Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Virtuele vragen helpen Afganen niet 
Navo bezetting GL steun - 01.03.2011 19:26

GroenLinks Congres: Steun voor Kunduz-missie
Zondag 6 februari 2011, 15:23u - congresgroenlinksKunduz

Het GroenLinks-congres sprak in Utrecht haar respect en vertrouwen uit dat de Tweede Kamerfractie het besluit om de civiele politietrainingsmissie naar Afghanistan te steunen naar eer en geweten heeft genomen. Fractievoorzitter Jolande Sap is blij met deze uitspraak: “Het is goed om te horen dat GroenLinks-leden begrip hebben over de zorgvuldige wijze waarop de fractie steun heeft verleend aan de trainingsmissie”.

Binnen GroenLinks wordt verschillend gedacht over de vraag of de civiele politietrainingsmissie een zinvolle missie is. Voor- én tegenstanders zijn het erover eens dat GroenLinks geen steun verleent aan offensieve missies met een militair karakter.

Het besluit van de fractie werd door het congres niet afgekeurd, maar alleen betreurd. Een motie van die strekking kreeg net iets meer dan de helft achter zich. Een motie van afkeuring werd door ongeveer driekwart van de ruim duizend aanwezige leden weggestemd.

Partijvoorzitter Henk Nijhof: "Dit congres laat zien hoe sterk GroenLinks is als partij. Er is ruimte voor verschillende opvattingen." Het partijbestuur zal zich de komende periode met de Kamerfractie inzetten voor versterking van de manier waarop de achterban betrokken wordt bij belangrijke onderwerpen: “We hebben de afgelopen week gezien hoe goed het is om korte lijntjes te hebben tussen fractie en leden. De regionale bijeenkomsten boden de mogelijkheid om in alle openheid en met respect met elkaar te discussiëren.”

Volgens Sap blijft de Kamerfractie investeren in een groter draagvlak voor de politietrainingsmissie.“De fractie gaat deze civiele missie heel scherp controleren in de Tweede Kamer en daarbuiten. Wij zullen daar de GroenLinks-achterban actief bij betrekken. Ik heb er vertrouwen in dat daarmee het draagvlak voor de missie zal toenemen.”
 http://goes.groenlinks.nl/2011-02-06/GroenLinks+Congres%3A+Steun+voor+Kunduz-missie
Indymedia en propaganda van pol. partijen 
Verkiezingsretoriek - 01.03.2011 19:47

Is Indymedia.nl een propaganda website voor politieke partijen?
Bovenstaande bericht van G-L heeft feitelijk gezien:
1) geen nieuwswaarde
2) betreft geen kritische beschouwing over G-L
3) gaat over G-L die vragen stelt aan een burgemeester / niet aan participanten van indymedia.nl
4) G-L heeft websites en krijgt geld van de Staat om haar propaganda te verspreiden
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.