Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
"neger"? 
R - 15.11.2010 15:03

Shocking, dat Indymedia op zo'n manier over mensen praat. Ik dacht dat het gebruik van het woord 'neger' voorbehouden was aan mensen aan de rechterkant van het spectrum, om niet te zeggen PVV-ers. Het is een woord dat niet getuigt van veel respect voor iedereen met een donkere huidskleur. Dat sommige mensen deze naam ook voor zichzelf gebruiken, is nog geen excuus om het over te nemen, omdat vele anderen van Surinaamse of Afrikaanse afkomst erdoor gekwetst worden.
Ik hoop dat Indymedia dit nieuwsbericht kan aanpassen en in de toekomst alternatieve woorden gebruikt.
Patatje oorlog? 
NN - 15.11.2010 20:06

Maar je mag toch helemaal niet eten in de bus, zelfs niet als bicultureel!
Cynisch 
ik - 15.11.2010 14:38

Helaas ben ik al zo cynisch dat het me in het geheel niet verbaasd wat ik zie. Als tante en oom agent ook maar de kleinste aanleiding zien wordt buitensporig geweld niet geschuwd. Jammer dat de sterke arm er door de rest van de bus niet net zo hard weer is uit getimmerd.

De aanleiding voor een en ander is wat mij betreft nog niet eens zo vreselijk belangrijk. Je kunt prima van mening verschillen over het al dan niet eten van patat in een bus, mijn voorkeur heeft zo iets niet. Laat onverlet dat er in zeer korte tijd een enorme escalatie plaatsvindt waarbij de politie het ook nodig vindt mensen te verbieden om dit te filmen, wat helemaal niet kan in de openbare ruimte en ook nog eens diverse mede reizigers mishandelt.

Het zoveelste voorbeeld van de kant die het steeds harder hollend op gaat in dit land.
Hopelijk maakt de arrestant het goed en hopelijk komen er klachten over dit optreden.


Wat een bullshit reactie! 
JW - 15.11.2010 14:08

Als eerst snap ik niet echt wat de nieuwswaarde van dit filmpje is. Ik heb sowieso mijn vraagtekens bij rechtenloos.nl. Maar de reactie van NN ach, is toch wel schokkend.

@ NN ach: donder toch een eind op, hoezo hij had "rustig mee kunnen gaan, maar koos er voor om te knokken". Het slachtoffer (en de omstanders) vonden duidelijk dat de aanhouding onterecht was. En jij pleit er voor dat iedereen maar doet wat de smeris zegt, en niet meer zelf na denkt of aan hun autoriteit twijfelt?? Je laat het lijken alsof het de schuld van deze man zelf is dat hij met geweld word aangehouden, terwijl hij duidelijk het slachtoffer is van politiegeweld en repressie. Denk eens na voordat je wat roept!
@ch 
NNmgn - 15.11.2010 14:13

klopt, hij had ook inderdaad zijn integriteit en behoud van lichaam af kunnen staan aan het politionele systeem (wat overigens nauwlijks toetst of geweld, arrestatie en vervolging ad rem zijn maar eerder handelt naar de orders van de hogere rangen binnen dat systeem).
zo hier ook weer: er is van een mug een olifant gemaakt. ik zeg niet dat meneer in zijn volle recht stond toen hij klappen uitdeelde(weliswaar na ze te ontvangen te hebben gehad), maar alles wat ik probeer te zeggen is dat deze intimiderende escalatie(voor beide partijen) voorkomen had kunnen worden. ikzelf zou ook niet meewerken aan een arrestatie voor iets waar ik het niet mee eens ben, en dat word niet gewaardeerd. vaak word je niet eens (direct) verteld wat de echte reden van arrestatie is, met welke wet je in overtreding bent en wordt je gewoon geacht je huidige bezigheden te staken om plaats te maken voor wellicht volstrekt amateuristisch en onnodige politioneel optreden.
aan de 'neger' die 'total loss' geslagen is(sensationeel!): weet wanneer je beter geen geweld kan gebruiken (nl. wanneer dat niet verstandig is, rechtsvervolging is een bitch)
en de telegraaflezertjes die ruizen dat het softe gedoe afgelopen moet zijn: ga eens deaud.
jaja 
nn - 15.11.2010 14:51

helaas een geweldsspiraal die moeilijk te stoppen is
maatschappij is verhard incl de smerissen
tolerantie bestaat niet meer..tis meppen en gemept worden

@ JW 
brp - 15.11.2010 14:24

@ JW: "Ik heb sowieso mijn vraagtekens bij rechtenloos.nl."

Nou ja, dat die Rechtenloos een steekje mist is de laatste tijd toch wel duidelijk geworden, LOL.

Wierp zich hier recentelijk nog op als de beschermende colonne voor vrouwen en kinderen tijdens de A'damse demo van afgelopen zaterdag. 't Moet toch heus niet veel gekker worden. (Rechten-wie, zei u? O... juist. Werkelijk nog noooooit maar dan ook jamais van gehoord, dus.)

(Na nogal wat publiekelijk geneuzel over kom-ik-nou-wel of kom-ik-nou-niet naar die of een of andere demo, meen ik. 't Was zonder hun vast niets geworden, en iedereen zat dan ook vast in smart te wachten.)
jaj 
nn - 15.11.2010 14:29

een patatje eten in een bus
een jointje roken
een zoute haring verorberen
een stink sigaar
je buurvrouw betasten

waar ligt de grens???

@jaj 
mx - 15.11.2010 14:41

Waar de grens ligt ????? dat je niet met 10 man/vrouw staatshoeren iemand in elkaar beukt voor het eten in de bus.
NN - 15.11.2010 14:10

Hoezo meegaan? Als je alleen maar een patatje eet (wat ik uit het eerste bericht snap). Als ik een patatje eet in de bus en er komen 4 agenten om mij heen staan en me gaan intimideren zou ik me ook bedreigt voelen..
En om nou met zijn 4e (of meer) en een hond en een stok op een man te gaan in slaan? Kom op man
ach 
nn - 15.11.2010 13:41

die vent had rustig mee kunnen gaan met de smerissen maar koos ervoor om te gaan knokken....valt mee wat ik zag...zag wel een hoop dronken relschoppers in die bus

laffe kloodtzakken  
Volkert vd Graaf - 15.11.2010 15:14

Nederlandse politie, de grootste laffe kloodtzakken die er zijn. Had meteen ingegrepen. Niet eerst laten escaleren en dan met z'n allen op de jongen die in de hoek/op de grond ligt meppen (met je wapenstok). Bah bah.

"neger"? 
brp - 15.11.2010 14:12

"Neger"? Dat heet toch echt wel een zwarte man of zo, in hedendaags fatsoenlijk nederlands.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.