Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
geen gelatenheid 
nn - 12.11.2010 18:13

onze democratie is op z'n retour...dus niks op democratische wijze...als je nog enig geloof hecht dat bestuurders daar naar luisteren kom je van een andere planeet. maatschappij is inmiddels ingericht naar een model waar de succesvolle en bemiddelde witte boorden zich gedijen en bewegen. het is een aanloop naar ineenstorting en anarchie en het falliet van de welvaartsstaat en democratie..alles gaat van binnen uit kapot!
geen gelatenheid 
nn - 12.11.2010 19:36

iedere bestuursvorm, dus ook onze democratie, gaat op den duur van binnenuit kapot
de kloof tussen rijk en arm neemt ernstige vormen aan
de afbraak van sociale systemen en zekerheden
de minachtig voor de 'man in de straat'
de uitholling van onze rechten
een glijdende schaal die niet meer te stoppen is
geld regeert en regeert en regeert
de aandeelhouder heeft de macht en regeert vanuit die macht en dicteert die macht
weest alert..........!!!


smerissen staan op scherp 
nn - 12.11.2010 15:30

bivakmutsen mee
van 't Laantje 
krakertje - 12.11.2010 14:10

krakers: "van der Laan doe normaal"
geld 
geld - 12.11.2010 12:58

Ik ben voor de demonstratie, maar toch moeten we wel in het achterhoofd houden dat we nou allemaal iets in moeten leveren en dat er toch nog een hoop overblijft. Ook al krijgen we bijvoorbeeld geen studiefinanciering meer voor onze masters, toch is studeren nog steeds een stuk meer betaalbaar dan in andere landen zoals in de VS. En laat staan hoe goed wij het hier hebben vergeleken met de landen met een dictatuur! Dus ook al moeten we veel inleveren we hebben het alsnog heel goed! Geld is helaas niet gratis:(
Geweld vs geen geweld 
Tijdsgeest - 12.11.2010 20:23




Bivakken of niet, geweld of niet, het idee van anarchisme is volgens mij dat een ieder z'n ding kan organiseren. Uiteraard worden de negatieve dingen uitgelicht in het "nieuws". Echter hoe ver moeten we het laten komen. Bedenk dat het enige waar de kapitalistische heren naar luisteren is geld. Dus laat dingen ze maar veel geld kosten. Elke keer dat de M.E. op moet draven kost dat weer een paar ton (of meer) drogeer ze in hun eigen systeem zou ik zeggen. Denk dus ook aan akties waarmee je bijvoorbeeld het OV plat kunt leggen (zoals laatst gedaan in Parijs). Hiermee onwricht je de werkende klasse die het systeem dragen.

Oh voor degenen die nog geloven in democratie, afgezien van de eurocommissarissen die ongekozen zijn (en het daadwerkelijk beleid uitvoeren) en ze overtreden zelfs hun eigen regels doordat nu ook al Europarlementariërs al niet langer zijn gekozen.

 http://www.youtube.com/watch?v=tsVZ4VepQdg
 http://www.youtube.com/watch?v=YWSYMpuCFaQ
wat gebeurde er toen het weggestemde lisbon treaty werd geinstalleerd (lees nieuwe EU grondwet)  http://www.youtube.com/watch?v=qOcG2G_6uC0&feature=related
 http://www.youtube.com/watch?v=0vBqyG6qYXE

Suc7
@nn 
kraker - 12.11.2010 18:30

Denk je wel dat de meerderheid in Nederland dezelfde mening deelt als ons? Als dat zo is, zouden de demonstraties dan niet een extreem grote opkomst hebben? Ik heb het idee namelijk dat wij best wel alleen staan in onze opvattingen en dat wij niet echt kunnen zeggen dat onze mening gedeeld wordt door het meerderheid in Nederland. En hoe wil je met zo'n klein aantal krakers met geweld het systeem omwerpen? Wij staan zo in de minderheid dat zelfs bakstenen in ruiten bij banken naar mijn mening helemaal niet tot een revolutie zal leiden, of heb ik ongelijk?

Of is jouw ideologie(en ook die van mij) voor jou niet ook een excuus om je frustraties te uiten?


@geweldloze kraker 
Enragé - 12.11.2010 18:52

ik heb dit cijfer herhaaldelijk gehoord van mensen die ik ken die t meestal wel bij t rechte eind hebben. Ik zal t ze vragen hoe t precies zat. Kan zijn dat ik het fout heb, maar dan blijft nog steeds de 16 miljard aan belastingontduiking voor multinationals en JSF nr 2 over die vast ook wel richting de miljard kost. Daarnaast lastenverlichting voor bedrijven e.d, vasthouden aan villasubsidie enz. Dus we hoeven geen fúck in te leveren. Het geld kan ergens anders vandaan gehaald worden, maar dat doen ze niet. En dat heeft een reden. Voor wiens belangen komt de staat op?

