english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Sloterdijkstraat 4 wins bodemprocedure
s4 - 14.01.2011 01:59

The year starts with good news!
The court of Amsterdam ruled today in favour of the squatters in the court case (bodemprocedure) started in April last year by the owner of Sloterdijkstraat 4. The decision is especially important since long court procedures are hardly ever won by squatters. Furthermore it provides a precedent against eviction for emptiness, in the light of the new anti-squatting law.
The verdict states that the owner couldn't prove to have enough interest for the eviction and an eventual eviction would lead to emptiness. Without enough interest no one deserves a legal claim. (Zonder voldoende belang komt niemand een rechtsvordering toe). The owner, now 84 years old claimed he wants to use the house to continue with his hobbies: renovating in his own way and tempo, a metal workshop and as a refuge from his bad marriage. The reality is that he has been busy with renovating without hardly any visible results since he bought the house in the late 70s, while he's other claims don't prove a strong enough interest.

The house on Sloterdijkstraat has been squatted on 22nd of November 2008, after being not in lived for years. The owner has been using it for more than 15 years as a dump place and managed to pile up mountains of crap untill the ceiling: broken and rotten bikes, newspapers, furniture, building materials and whatever else comes into your mind. The owner is known from the past for not taking care of his properties, problems with his renters and having other properties squatted. With the help of lots of people (some of you probably reading this letter now) and investing energy, money and time we managed to make this house liveable and fire safe. Its now for more than two years our home. In June 2009 we won a short court procedure started by the owner. The judge ruled then that its impossible he had lived in the mass the house was and he couldn't prove he has realistic and urgent renovation plans.

In a city where houses are left empty while there's such a big need of housing and creative & social spaces, squatting stays a solution. The squatting ban doesn't solve the house situation and doesn't stop us from squatting and from fighting this more and more oppressive system.

Greetings,
the squatters of Sloterdijkstraat 4

Kraken gaat dooor!- E-Mail: sloterdijkstraat4@gmail.com
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
nederlandse versie uitspraak bodemprocedure 
s4 - 15.01.2011 00:37

Het jaar begint met fantastisch nieuws!
In april 2010 is de eigenaar van Sloterdijkstraat 4 een bodemprocedure begonnen tegen de huidige bewoners. Op 12 januari 2011 heeft de rechtbank van Amsterdam het vonnis uitgesproken in het voordeel van de bewoners. Deze uitspraak is van groot belang omdat bodemprocedures (bijna) nooit gewonnen worden door krakers. Daarnaast geeft het een precedent tegen ontruiming voor leegstand, in de context van de nieuwe anti-kraakwet.

In het vonnis staat dat de eigenaar niet kon bewijzen dat hij voldoende belang heeft bij de ontruiming van het pand, en dat een eventuele ontruiming tot leegstand zal leiden. Dit wordt onderbouwd door art.3:303 van het Burgerlijk Wetboek: "Zonder voldoende belang komt niemand een rechtsvordering toe". De 84-jarige eigenaar "... stelt dat hij het pand bij wijze van hobby, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo wil gaan verbouwen. Verder wil hij het pand gebruiken voor de uitoefening van een andere hobby: metaalbewerking. Hij heeft behoefte aan een uitlaatklep. Het pand is voor x een toevluchtsoord omdat hij (in de woorden van x) een huwelijk heeft dat sinds jaar en dag niet bijster goed is te noemen." Als we terug kijken naar het verleden wordt duidelijk dat hij, sinds hij het pand eind jaren zeventig gekocht heeft, mondjesmaat aan het renoveren is geweest. Voorgaande levert bewijs dat er niet voldoende belang is voor de eis van de eigenaar: het overgaan tot ontruiming.

Het huis aan de Sloterdijkstraat is op 22 november 2008 gekraakt. Jaren ervoor was er niet in gewoond, en vonden er bij tijd en wijle renovaties plaats. De eigenaar gebruikte het voor meer dan 15 jaar voornamelijk als opslagplaats van troep. Hij heeft het voor elkaar gekregen allevier de etages, van vloer tot plafond, te vullen met bergen spullen: gebroken en verroeste fietsen, kranten, oude meubels, bouwmateriaal, verzin maar iets en het was aanwezig. Verder is over de eigenaar bekend dat hij in het verleden het verschillende onroerend goed dat hij in bezit had slecht onderhield, dat hij problemen had met verschillende huurders en dat andere panden van hem gekraakt zijn geweest. Met enorm veel hulp van een heleboel mensen (sommigen van jullie lezen deze brief nu: bedankt!) en door veel energie, geld en tijd te investeren hebben we het voor elkaar gekregen dat het huis bewoonbaar en brandveilig is geworden. Dit is een proces van maanden geweest. Vandaag de dag is Sloterdijkstraat 4 voor meer dan twee jaar ons huis.
In 2009 heeft de eigenaar een kort geding aangespannen, deze hebben wij in juni 2009 gewonnen. De rechter heeft toen geconcludeerd dat het onmogelijk was dat de eigenaar woonde op de Sloterdijkstraat gezien de enorme bende overal. Daarnaast kon hij niet aantonen dat hij realistische en spoedeisende plannen voor renovatie had.

In een stad waar huizen leegstaan, terwijl er een enorm tekort is aan (betaalbare) woningen en aan creatieve en gemeenschappelijke woonwerkruimtes, blijft kraken een oplossing. Het kraakverbod van 1 oktober 2010 biedt geen oplossing voor de huidige nijpende situatie op de huizenmarkt en het weerhoudt ons niet van het kraken van leegstaande panden. We zullen blijven strijden in het meer-en-meer repressiever wordende systeem!

E-Mail: sloterdijkstraat4@gmail.com
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.