Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
1 dag protest nutteloos, meerdaags effectief 
Tijdsgeest - 06.04.2011 18:04

Protesteren voor dag is 1 ding, alleen heeft het nauwelijks impact. Men zal echt moeten gaan overwegen dagenlang, beter nog wekenlang een financieel centrum te blokkeren wil er geluisterd worden. Tezamen met burgelijke ongehoorzaamheid. Geen belasting meer betalen bijvoorbeeld (alleen is dit moeilijk in NL waar alle belasting direct van je inkomen ingehouden word als je werknemer bent).Wellicht is het mogelijk op te vragen of je zelf voortaan je belastingen kunt gaan regelen (en dan dus niet meer betalen)

Meerdaagse/weekse blokkades en bezettingen werkt wel zo blijkt uit de praktijk dit raakt namelijk de portemonnee.
Dit zagen we bijvoorbeeld in Bolivia waar het volk simpelweg weigerde naar huis te gaan voordat de president aftrad. Vervolgens kwam er een pragmatisch socialistische president aan de macht, die wel de belangen van het volk in het achterhoofd hield. Een goede ontwikkeling zou je kunnen zeggen maar korte termijn (immers hoe lang duurt het voordat er weer een uitbuiter aan de macht komt?!?).

Deze ontwikkelingen staan dus nog steeds los van belangrijke anarchistische principes; die van decentraal bestuur in communeverband via consensus & direct democracy en de afschaffing van geld. Dit is naar mijn mening een duurzame oplossing. Het Venus Project, een technologische revolutie, gericht ook op een systeem zonder overheid en geld, zou ook uitkomst kunnen bieden mits de elite in gaat zien dat ze hun eigen wereld kapot maken (en dat van hun kinderen) en besluiten de wereld eens vooruit te helpen. Eerst zal deze elite denk ik, flink de consequenties eens moeten gaan ervaren van dit moordende en destructieve systeem voordat zij mogelijk kunnen veranderen.

De toekomst zal het uitwijzen...
bleh 
NN - 08.04.2011 13:22

Zelf een huis bouwen, eten beplanten. Wat is dat voor een primitivistische onzin? Net alsof je zelf in een hutje verborgen op de hei woont.



> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.