Dit hangt samen met je tweede punt. Sorry hoor, maar sinds wanneer leven we in een democratie? Een meerderheid is al jaren tegen inmenging in afghanistan, toch blijft t maar doorgaan. Een meerderheid was tegen de Europese grondwet, die is er toch gekomen in nauwelijks aangepaste vorm zodat ze het geen 'grondwet' meer hoefde te noemen. 2-3 miljoen mensen gingen in engeland de straat op tegen de oorlog in irak, en vele miljoenen in andere landen met hun - en vreedzaam! Wat gebeurde er? Nou ja, de oorlog in Irak, dat gebeurde er! Daarnaast moeten we altijd stemmen op een heel pakket aan maatregelen, in plaats van dat onze stemmen gehoord worden voor elke maatregel an sich. De enige democratie is directe democratie. Het is een belediging voor het idee van democratie om de huidige situatie democratisch te noemen.

Daarnaast wil ik benadrukken dat vreedzame tactieken ook mijn voorkeur hebben, hoewel dat verder kan gaan dan het gebruikelijke 'rondje-om-de-kerk'. Denk blokkades, bezettingen, stakingen. We moeten hun raderwerk vast laten lopen. Tegelijkertijd moeten we ons ook niet in elkaar laten tiefen. Zelf-verdediging is een récht. Er wordt vaak gezegd hoe vreselijk het wel niet is als demonstranten geweld gebruiken, zelfs al is het voor zelfverdediging, omdat het dan slecht in de media komt en dan mensen niet meer willen demonstreren, dat het afschrikt. Daar zit een kern van waarheid in. Echter, ik denk dat een compleet uiteen gemepte 'vreedzame' demonstratie met veel arrestaties nog een veel erger effect heeft. Wie wil er demonstreren als ze denken, 'als ik ga, dan wordt ik door de politie in elkaar gemept of gearresteerd!'. Dan liever 'als ik ga, en de politie wordt agressief, dan zijn er mensen vooraan die zich verdedigen.. dan kan ik tenminste wegwezen als t me te eng wordt, zij dekken me wel'.

en bivakmutsen.. nou ja. Ik vind een sjaal voor me bek veel stijlvoller, mocht het dan toch nodig zijn :P
@geld, @krakertje 
Enragé - 12.11.2010 15:05

@geld

we moeten allemaal iets inleveren zeg je?

Deze regering steekt 11 miljard in de JSF, en 16 miljard wordt nog steeds aan belasting ontdoken door multinationals in nederland.

Dat is samen 27 miljard. Maar dan moeten wij 18 miljard inleveren?

@krakertje

jammer om te horen dat je er zo over denkt. Wat je ook over het trashen van een bank en anti-kraakbureau's denkt, voor mij valt het in het niet vergeleken met de dagelijkse vernietiging die plaatsvindt onder druk van het kapitalistisch systeem.

Ga je je nu ook onthouden van enige samenwerking met de Nederlandse staat, die oorlogen heeft gesteund en zál steunen? Wat er gebeurd is echt wel erger dan een paar gebroken ruiten. Die gebroken ruiten zijn een wanhopige poging íets te doen. Voor de één is dat als clown verkleden en de ME belachelijk maken, voor de ander is dat leuzen schreeuwen, banners maken, voor weer de ander is dat een ruitje intikken. Wat onze precieze tactieken ook moge zijn, laten we zij aan zij staan om het simpele punt dat we allemaal ons realiseren dat er iets fundamenteel scheef is in de wereld: winst is belangrijker dan de behoeften van mensen, bezit belangrijker dan een dak boven je hoofd, etc. Als we iets willen veranderen moeten we ons niet door dit soort dingen laten verdelen.
?? 
activist - 12.11.2010 16:28

What the fuck! Helemaal geen bivakken mee! Wanneer dringt het eens dat een aantal mensen door dat er meer afbraak en bedreigingen zijn dan alleen maar het kraakverbod.
De demo van morgen is bedoeld als een brede algemene demo tegen het afbraakbeleid, wijkcentra,buurthuizen en allerlei andere initiatieven zijn ook uitgenodigd om mee te komen demonstreren. Zij zijn ook slachtoffer van allerlei bezuinigingsplannen.
Dit is geen demonstratie exclusief voor krakers die boos zijn dat ze iets kwijt raken, mensen er gebeurd veel meer op deze wereld, in dit land en in deze stad waar we ook aandacht voor willen hebben.
Als je wil rellen, organiseer je eigen actie, maar ga niet een oprecht initiatief, van mensen die de strijd breder willen trekken, lopen verkloten.
Protest tegen geweld! 
Krakertje - 12.11.2010 13:15

