Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Onacceptabel! 
nn - 03.11.2010 15:26

Eerst worden alle bewoners van kraakpanden belasterd en gecriminaliseerd. Nu is er een wet die allen tot criminelen maakt, een wet waarin verder niets geregeld is voor de krakers. Een wet waar hevige kritiek op is vanuit de VNG, Raad van State, de Ned. Woonbond, etc. ...een wet die op dubieuze wijze tot stand gekomen is en op oneigenlijke gronden (de aannames blijken onjuist) kraken illegaal en strafbaar maakt.

Met - in de praktijk - terugwerkende kracht wordt een wet toegepast die mensen in hun eerste levensbehoefte (onderdak) op z'n hardst raakt: door deze mensen dakloos te maken. Geen oplossingen worden aangedragen om de onderliggende huisvestingsproblematiek op te lossen. De leegstand wordt niet effectief aangepakt. Dit alles is volstrekt ONACCEPTABEL!!!

Een grote schande!

Dit hoeft niemand te accepteren. Nooit!
Niets geregeld voor krakers? 
Gugong - 03.11.2010 15:38

"een wet waarin verder niets geregeld is voor de krakers."??!

Haha, het is een strafwet! En er staat wel degelijk in wat er met de krakers moet gebeuren (al worden ze in deze context vaker aangeduid als "degene die zich schuldig maakt aan..." en niet als "kraker" maar dat is een detail). Zelfs het verlenen van tijdelijk gratis onderdak behoort tot de mogelijkheden. Dus wat zeur je!
OORLOG! 
BO! - 04.11.2010 00:13

DIT WORD TOTALE OORLOG! Als ze het zo willen zullen ze het zo krijgen!

Pure symboolpolitiek met dank aan de PVV, een volkomen ondoordacht plan met een onacceptabele uitwerking.

Vanaf HEDEN zal de verharding groeien. Vanaf as dinsdag in Amsterdam.

Geen enkele cultuur, geen enkele beweging kan het permitteren om op schaamteloze wijze gecriminaliseerd en vervolgens geëlimineerd te worden.
Verbod of geen verbod; kraken zal door gaan!

Hierbij een oproep om in grote getalen naar Amsterdam af te reizen en het verzet fysiek te ondersteunen..

OUR HOMES! - OUR CULTURE! - RESISTANCE NOW!
Dream come true 
Joost - 03.11.2010 15:43

Eindelijk, het begin van het einde voor de Krakers is in zicht. Ik heb nog wel een kamer te huur jongens! (Huisdieren en spanjaarden niet welkom :))
GL en SP schijnheilig 
bb - 04.11.2010 16:36

GL en SP keren zich alleen tegen de ontruiming van pand Passeerdersgracht (schijnheilig), want dat zijn (in hun ogen) natuurlijk voorbeeldige krakers. De overige krakers die ontruimd worden, laten ze in de kou staan.
Axie? 
Vinz - 03.11.2010 15:08

Zijn er nog ideeen/axies voor die dag?
On Secrecy 
bz - 04.11.2010 06:21

Aangaande discretie:

"... So the modern Tong cannot be elitist--but there's no reason it can't be choosy. Many non-authoritarian organizations have foundered on the dubious principle of open membership, which frequently leads to a preponderance of assholes, yahoos, spoilers, whining neurotics, & police agents. If a Tong is organized around a special interest (especially an illegal or risky or marginal interest) it certainly has the right to compose itself according to the ``affinity group'' principle. If secrecy means (a) avoiding publicity & (b) vetting possible members, the `` secret society'' can scarcely be accused of violating anarchist principles. In fact, such societies have a long & honorable history in the anti-authoritarian movement, from Proudhon's dream of re-animating the Holy Vehm as a kind of ``People's Justice,'' to Bakunin's various schemes, to Durutti's ``Wanderers.'' ..."

 http://hermetic.com/bey/radio_se.html .

Website: http://hermetic.com/bey/
 
OORLOG! 
BO! - 03.11.2010 16:25

DIT WORD TOTALE OORLOG! Als ze het zo willen zullen ze het zo krijgen!

Pure symboolpolitiek met dank aan de PVV, een volkomen ondoordacht plan met een onacceptabele uitwerking.

Vanaf HEDEN zal de verharding groeien. Vanaf as dinsdag in Amsterdam.

