english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
IND failliet: ma. 22 november inboedelverdeling
AAGU - 20.11.2010 17:23

22 november 2010 wordt de IND publiekelijk failliet verklaard!

Oproep: Neem deel aan het publiekelijk failliet verklaren van de IND op maandag 22 november 2010.
Kom om 11.00 uur naar het Paleis van Justitie, Vrouwe Justitiaplein 1 (vlak bij NS station), Utrecht


Download kennisgeving faillissement in PDF en verspreid! -
Op maandag 22 november 2010, vanaf 11.00 uur, zal de politierechter zich voor de zoveelste keer uitspreken over acties tegen het vreemdelingenbeleid: het betreft hier een actie bij de vreemdelingenbajes Kamp Zeist en een bezetting van het IND opleidingscentrum in Utrecht. Gezien de uitspraken van rechters in vergelijkbare zaken verwachten de actievoerders schuldig te worden verklaard.

Echter, volgens ons is het de IND die in de beklaagdenbank hoort te staan, omdat zij zich stelselmatig schuldig maakt aan misdaden die mensen het bestaan onmogelijk maken, zelfs het leven benemen. Ook zouden de verantwoordelijken van Kamp Zeist in de beklaagdenbank moeten zitten omdat zij verantwoordelijk zijn voor het opsluiten van migranten in cellen.

Een deel van de actievoerders weigert derhalve in de beklaagdenbank plaats te nemen. Zij gaan in plaats daarvan om 11 uur vanaf het gerechtsgebouw naar het IND kantoor aan de Bergstraat 58. De beklaagden worden aanklagers! Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de IND failliet verklaard moet worden. De IND heeft geen bestaansrecht. Daarom zetten zij vandaag de inboedel van de IND op straat.

AAGU stelt voor om alle IND kantoren op deze manier het werk onmogelijk te maken, zodat migranten net als alle andere mensen vrij en zonder angst op straat kunnen rondlopen. De IND is als eerste in de keten van afwijzing, uitsluiting, opsluiting en deportatie verantwoordelijk voor de uitvoering van het racistische en nationalistische beleid van Bruin 1 en de kabinetten die hen voor gingen.

Het politieke proces dat vandaag gaande is in het Paleis van Justitie vindt plaats in een periode waarin het verzet en protest tegen het huidige migratiebeleid opnieuw zal oplaaien, veroordelingen ten spijt! De picketlines bij Randstad uitzendbureau (tegen de werving van detentietoezichthouders) en de lawaaidemonstratie bij het nieuwe Detentiecentrum Zestienhoven (14.11.2010) zijn nog maar het begin.

Niet de achterdeur van Europa moet op een kier, maar de voordeur van Europa moet wagenwijd openstaan voor al die mensen die een veilig heenkomen zoeken! Wees solidair en bestrijd apathie!

Jaarlijks worden in heel Europa vele duizenden migranten op verschrikkelijke wijze opgejaagd. In Griekenland aan de grens met Turkije, in Calais waar migranten wachten op een overtocht, maar ook in Nederland waar de vreemdelingenpolitie razzia`s houdt. Daarnaast is het een gewoonte geworden om migranten langdurig op te sluiten in vreemdelingenbajessen.

Jaarlijks worden er in Nederland in totaal zo`n 8000 mensen voor onbepaalde tijd opgesloten in cellen. Dit alles omdat deze mensen niet over de juiste papieren beschikken. Het motto op Europees niveau is kansarme migranten weren en degenen die we kunnen gebruiken om onze samenleving nog welvarender te maken juist aantrekken.

Het kapitalistische systeem profiteert als altijd van armoede en uitbuiting, zowel in de arme landen als binnen haar eigen grenzen. Veel bedrijven maken fors winst door cellen te bouwen, en personeel en diensten te leveren. We beginnen vandaag bij de IND in Utrecht om hier een einde aan te maken: Wij weigeren toe te zien en toe te laten dat migranten door "onze" instanties opgesloten, uitgezet en de dood ingedreven worden! Er bestaan gaan illegale mensen, wel illegale wetten.

Geen grenzen
Geen naties
Stop de deportaties!

