Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Voor solidaire 
nn - 03.11.2010 16:46

Jij bent een aivder solidaire. Je weet net zo goed dat je niet hoeft te weten doormiddels van aanvullingen of er iets gaat gebeuren. Je kan natuurlijk zelf iets organiseren om je solidariteit te tonen. Met self community organizing kom je al een stuk verder.
Headline is fout 
NN - 03.11.2010 20:21

Kan Indymedia even de headline aanpassen. Er staat nu ontruiminslijst moet zijn ontruimingslijst.
solidaire 
NN de zoveelste - 04.11.2010 02:19

@Solidaire

Je hebt het vast goed bedoelt, maar als je alleen een reactie post van "en nu?" kun je niet anders verwachten dan dat die in de ruis belandt. Er lezen hier honderden mensen een artikel, moet er dan honderden keren staan "wat nou?", "wat gaan we doen?", "wanneer is er een aktie?", "kan ik helpen?"... Natuurlijk is er actie, dinsdag in Amsterdam, dat lijkt me duidelijk. Verder worden er vast nog wel dingen aangekondigd, misschien worden sommige dingen juist niet aangekondigd.

De aanvullingen zijn bedoeld voor bijdragen met nieuwswaarde, de rest gaat naar de ruis. Anders is het niet meer leesbaar hier.
En nu?! 
solidaire - 03.11.2010 15:15

En nu?!
Licht beledigd 
Solidaire - 04.11.2010 00:44

@NN,

Ik moet zeggen dat je me nu toch raakt door me uit te maken voor een AIVDer. In alle redelijkheid mag je me bellen op mijn 06 als je dat graag zou willen en dan ga ik in liefde een biertje met je drinken. Ik heb vanaf mijn vijftiende veel in kraakpanden rondgehangen en nog steeds veel bekende en vrienden die in de scene zitten. Ik heb met veel passie mee gedemonstreerd tegen het aankomende kraak verbod in Utrecht vorig jaar, ik demonstreer mee met acties tegen ons grijze nieuwe kabinet, ik ben overtuigd a-kapitalist en ik bezoek met veel plezier de ACU voor alle leuke gezellige feestjes. Daarvoor deed ik het zelfde in Tilburg in de Hall of Fame en in het oude koekhuis. Misschien ken je die nog wel daar zat ooit de eerste koffieshop van tilburg.

Misschien moet je in plaats van iemand die vraagt hoe die iets kan doen uit te maken voor een AIVDer iets vriendelijker zijn en gewoon even een fatsoenlijke reactie geven.

Het lijkt mij ook dat de kraak scene support en sympathie van niet direct binnen de beweging hard kan gebruiken omdat de krakers het alleen niet gaan redden tegen dit repressieve beleid van de staat.

Ik sta niet afkeurend tegen de actiemethoden die bepaalde delen van de kraakbeweging bereid zijn te gebruiken. Voor mij persoonlijk ligt het iets anders omdat ik niet denk dat het zin heeft om met geweld het imago van krakers en van mij zelf verder te verslechteren. Wel ben ik voor andere directe acties waarbij op een vreedzame maar ook spraakzame manier met fysieke kracht wordt laten zien dat dit niet gaat gebeuren.

Ik denk ook dat de AIVD als zij op indymedia lezen dat er gemobiliseerd wordt voor een grote geweldloze demonstratie niet zo angstvallig zal reageren als op oorlogsverklaringen van bepaalde NN-ers.

Ik bewonder de kraakbeweging om alle mooie culturele initiatieven die er genomen worden, de daadkracht, het geloof in een solidaire maatschappij, de afkeur van consumerism en het medeleven voor andere minder bedeelden in Nederland en daarbuiten. Ik ben tegen het misbruiken van panden en het leven op uitkeringen van de staat waar de echte idealistische krakers zo op tegen zijn.

Maar kortom: Ik roep met jullie mee: Jullie Wetten, Niet de Onze, Kraken gaat door!

Tot morgen avond misschien?


En nu?! 
Solidaire - 03.11.2010 15:29

Waarom wordt mijn aanvulling naar de ruispagina verplaatst. Ik kom van buiten de kraakbeweging maar heb altijd nauwe banden en sympathie voor vrienden in de beweging gehad en wil graag weten wat er gaat gebeuren omdat ik wellecht van plan ben om solidariteit te tonen en misschien ook meer mensen van buiten de beweging mee kan krijgen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.