Geen enkele cultuur, geen enkele beweging kan het permitteren om op schaamteloze wijze gecriminaliseerd en vervolgens geëlimineerd te worden.
Verbod of geen verbod; kraken zal door gaan!

Hierbij een oproep om in grote getalen naar Amsterdam af te reizen en het verzet fysiek te ondersteunen..

OUR HOMES! - OUR CULTURE! - RESISTANCE NOW!
ergens een handje nodig? 
ex ksu-w - 04.11.2010 16:34

Is er ergens een meldpunt waar ik me kan melden om een handje te helpen?

Dit gaat toch wel heel erg ver, 100 man op straat smijten. jzs...
Wat verwachten jullie dan? 
Dreeze - 03.11.2010 17:54

LOL @ Gudong 15:38

Maar even serieus. Een kraker steelt iemands eigendom en parasiteert op de samenleving. Vaak gaat dit gepaard met vernieling en vervuiling van het betreffende pand. Ik weet best dat de krakersscene hiervoor allerlei rechtvaardigingen bezigt, zoals de veronderstelde woningnood, de hoge huurprijzen, leegstand door speculatie en het verkeerd aanwenden van de beperkte voorraad panden. En alhoewel ik daar zeker een bepaalde sympathie voor kan opbrengen, blijft het feit dat het eigen rechter spelen door je iemands bezit toe te eigenen strijdig is met het principe van de rechtstaat. Het was altijd slechts een kwestie van tijd voordat hiertegen opgetreden zou gaan worden.

Wie dat niet inziet is het contact met de werkelijkheid totaal kwijt.

Wees dus blij dat het feestje zo lang geduurd heeft en verzin iets nieuws. of wordt gewoon eens wakker en realiseer je dat een gewild en schaars goed als woonruimte in de binnenstad een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Gebruik je kwaliteiten en span je eens in om wat te bereiken in de maatschappij, dan is wonen in de binnenstad zonder andere mensen tekort te doen gewoon bereikbaar.

Ik heb het altijd een heel vreemde paradox gevonden dat juist de meest onafhankelijke en creatieve geesten hun gaven door de plee spoelen en aan een dood paard beladen met achterhaalde idealen blijven trekken.

Bedenk iets nieuws, zorg dat je voorpaginanieuws bent en breng op die manier de problemen die jullie zeggen te bestrijden onder de aandacht. Nu lijken jullie meer op 2-jarige peuters die overal 'nee' op zeggen.

Ja, of het moet zijn dat het eigenlijk toch gewoon altijd om het wonen op de kosten van een ander te doen was, natuurlijk...


GL uit college! 
nn - 04.11.2010 15:17

Waarom gaat GroensLinks weer verhaal halen, haalt toch niets uit. Laat ze uit het college stappen, ontstaat er bestuurlijke crisis en zijn de ontruimingen van de baan!
huren 
NoNo - 05.11.2010 00:08

@nn....

IPV een pand te kraken, kan je er ook netjes, zoals alle normale mensen geld betalen om ergens te wonen....
als ik mijn huur (sociale huurwoning!) niet betaal, word ik er ook uitgegooid... en niemand die dat zielig vindt.
Heb er dus ook niet zoveel moeite mee dat deze panden ontruimd worden...

ze willen oorlog 
nn - 03.11.2010 16:40

In wat voor amsterdam leef ik! Ik was blij met van der Laan! Ik dacht die is links en weet amsterdam weer leuk en minder truttig te maken. Wat blijkt! Hij is erger dan Cohen en zet zomaar 100 mensen of straat! Is dit sociaal-democratisch. Waar blijft het verzet van de PVDA tegen plannen van de regering. Jullie blijken hielelikkers, bang om geld van t rijk mis te lopen.
Ik ben niet snel voor geweld maar dit!!! Zoveel panden ontruimen kan echt niet!

keihard tegengeweld is nodig anders gaat de kraaksien denk ik ten onder!
En verdwijnen al die plekken die amsterdam zo waaedevol maken.
Juist 
right - 04.11.2010 06:14

Juist, en dan kondigden we een ontruimingsronde aan, en dan werd Indymedia weer eens overspoeld met allerlei vage oproepen voor grof geweld. (Hetgeen zoals bekend meestal wordt voorbereid via je favoriete Hyves page, alle anonieme fans welkom.)

