english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Antifa!-Amsterdam: update zaterdag 30 oktober.
Antifa-Amsterdam - 28.10.2010 15:04

Zo kort voor zaterdag 30 oktober waarop de EDL en aanhang denkt in Amsterdam te kunnen manifesteren, zijn er een aantal belangrijke ontwikkelingen.
De verplaatsing van de EDL manifestatie naar het westelijk havengebied en de aankondiging van een rigide en strikte noodverordening voor deze zaterdag.
Deze nieuwe ontwikkelingen zorgen er NIET voor dat we stoppen met onze oproep tot directe actie tegen dit extreem-rechts en racistisch tuig, en wel hier om:

handig plattegrondje
handig plattegrondje

en nog een
en nog een

– Dat de burgemeester heeft aangekondigd dat de manifestatie zal worden verplaatst naar het westelijk havengebied (mogelijk aan de Generatorstraat), betekent niet dat extreem-rechts ook daadwerkelijk naar de aangewezen plek gaat. Op internet wordt al opgeroepen de verplaatsing te negeren en gewoon naar het museumplein te komen. Er kan nog van alles gebeuren waardoor er wel op het museumplein gemanifesteerd gaat worden. Ook zullen deze lui voor langere tijd dit weekend in de stad kunnen zijn terwijl er dit weekend ook een Joods muziekfestival en ene aantal Gay-party's plaats zullen vinden.
We blijven dus bij onze oproep om waakzaam te blijven, naar Amsterdam te komen en de EDL/DDL te confronteren op welke manier dan ook. Extreem-rechts, xenofobie, fascisme etc hebben geen plaats in de samenleving en moeten betreden worden. Dat we zoiets niet aan een overheid kunnen toelaten is wel duidelijk.

– Naast de verplaatsing van de EDL-manifestatie komen ze namelijk weer met noodverordeningen op de proppen om elk legitiem tegengeluid de kop in te drukken, mensen preventief te kunnen oppakken, en oprechte buurtbewoners en andere antifascisten te kunnen criminaliseren.
Zoals we al in ons persbericht (  http://antifaamsterdam.wordpress.com/2010/10/27/persbericht-anti-fascisten-er-niet-gerust-op-dat-edl-zich-zal-houden-aan-beslissing-burgemeester/) schreven, we zien antifascistische protest acties als een basaal mensenrecht wat niet in wetten te gieten is, waarin wij ons niet laten beknotten door de staat en dus ook nooit vooraf toestemming voor vragen. En ondanks de oproep en dreiging in het parool van vandaag ( http://www.parool.nl/parool/nl/7/MISDAAD/article/detail/1041225/2010/10/28/Stad-is-bang-voor-invasie-hooligans.dhtml) zullen we geen toestemming vragen, en roepen we nog steeds op om zaterdag de straat op te gaan en tegen extreem-rechts, nazi's, fascisten en elke andere idioot, die denkt de straat op te komen komen om hun haatzaaierij de manifesteren, in actie te komen.

Vanwege de noodverordening zal er echter voor mensen die de stad niet zo goed kennen of die geen affinitygroepje hebben, GEEN! verzamelplek meer zijn op het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Vanwege de aangekondigde noodverordening zal iedereen die daar komt, in een politiefuik terecht komen en al preventief kunnen worden gearresteerd. En dat willen we voorkomen.

We roepen iedereen op om waakzaam te blijven, naar de Amsterdamse binnenstad te komen en je eigen actie en protest te ondernemen. Vanwege de noodverordening enkele tips: probeer onopvallend en dressed down naar het museumplein te komen, heb van te voren een goed verhaal klaar mocht je toch door de smeris worden aangehouden. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je onderweg bent naar de Dokwerker, maar een beetje verdwaalt. Het comité tegen vreemdelingenhaat houdt daar namelijk een toegestane manifestatie. Mogelijk gaat de smeris vanwege de noodverordening om een Ausweiss vragen, houdt hier rekening mee.