Ik doe niet meer mee aan welke demonstratie of wat dan ook.
Dit doe ik als protest tegen geweld vernieling en terrorisme!!!



ehhhhhhh, tja.... 
bertje - 11.11.2010 02:43

...waar vind ik die 'Dokwerker' van jullie?
@activistgoedgekeurde ronde 
nn - 12.11.2010 16:51

warom geen bivak mee? omdat dat rondje om de kerk zoveel succesen behaald heeft? een breed gedragen demo vraagt meer dan alleen dat goedgekeurde ronde lopen, met meer dan alleen krakers, het vraagt een breed assortiment van taktiken en we moeten laten zien dat het menis is elke demo weer. niet naar van der laan luisteren, bivak op, en vechten voor ons bestaan, niet als krakers maar als vrije mensen!
@ kraker zoveel 
nn - 12.11.2010 21:30

het is de apathie..mensen laten zich kaal plukken en ondergaan 'bijna' alles...laten wij strijden voor een rechtvaardig en menswaardig beleid en niet laten wegdrukken in de hoek van de anorexia nervosa, de depressieve en de onverschilligen
@Enragé  
geen gelatenheid - 12.11.2010 20:00

ben het helemaal met je eens.......
het is een schijndemocratie waar wij in leven
eens in de 4 jaar je stem uitbrenegn en vervolgens je bek houden
'de macht komt uit de loop van n geweer'
wat valt er verder nog te zeggen...het communisme had ook een uiterste geldigheidsduur

Enragé  
Geweldloze kraker - 12.11.2010 17:45

@ Enragé

Hoe kom je erbij dat er nu 11 miljard wordt gestoken in de aanschaf van het jsf? Er wordt in deze kabinetsperiode slechts een 2e testtoestel aangeschaft.

@ Medekrakers

Hoe denken jullie door geweld en het dragen van bivakmutsen dat er veranderingen kunnen plaatsvinden in het huidige beleid? We leven nog altijd in een democratie en de publieke opinie over ons krakers zal toch niet positiever worden als we bivakmutsen dragen en gaan dreigen met geweld als wij niet onze zin krijgen?

Is het niet beter om mee te doen in deze democratie zodat wij hierdoor veranderingen kunnen doorvoeren? Of zijn jullie in tegenstelling tot deze kraker tegen de democratie?
@activist 
nn - 12.11.2010 16:38

man maak je niet zo druk...lees het stukje van onze burgemeester eens
politie staat op scherp en bij t minste of geringste lig jij ook op de grond met boeien...trouwens dit initiatief komt van de kraakbeweging in eerste instantie..lees de berichten van voor 30 oktober..
wees gerust...wij laten ons niet provoceren...no wayyyy
@kraker 
nn nummer zoveel - 12.11.2010 21:12

Dat er een lage opkomst is voor demonstraties, is denk ik eerder te wijten aan de hoeveelheid "watjes"/"brainwashed" mensen (of hoe je het ook wilt noemen), dan aan de mening van de meerderheid. Ik spreek vaak genoeg mensen die het wel eens zeggen te zijn met een standpunt, maar voor geen geld zouden gaan demonstreren, want "dat is niets voor hen". Lijkt me ook een gevolg van het constant verbieden en belachelijk maken van demonstraties door de diverse overheden... op die manier wordt het meer weggezet als "rellen" dan als "je stem laten horen". Mijns inziens zouden er veel meer demonstraties moeten zijn, daar het zo ongeveer de enige methode is om je stem te laten gelden in deze "democratie".
van der Laantje 
verbolgen - 12.11.2010 13:36

Van der Laan: "Krakers, doe normaal!"
Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam roept krakers op vreedzaam actie te voeren tegen de antikraakwet.
Voor zaterdag staat er om 15.00 uur een nieuwe demonstratie van de kraakbeweging gepland bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein. "Doe normaal. De politie zal streng optreden tegen geweld en intimidatie", liet hij vrijdag via zijn woordvoerder weten.
Van der Laan keurt de vernielingen af die afgelopen week op diverse plekken in de stad werden aangericht, vermoedelijk door symphatisanten uit de kraakbeweging.

wees jezelf 
jeffrey - 12.11.2010 18:05

doe wat je moet doen.
met of zonder bivak.
laat je mond niet snoeren.no way
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.