Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Website 
Info@chomsky.nl - 02.02.2011 22:39

Dank voor de zorgen :) Maar de website heeft geen geld gekost, op de hosting na. Gewoon hard werken heet dat. Doel is de site na de bijeenkomst ook te gebruiken voor verdere verspreiding van zijn ideeen, en vertalingen van zijn werk.
Goed gedaan 
drs Putje - 02.02.2011 18:30

'lezert' is duidelijk geen fan. Mooi gedaan, die site, belangrijk optreden ook, goed dat de promotie en verslaglegging gedegen aangepakt wordt. Toevoeging van de site is dat de Nederlands nieuws en -talige bronnen bij elkaar staan. Hopelijk blijft die na het bezoek geupdated worden.
fossiel 
NN - 02.02.2011 01:21

Oud-links fossiel met achterhaalde taalkundige theoriën.
fan 
lezert - 02.02.2011 19:43

Fan of niet was niet aan de orde; als iemand die niets tegen Chomsky heeft, sterker nog, het een welkome zaak vind dat ie hier komt spreken (benieuwd of hij in de gauwigheid nog even in zal weten te gaan op enkele zeer actuele ontwikkelingen, in pakweg Noord-Afrika en het Midden-Oosten? 'k Zou het hem niet kwalijk nemen zo niet hoor, zo'n speech vergt ook voorbereiding. Gewoon oprecht benieuwd. Zal toch wel in transcript op die site verschijnen? En hopelijk tevens op z'n minst gelinkt vanaf de Engelstalige site?), mag ik nog evengoed alle kritiek uiten die ik maar wil op de aanpak van deze happening.

Maar goed, wie niet voor ons is is tegen ons en zulks meer, 't is weer fraai. Veel plezier nog met die site en bijeenkomst, hè. (Was een NL afdelinkje op die internationale site bijv. geen idee geweest? Kan me niet voorstellen dat ze daar niet voor open staan. Kleinere moeite, en zo had je de boel nog mooier bij elkaar gehad, ook voor de toekomst. Maar goed.)

Overigens, ik zie niet wat er zoal aan Nederlandstaligs op die site wordt verzameld, in een oogopslag vooral Engelstalige stukjes die vast al uitgebreid elders zijn gecompileerd (op de .info site bijvoorbeeld? Nee, ik heb het niet gecheckt.) Noch de promotiewaarde, zoals hierboven vermeld waren de toegangskaartjes binnen een dag na de aankondiging hier uitverkocht, wat ook zonder site wel in de lijn der verwachtingen had gelegen, lijkt me. Vermoedelijk veel publiek uit universitaire kring en zo ook, dunkt mij weer, ik denk niet dat het daar vol zal zitten met vast Indymedia-publiek, veels te intellectueel joh & het moet graag wel een beetje hapklaar blijven.

Maar, nogmaals, joh, kan jou het schelen, laat mij maar lekker als beste stuurman aan wal staan.
leuk 
lezert - 02.02.2011 17:35

Best leuk hoor, dat de beste man Nederland aandoet; maar neem me niet kwalijk, moest er nou echt tijd en geld voor vrijgemaakt worden om een heuse en nogal gelikte website te wijden aan deze eenmalige gebeurtenis, kennelijk onder auspiciën van IISG, Leiden University Centre for Linguistics, en het Amsterdam Institute for Social Science Research?

Chomsky heeft toch al een eigen, internationale site? En wat is er geworden van wat goeie ouwe flyertjes en posters? Een paar gerichte web-aankondigingen her en der, zoals idd. hier? En denkt die site na genoemde gebeurtenis nog enige functie te hebben? 't Is toch pvd de paus niet die op bezoek komt? Als je niet beter wist zou je nog gaan zeuren over linkse kerken en zo ;)

(Ah, en kunnen fans ajb niet de integrale lofzangen van genoemd Chomsky.nl ook nog eens apart op sites als deze plaatsen? Een kort linkje bij een relevant artikel, zoals dit dus, volstaat wel, zou je weer denken.)

Website: http://www.chomsky.info/
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.