Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Kortzichtigheid 
. - 22.11.2010 10:56

En de redenen om te zeggen dat er maar 200 vrouwen zijn die een boerka dragen en daarom onzin is om er een wet voor in te stellen is ook onzin. Er zijn maar enkele mensen die zichzelf willen opblazen, en dat is toch ook verboden of is zo'n wet ook onzin dan?

En het belemmerd zeer zeker de integratie wanneer iemand zich fundamentalistisch opstelt door het dragen van een boerka.
Stropverbod 
nn - 22.11.2010 03:13

Als zeer belangrijke aanvulling zou ik willen toevoegen dat ik pleit voor een algemeen stropdassen verbod of toch in ieder geval een belasting op het dragen van een stropdas. Het is een algemeen bekend feit dat de dieven, die het meeste geld verduisteren de zogenaamde "witteboorden"- criminelen zijn. De schattingen zijn dat tussen de 60 en de 70% van alle mensen die een stropdas dragen zich op een of andere manier bezighouden met frauduleuze zaken. Van al deze mensen wordt 95% nooit gepakt.
Ga maar na wat voor mensen er stropdassen dragen! Dictators, bankdirecteuren, europarlementariers, meneertjes uit allerlei commissies die beslissen "wat goed is voor de mens". Het kan niet zo zijn dat al die mensen toevallig dezelfde smaak hebben! Uit onderzoek blijkt dat stropdasdragers significant minder onethisch en amoreel gedrag vertonen als zij de stropdas niet dragen. Het gedrag wordt overduidelijk door de stropdas, of "stroppie", zoals wij dit walgelijke kledingstuk noemen; veroorzaakt. Wist u dat de afkomst van het kledingstuk ook van dubieuze oorsprong is? Er zijn twee theorieën over:
1. Het was een strop, die de vikingen altijd om hun nek droegen zodat ze ten alle tijden konden worden opgehangen bij het vertonen van ongemanierd gedrag
2. Het was een decoratief koord die door het inferieure volk van de Papoeaas werd gedragen door mannen, zodat hun peniskokers overeind bleef staan.

Al deze feiten moeten wij nu onder ogen zien! De stropdas is het kwaad. Hij moet verboden worden.

(Even om duidelijk te maken hoe belachelijk een verbod op welk kledingstuk dan ook is. Het is pure symboolpolitiek, bullshit oplossingen en bullshit vraagstukken. In nederland zijn er minder dan 200 vrouwen die altijd gezichtssluiers dragen. Het zou me niet verbazen als dit verbod juist demonstranten gaat treffen die gezichtsbedekking dragen.)
Kots 
madam deleted - 22.11.2010 00:26

Kan deze ultra-rechtse drek van een boerka-liefhebber worden verwijderd? Indymedia verwijdert immers altijd rechtse postings. )of toch politiek korrekt als een zombie)
nn - 23.11.2010 15:15

Waarom geeft Indymedia een podium aan deze crypto-fascist om zijn halve waarheden en hele leugens hier neer te plempem?
Dhr El Fassi streeft naar een islamistische staat zoals afganistan onder de taliban, het soort fascisme dat je alleen met hitler, staling etc kan vergelijken.
gezichtsbedekking 
Jan Peter - 22.11.2010 00:47

Het 'boerkaverbod' wordt wettelijk een algemeen verbod op gezichtsbedekking in de openbare ruimte. Het verbod van gezichtsbedekking (en bepaalde kleding in het algemeen) is in feite een vorm van onderdrukking voor iedereen in de openbare ruim. Een eerste stap naar het verwijderen van alles wat het gezag onwelgevallig is in de openbare ruimte.
correctie 
afghan - 21.11.2010 22:13

De Boerka is niet Afghaans en behoort niet tot de Afghaanse cultuur en/of traditie, het is vanuit Pakistan ingebracht.

@nn 
NN - 21.11.2010 19:51

precies, en bovendien zijn er nog veel en veel belangrijkere dingen die onze aandacht (zouden) moeten hebben dan het verdedigen van de moslimbivak. ja we moeten allemaal onszelf kunnen uiten, maar als het je van jongs af aan aangeleert wordt,dan blijft er weinig eigen input over vind ik.
boerka 
nn - 21.11.2010 18:36

een boerka is vrouwen onderdrukking...een ieder die iets anders beweert..is wereldvreemd
Censuur 
NN - 22.11.2010 14:38

Wat een belachelijke censuur... dictatoriaal regime lijkt het hier wel.. :( Word geen tegenspraak geduld..
Censuur 
Censuur - 22.11.2010 10:50

Een boerka is uiteraard zeer vrouw onvriendelijk en ondermijnt de gelijkwaardigheid. In ons straatbeeld en cultuur past dit middeleeuwse vertoon niet meer. Dit heeft niks racistisch maar is puur progressief. Als religie weer de overhand krijgt, dat is pas fascisme! En helaas verwijderd indymedia steeds vaker posts die hun niet aanstaan. Helaas een beetje hypocriet aangezien ze normaal zo vel tegen censuur zijn.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.