Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
extreem-rechts? 
MM - 14.12.2010 02:12

Een van de kenmerken van extreem rechts (of e-links) is juist een anti-democratisch gehalte. Daarbovenop is een kenmerk van fascisme, het hebben van een sterke leider die beslist.

Punt is dat Wilders kennelijk geen filosofie heeft, want die zou je nu juist duidelijk op papier kunnen zetten als partij-beginselen en dat leden zich aan de beginselen en reglementen dienen te conformeren en dat die vervolgens slechts met 2/3e meerderheid veranderd kunnen worden. Of sommige partijbeginselen wellicht helemaal niet kunnen veranderen, die essentieel aan de partij zijn. Maar niets van dit alles, dus geen boodschap maar een lege marketing-huls.

Frappant is dat de LPF en het Kabinet kapot gemaakt werden, exact op het moment dat men democratisering binnen de partij opeiste. Afgezien van een iets hoger ongenuanceerd Tokkie brul gehalte, was het aandeel extreem-rechts binnen de LPF op 5% of minder te schatten (bron: 'gekleurde' Joćo Varela). Degenen die toen de macht binnen de LPF hadden (groep Wijnschenk) dienden dezelfde meesters als Wilders: (extremistisch) Israel. Zo te zien is het doel van 'groep' Wilders (evenmin als toen van groep Wijschenk) niet om de burger-belangen van verontruste wat rechtsere Nederlanders te dienen. Verder is de opkomst van Wilders en de 'war on moslims' nauw verbonden met de Universiteit van Leiden, wat een Oranje bastion is.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.