassend schandalig hoe weinig mensen hun hersenen gebruiken. Ik ben ook kraker en ik zeg niet dat je passief in een stoeltje moet gaan zitten om te kijken wat er gebeurd. Nee ga aub iets doen, demonstreer er op los! MAAR! geweld is de weg niet, dat zou je je realiseren als je daar langer dan 1 seconde over nadenkt. Ik begin me soms af te vragen of sommigen van jullie werkelijk iets willen bewerkstelligen of dat je gewoon oproer wilt veroorzaken. Als je je zo kut voelt in deze zogenaamde 'kanker maatschappij' ga dan of weg, of doe er iets aan VANUIT deze maatschappij. Dit is wat je nu hebt, en om iets anders te verwerkelijken zul je het met de middelen moeten doen die hier worden gegeven in dit politieke systeem. Doe je dit niet en wil je gewoon erop af met stenen en kwade zin dan ben je te dom om te ademen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.