Rara, hoe zou dat nou toch komen.
het is nu of nooit 
nn - 04.11.2010 03:22

Aanstaande dinsdag is cruciaal voor de toekomst van de kraakbeweging. Mensen kom in verzet op jouw manier, jouw tijd, jouw plek!

solidariteit in dit kille politieke klimaat!
Organize 
nn - 04.11.2010 10:39

Misschien is het goed als al de bewoners van deze panden zo snel mogelijk samen komen om een plan te maken hoe deze ontruimingen tegen te houden. De politie plant dit soort zaken tot in de puntjes met verzetshaarden die ze eerst ontruimen om de moraal te breken etc. Wij moeten hetzelfde doen. Risico-analyses maken etc.

Niet mobiliseer maar Organiseer!
niet waar, bb 
nn - 04.11.2010 19:33

Ook voor de panden aan de vrolikstraat en 3e oosterparkstraat maakte men zich hard. Dat waren de panden die vandaag kwamen inspreken, dus is het logisch dat de discussie daarover gevoerd werd.

Schijnheilig is niet lief. Wel belangrijk. Net als een heleboel andere woningen en sociale en culturele plaatsen die momenteel op de tocht staan (de een iets iets meer en urgenter dan de ander).

Stop die fucking goedkope bullshit-tweedeling die de overheid je probeert op te leggen en ga door met een gezamenlijke strijd.
@bb 
nn - 04.11.2010 16:49

Die andere krakers laten ook niets van zich horen.
Licht beledigd 
Solidaire - 04.11.2010 00:45

@NN,

Ik moet zeggen dat je me nu toch raakt door me uit te maken voor een AIVDer. In alle redelijkheid mag je me bellen op mijn 06 als je dat graag zou willen en dan ga ik in liefde een biertje met je drinken. Ik heb vanaf mijn vijftiende veel in kraakpanden rondgehangen en nog steeds veel bekende en vrienden die in de scene zitten. Ik heb met veel passie mee gedemonstreerd tegen het aankomende kraak verbod in Utrecht vorig jaar, ik demonstreer mee met acties tegen ons grijze nieuwe kabinet, ik ben overtuigd a-kapitalist en ik bezoek met veel plezier de ACU voor alle leuke gezellige feestjes. Daarvoor deed ik het zelfde in Tilburg in de Hall of Fame en in het oude koekhuis. Misschien ken je die nog wel daar zat ooit de eerste koffieshop van tilburg.

Misschien moet je in plaats van iemand die vraagt hoe die iets kan doen uit te maken voor een AIVDer iets vriendelijker zijn en gewoon even een fatsoenlijke reactie geven.

Het lijkt mij ook dat de kraak scene support en sympathie van niet direct binnen de beweging hard kan gebruiken omdat de krakers het alleen niet gaan redden tegen dit repressieve beleid van de staat.

Ik sta niet afkeurend tegen de actiemethoden die bepaalde delen van de kraakbeweging bereid zijn te gebruiken. Voor mij persoonlijk ligt het iets anders omdat ik niet denk dat het zin heeft om met geweld het imago van krakers en van mij zelf verder te verslechteren. Wel ben ik voor andere directe acties waarbij op een vreedzame maar ook spraakzame manier met fysieke kracht wordt laten zien dat dit niet gaat gebeuren.

Ik denk ook dat de AIVD als zij op indymedia lezen dat er gemobiliseerd wordt voor een grote geweldloze demonstratie niet zo angstvallig zal reageren als op oorlogsverklaringen van bepaalde NN-ers.

Ik bewonder de kraakbeweging om alle mooie culturele initiatieven die er genomen worden, de daadkracht, het geloof in een solidaire maatschappij, de afkeur van consumerism en het medeleven voor andere minder bedeelden in Nederland en daarbuiten. Ik ben tegen het misbruiken van panden en het leven op uitkeringen van de staat waar de echte idealistische krakers zo op tegen zijn.

Maar kortom: Ik roep met jullie mee: Jullie Wetten, Niet de Onze, Kraken gaat door!

Tot morgen avond misschien?
demo-dinsdag 
nn - 04.11.2010 02:17

Misschien die demo van Den Haag in A'dam houden, dinsdag ofzo?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.