Mocht het nodig zijn, er is voor deze dag ook arrestantenondersteuning geregeld en er staat een advocaat paraat: Suus Hopman van Bohler-advocaten 06-17140491. Het nummer van de arrestantengroep is 06-42413496

Zie verder hier wat info over de DDL, waaruit blijkt dat ze toch niet zo "schoon" zijn als ze claimen te zijn:
-  http://antifaamsterdam.wordpress.com/2010/10/28/persbericht-dutch-defence-league-woordvoerder-wel-degelijk-in-contact-met-neo-nazis/
-  http://antifaamsterdam.wordpress.com/2010/10/28/de-vrienden-van-dutchdefenceleague-woordvoerder-bert-jansen/- E-Mail: antifa-amsterdam(ad)puscii.nl Website: http://www.antifaamsterdam.wordpress.com
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Arrestantengroep voor zaterdag 30 oktober in  
Arerstantengroep Amsterdam - 28.10.2010 17:43

Deze zaterdag zullen veel mensen de straat op gaan om te demonstreren tegen de komst van de EDL naar Amsterdam. Inmiddels is ook duidelijk dat er veel politie aanwezig zal zijn, dat er een noodverordening zal komen en een lik op stuk beleid naar iedereen, die zich zal manifesteren buiten de paar aangemelde en toegestane manifestaties om.

Momenteel weten we nog niet wat de inhoud van de noodverordening zal zijn, maar deze zal mogelijk erg strikt zijn en te vergelijken met vele andere steden waar extreem-rechts ooit heeft gemanifesteerd en door de staat beschermd is geworden.
Maatregelen die daarbij dan genomen zouden kunnen worden zijn bijvoorbeeld gebiedsverboden, algemene ID-controles, preventieve arrestaties, vermommingsverboden en dergelijke. Wees dus goed voorbereid en bedenk goed vooraf wat je zou willen doen in Amsterdam, uitwijken naar de toegestane manifestatie van het comité Stop de Vreemdelingenhaat kan altijd, als de politie-aanwezigheid en -repressie te veel is.
Mocht de noodverordening tijdig worden gepubliceerd, zullen we proberen deze ook zo snel mogelijk op onze site te zetten, de mensen die dan nog beschikking hebben over internet zouden hier dan kennis van kunnen nemen.

Aangezien we vermoeden dat door de komst van de extreem-rechtse EDL en DDL veel mensen de straat op zullen gaan en toch van het mensenrecht op demonstreren gebruik willen maken op een plek die zij goed achten (ondanks de noodverordening), staat voor deze dag en eventueel de dagen erna de arrestantensteungroep Amsterdam paraat voor juridisch advies en info en praktische arrestantenondersteuning, We zijn te bereiken die dag en de dagen erna op 06-42413496 en via info(ad)arrestantengroep.org. Mochten mensen de zaterdag in Amsterdam zijn en ze zijn getuige van arrestaties dan kunnen we ook gebeld en geïnformeerd worden. (wees wel verstandig met wat je over de telefoon verteld!)

Voor die dag hebben we ook een advocaat bereid gevonden om juridische bijstand te verlenen, waar mensen na arrestatie ook om kunnen vragen. Dit is Mr. Suus Hopman van Böhler-advocaten te bereiken via 06-17140491. Onthoud deze naam goed, schrijf de naam eventueel ergens op je arm.

Tot slot hier nog wat algemene informatie over je rechten in de bak, voor meer info zie ook onze site: www.arrestantengroep.org