IND vestigingen:
 http://www.aagu.nl/2009/Verstoor_de_IND.html#IND_adressen

Waar vind je de IND aan de Bergstraat in Utrecht:
 http://www.ind.nl/nl/Images/route_loket%20utrecht_NED_2010%209_tcm5-178389.pdf- E-Mail: info@aagu.nl Website: http://www.aagu.nl
 

Lees meer over: Agenda anti-fascisme / racisme europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Fotoverslag 
AAGU - 22.11.2010 16:26

Voor de rechtbank
Voor de rechtbank

Controle op wapens onderweg naar IND-kantoor
Controle op wapens onderweg naar IND-kantoor

Voor de IND
Voor de IND

Fotoverslag
En nog 1 
AAGU - 22.11.2010 16:27

Aanplakken verboden!
Aanplakken verboden!

Laatste
Verslag IND failliet verklaring 
AAGU - 23.11.2010 10:40

Verslag van de zitting.

Er was tijdens de rechtszaak slechts 1 verdachte op komen dagen. Er zat wat publiek ter ondersteuning en de verdachten werden bijgestaan door I. v/d Brule en M. Lindhout.

In eerste instantie leek de rechter vrij geÔnteresseerd in het verhaal achter de actie. De verdachte kreeg de gelegenheid om een politiek verhaal te houden en uit te leggen waarom het doel wel degelijk de middelen heiligt.

De OvJ begon zijn verhaal met de mededeling dat het hier niet ging om de beweegredenen van de verdachten. Het misdrijf (art. 138, lokaalvredebreuk) was waar op gefocust moest worden. Hij achtte dit feit bewezen.

De OvJ eiste voor alle op naam bekende activisten 40 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 1 week. Tegen de NN-ers werden 2 weken cel geŽist, waarvan 1 voorwaardelijk. Opvallend is dat er geen geldboetes geŽist werden, wat wel gewoonlijk is in dit soort strafzaken. De OvJ verklaarde dit enigszins onnozel door te zeggen "dat ervaring aantoont dat van dit soort verdachten weinig financiŽle middelen te verwachten zijn."

De pleitnota van de verdediging ging voornamelijk over de vraag of op het dak zitten telt als lokaalvredebreuk. De activisten die op het dak aangehouden zijn, hoeven helemaal niet binnen geweest te zijn. Daarnaast waren er nog wat slordigheidfoutjes in het dossier (van signalement wisselende NN-ers, verdachten die van geslacht wisselen en ontbrekende pagina's). Ook de verschillende tussen art. 138 en art. 139 zorgden nog voor een korte
juridische discussie. De uiteindelijke beslissing van de rechter kwam niet als een verrassing. Uitspraak: de rechter acht alle verdachten schuldig aan het wederrechtelijk binnendringen van het IND opleidingscentrum. De activisten die met naam bekend zijn, zijn veroordeeld tot een boete van 250,- euro. De NN-ers tot een boete van 350,- euro.

Verslag van de Failliet verklaring

Om 11.00 uur werd er op het plein voor het gerechtsgebouw een verklaring voorgelezen door een activist van de AAGU. Deze verklaring is terug te vinden op de AAGU website. In deze verklaring kondigen de activisten aan dat zij niet willen wachten tot de veroordeling. Het verzet tegen het huidige migratiebeleid zal gevoerd moeten worden los van eventuele rechtszaken en of veroordelingen. Na het voordragen van deze verklaring vertrok de groep, van ongeveer 20 personen, richting het IND kantoor aan de Bergstraat in Utrecht. Tijdens deze wandeling vond de politie het noodzakelijk om midden in de groep iemand aan te houden en te fouilleren! Zij hadden zogenaamd het idee dat deze persoon een wapen bij zich zou dragen. Het was pure provocatie, om op deze wijze in de groep in te grijpen. De overmacht aan politie was te groot om daar iets tegen te doen. Voor het kantoor van de IND, 5 meter van het politiegebouw Paardeveld, lukte het om posters van de failliet verklaring op te plakken en aan te kondigen dat de inboedel nu niet verdeeld kon worden (de deur zat dicht) maar dat iedereen opgeroepen wordt dat binnenkort bij de lokale IND kantoren alsnog te doen.

Geen mens vlucht vrijwillig
Geen mens is illegaal.
AAGU


E-Mail: info@aagu.nl
Website: http://www.aagu.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.