Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
wikipedia 
Chaoss - 06.11.2010 22:26

Wow! Dit nieuwtje is al verwerkt op Wikipedia....
aanvulling op WOM 
Klucht - 07.11.2010 10:51

Oh ja, en de Nationale Ombudsman heeft trouwens ook heel erg duidelijk gesteld dat het niet aanmelden van een protest op zichzelf geen reden mag zijn om een einde te maken aan het protest. Dit mag alleen als de openbare orde, verkeer of gezondheid ernstig in gevaar is! Ik geloof niet dat hiervan sprake was.... Maar ja, de politie heeft zelf maling aan de wet.
ontroerend goed? 
oplettende keiker - 07.11.2010 04:49

sinds wanneer is een braakliggend terrein, zonder bebouwing, deel van t kraakverbod? was toch gewoon haags gemeentelijk machtsvertoon tegen elk eigengereid geluid? nog een keer doen, zou ik zeggen, en dan juridisch voorbereid en laat ze maar komen en op hun muil gaan. kraakverbod gaat over panden die bezet worden, niet over grond waarop panden ooit gestaan hebben en nu braak liggen. beter kraakland dan braakland!
dictatuur haagse smeris 
klucht - 07.11.2010 10:42

Volgens de indymedia berichten heeft de politie op het terrein ingegrepen omdat het volgens hun een demonstratie was die niet was aangemeld. En hebben ze niet ingegrepen op basis van het kraakverbod.
Het lijkt er op dat de Haagse smeris WOM (Wet Openbare Manifestaties) als kapstok gebruikt om elke wanklank in de stad onmogelijk te maken. Terwijl dit dus een protest was op een afgesloten terrein, dus in feite niet op/aan de openbare weg. Het is maar zeer de vraag of de politie op basis van WOM had mogen ingrijpen.
Daarbij lijkt het ook nooit goed te zijn voor de politie, wat je ook doet. Als je een protest (ookal valt die niet onder WOM) niet aanmeld is dat voor hun reden om in te grijpen. Maar zodra je een protest wel aanmeld, is het ook weer niet goed. Dan gaan ze je weer allerlij beperkingen opleggen, die helemaal nergens op slaan. Zie de kraakdemo die voor vandaag geplant staat, maar ook de Rekening Retour demo, en het kunstenaarsprotest en nog vele vele voorbeelden.
Daarnaast is het bizar dat de politie het prettig vind als een groep een woordvoerder heeft, maar deze vervolgens als leider gaat zien en hem/haar een boete geeft voor het niet aanmelden van een protest. Wat willen ze nu eigenlijk??? Oh ja, brave burgers die precies doen wat zij zeggen...
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.