Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Thijs toch... 
Stein - 02.10.2010 11:01

Kraken heeft een doel. Namelijk het tegengaan van leegstand, een gegeven dat werkelijk een probleem is, zeker onder studenten. Ik heb gemerkt wat de gevolgen zijn van deze leegstand: te weinig kamers, te dure kamers, niet goed onderhouden kamer. Voor starters is er ook een gigantisch tekort en het kan jaren en jaren duren eer zo iemand een appartement vindt.

Kraken was het enige middel hiertegen: het gebruiken van lege panden, ongebruikte panden die minstens een jaar leeg staan, en daar in gaan wonen. Niemand heeft daar last van, behalve: de huiseigenaar. Deze eigenaar laat het huis niet voor niets leegstaan: hij profiteert van deze leegstand door later het huis voor een hogere prijs te kunnen verkopen.

In feite is deze leegstand daarom niet omdat het nodig is, maar enkel voor de winst van de eigenaar. Nu kun je zeggen: dat is terecht, hij is de eigenaar en mag ermee doen hij wil. Geenszins: er is een beperkte hoeveelheid grond in Nederland, er is een beperkt deel wat daarvan mag worden bebouwd. Het volkomen loslaten van pandjesmelkers en hun wil zorgt enkel voor nog meer leegstand van de beperkte middelen die er zijn. Kraken is (was) daartegen het enige legale pressiemiddel wat de wereld kent. En zeg zelf: hoeveel last heb jij er persoonlijk van gehad? Niks toch? Misken je die mensen hun leven omdat zij plezier hebben, op een andere manier dan jij? Is dat niet een beetje raar, zou je je geluk niet gewoon bij jezelf moeten vinden in plaats van anderen aan en af te vallen?

Daarnaast zijn, in tegenstelling tot wat je beweert, krakers niet per definitie luie uitkeringstrekkers. Ik ken er genoeg die bijvoorbeeld gewoon studeren, en op deze manier, ondanks het gewenste graaien van de pandenmelkers, toch in de buurt van hun studie een kamer weten te vinden. Anderen werken nota bene, of ontplooien initiatieven zoals weggeefwinkels, discussiegroepen, veganistische keukens en kunstgalerijen, die, omwille van het alomvattende nivellerende (behalve als het om geld gaat) kapitalisme, op een andere manier moeilijk ontplooid zouden kunnen worden.

Zonder kennis van zaken roepen dat die luie krakers terecht worden weggeschopt is mijns inziens gewoon dom.
nn 
nn - 02.10.2010 10:17

@Thijs: Stoppen we dan ook met torrenten? En af en toe zwartrijden?
verkeerde adres 
NN - 02.10.2010 10:25

indymedia is geen 'krakers' site, alleen een site waar een boel mensen samen komen, een een groot deel daarvan sympatiseert of zet zich in voor betaalbare huizen.

beter ga je naar geenstijl die vinden het altijd leuk op dat soord dingen te lezen...
daar kan je meer online vriendjes vinden..

tevens zijn er wel meer wetten geweest die worden aangevochten omdat mongolen ze hebben bedacht, een wet is niet absoluut.

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.