Je hebt het recht om je naam NIET te noemen, wat de politie ook zegt, zelfs na de invoering van de id-toonplicht heb je nog het recht om anoniem te blijven.
VERKLAAR NOOIT IETS OVER JEZELF OF OVER ANDEREN!!
De politie is verplicht je te vertellen waarvoor je bent gearresteerd.
Als je gearresteerd bent kan de politie je 6 uur vasthouden, je fouilleren en al je persoonlijke spullen afnemen. Als je jouw naam niet noemt kan de politie je nog 6 uur extra vasthouden voor onderzoek naar je identiteit, als je verdacht wordt van een overtreding. De politie is dan gerechtigd om foto's en vingerafdrukken te nemen. (NB. De tijd tussen 12 uur `s nachts en 9 uur `s ochtend telt niet mee.)
Je hebt recht op je eigen advocaat, daar moet je zelf om vragen! Je hebt het recht je eigen advocaat te spreken, ook voordat de politie je gaat verhoren. Het advies van de advocaten en ook ons advies echter is om bij het verhoor GEEN VERKLARING AF TE LEGGEN! Want alles wat je zegt zal tegen je worden gebruikt, of zal tegen een mede-activist kunnen worden gebruikt. In praktijk heb je daarvoor geen advocaat nodig om dit advies te krijgen en geen verklaring af te leggen. Mocht je toch behoefte hebben aan het zien van een advocaat, vraag dan naar Mr. Suus Hopman uit Amsterdam. Vanaf het moment dat je om je advocaat hebt gevraagd en deze is ingelicht, moet hij of zij 2 uur de tijd krijgen je te komen bezoeken. Accepteer geen piketadvocaat of smoesjes van de smeris dat ze dit niet kunnen regelen of dat het jezelf geld gaat kosten
Als je wordt verdacht van een overtreding moeten ze je na deze 6 tot 12 uur laten gaan. Ze zullen je misschien andere dingen vertellen, dus laat je niet intimideren.
Als je vrijgelaten wordt, neem dan contact op met de arrestantengroep, zij weten hoeveel mensen er zijn opgepakt en willen ook weten wanneer je weer vrij gelaten bent. Ze kunnen je adviseren over wat te doen met een eventuele dagvaarding.
Je kunt ook in verzekering worden gesteld, dan kunnen de politie en justitie je max. 3 dagen en 15 uur vasthouden voor onderzoek, op verdenking van het plegen van een misdrijf. Heb je hiervoor nog niet om je eigen advocaat gevraagd, moet je nu dat zeker dan. Om te voorkomen dat je een piketadvocaat in de maag gesplitst krijgt.
Willen ze je langer vast houden moet je binnen deze drie dagen en 15 uur voor een onderzoeksrechter worden gebracht voor verlenging van het voorarrest anders moet je worden vrijgelaten. Ze kunnen het voorarrest van 14 dagen en daarna 3 x 30 dagen verlengen. Je advocaat kan je hier verder over inlichten.

Nog wat algemene punten:
Je hebt ook recht op vegetarisch/veganistisch eten en wanneer nodig medische hulp. Eis dit; de politie zal namelijk hier erg moeilijk over kunnen doen, vooral als je anoniem blijft.
Vrouwen mogen alleen voor vrouwelijke agenten worden gefouilleerd, mannen door mannen.
Je hebt recht op een tolk bij het verhoor.
De smeris neemt het zelf niet zo nauw met de regels en zal je verblijf heel onaangenaam kunnen maken.
Hou je taai en realiseer je dat een hoop mensen bezig zijn je vrij te krijgen.
Ben je gearresteerd en ook weer vrijgelaten, neem dat ook contact op met de arrestantengroep, zodat we weten dat je vrij bent en we kunnen je advies geven over de volgende te nemen stappen.E-Mail: info(ad)arrestantengroep.org
Website: http://www.arrestantengroep.org
 
Wilders demonstranten spannen kortgeding aan  
nn - 28.10.2010 20:19

 http://www.at5.nl/artikelen/51079/edl-spant-kort-geding-aan-tegen-gemeente
generatorstraat 
nn - 28.10.2010 21:20

Het Parool meld dat de locatie waar de EDL door de gemeente heen is geplaatst de Generatorstraat is. Deze straat ligt aan het einde van tramlijn 50 in een industriegebied in het westerhavengebied.

Als ze daar blijven kunnen we spreken van een overwinning. De gemeente heeft immers toegegeven dat de antifascistische beweging een belangrijke factor is geweest in het besluit de EDL te verplaatsen.

Juich echter niet te vroeg, de EDL spant nog een kort geding aan (zeggen ze) en dat is gezien de jurisprudentie kansrijk (helaas). Ook kan het natuurlijk zijn dat ze op de generatorstraat moeten blijven maar daar eenvoudigweg schijt aan hebben. Dus blijf paraat mensen! Maar de eerste slag is binnen!
AFCA ook tegen EDL 
Een inwoner van Mokum - 28.10.2010 21:45

AFCA roept ook op tot een demo tegen de EDL. Zie voor meer info hun site.
Wel een beetje naar beneden scrollen.

Website: http://www.afca.nl/index_5.htm
 
AFCA ook tegen racisme 
een inwoner van Mokum - 28.10.2010 21:48

AFCA roept ook op tot een demo tegen het EDL. Zie hun site voor meer info.


 http://www.afca.nl/index_5.htm

Website: http://www.afca.nl/index_5.htm
 
DDL accepteerd verplaatsing, EDL? 
nn - 28.10.2010 22:04

de ddl kondigt op hun forum aan dat ze besloten hebben de verplaatsing alsnog te accepteren.
het is natuurlijk zeer afwachten of de EDL dit ook zal doen.

dit is overigs een directe link naar de oproep van AFCA:  http://www.afca.nl/cms/index.php?itemid=6020
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.