Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Kom ook 
NN - 04.05.2011 16:22

Zal er ook zijn en zou zeker iedereen willen oproepen die ook nergens bij hoort, naast zichzelf en haar/zijn vrijheid om te komen!
Hij heeft je nodig 
nn - 10.05.2011 08:55

als slachtoffer
als slachtoffer

wie begint te slaan, zal niet slagen...
idee 
nn - 04.05.2011 14:33

Ik heb zelf het geld/mogelijkheden niet maar misschien een idee om de meest schokkende foto's heel groot uit te printen?
meer nodig? 
meer? - 04.05.2011 13:49

volgens mij ontstaan er in andere landen ook spontane demo's met +/- 600 man
vind het een goed initiatief en hoop dat er veel mensen op af zullen komen
Googlo top 3 ( voor nu) 
rechtloos - 04.05.2011 17:39

#
Donderdag 12 mei: DEMO! tegen politiegeweld (Utrecht) - Indymedia ...
Donderdag 12 mei: DEMO! tegen politiegeweld (Utrecht) Our Rights-Now! - 04.05.2011 12:49. Na het buitenproportionele optreden van de politie op de 1 ...
www.indymedia.nl/nl/2011/05/75758.shtml
Meer resultaten uit de afgelopen 24 uur

#
Donderdag 12 mei: DEMO! tegen politiegeweld
4 mei 2011 ...  http://rechtenloos.nl/2011/05/04/donderdag-12-mei-demo-tegen-politiegeweld/ · De RSS-feed van de commentaren op dit topic ...
anarchiel.com/stortplaats/.../donderdag_12_mei_demo_tegen_politiegeweld
Meer resultaten uit de afgelopen 24 uur
#
Donderdag 12 mei: DEMO! tegen politiegeweld
4 mei 2011 ... Voorafgaande aan de raadsvergadering donderdag 12 mei 2011 waarin het politieoptreden aan de kaak zal worden gesteld roepen we op om massaal ...
rechtenloos.nl/2011/05/04/donderdag-12-mei-demo-tegen-politiegeweld/
ik ben er bij 
ike - 04.05.2011 14:21

ik ben aanwezig samen met mijn vriendin
Ik kom zeker 
Flipje - 05.05.2011 13:37

Lijkt me nu een erg goed moment om eens massaal op te komen dagen, wie iets organiseert dondert deze keer helemaal niet, al loopt heel de IS met borden en wapperen er Groen Links en PVDA vlaggen. Iedereen die de beelden en foto's van 1 mei heeft gezien zal tot de slotsom komen dat dit niet kan en niet mag. Een snel toenemende repressie van alle kanten was al ingezet, maar zulk nodeloos, bruut en ongefundeerd geweld slaat alles (en dat was geen slechte woordspeling).
Ik ben er bij, met cameraatje en scheenbeschermers om mijn armen. Niet omdat ik bang ben of klappen ga uitlokken, maar omdat demonstranten blijkbaar niet veilig zijn op straat. Ik kies NIET voor geweld en zal beschermende maatregelen ook niet als zodanig laten uitleggen door de overheid of de media. De agressor is de staatsknokploeg, niet de burger die zijn/haar vrijheden wil waarborgen.
We leven al in een land waar individuele ME-ers geen zichtbaar nummer dragen ter herkenning en nu, met de gebivakmutste agenten van 1 mei is het helemaal onmogelijk mensen nog op hun individuele daden aan te spreken. Dit gaat een kant op waar men in menig dictatuur nog van kan leren.
Ik hoop op een divers en eensgezind gezelschap dat onverzettelijk is en zich niet laat provoceren.
Dit gaat ons allemaal aan.
12 mei demo 
greenspot - 08.05.2011 08:32

Het zou fijn zijn als we ons in de demo meer richten op de beleidsmakers dan op de politie/ME.
Het geweld en de intimidatie word gevoed door bovenaf.
Het is al langer duidelijk dat politie/ME gedegradeerd zijn hersenloze popjes waarmee de verantwoordelijke politici op alle manieren mee kan schuiven.
Enige kritiek vanuit de uitvoerders naar de beleidsmakers toe word beloont met ontslag of degradatie.
Persoonlijk ben ik van mening dat de politiebonden hier zsm op gaan inscannen.
Daarmee wil ik niet zeggen dat politie/ME/Stillen hierin zelf geen persoonlijke verantwoording dragen.

De demonstranten hebben op 1 Mei aangetoond dat de demo een geweldloos karakter had.
Er waren geen wapens aanwezig en men hield zich aan de regels.
De beleidsmakers hebben aangetoond dat zij, ondanks de informatie die zij al vanuit het veld hadden gekregen toch hard in te gaan zetten.

Op 12 Mei willen we antwoorden !
Waarom in vredesnaam word er buitenproportioneel geweld gepredikt tegen de burgers in Nederland ( begon al met de scholierenstakingen ) op een manier die in bv Syrie e.d. niet zou misstaan ?
Het gaat bij deze demo's allang niet meer om het feit of het een krakers,globalisten of anarchisten demo is. ( Zie wat dat betreft de laatste studentendemo in den Haag).
Uit alle feiten blijkt dat de regering vind dat iedereen gewoon thuis moet blijven en zijn bek dicht moet houden anders krijg je klappen.

Nog meer pijn doet het wanneer dit gebeurt onder toezicht van een Burgemeester/gemeenteraad van links signatuur nml Groen links/Pvda.
Zij zijn het dan ook die zichzelf nu vragen gaan stellen ???

De overheid heeft ons al enkele jaren geleden erop gewezen dat de burgers meer mee moeten participeren om de problemen in dit land op gezamelijke wijze op te lossen.
Die inzet word beloond met gummiknuppels en hoongelach.

12 Mei moet aantonen dat wij geen losgeslagen bende zijn die op rotzooi uit is maar mensen zijn die met goede alternatieven komen om de financieel economische bende die aangericht is op een nette creatieve en sociale manier op te willen lossen.

De paranoide/geweldadige instelling van de overheid zal radicalisatie van zijn eigen burgers tengevolge hebben.
Ook de regeringen in Europa moeten toch maar eens gaan nadenken over het feit dat bij dit gedrag op korte termijn een " Europese Lente " kan ontstaan.

Ik heb geen idee hoe groot de opkomst zal zijn , maar duidelijk is dat de 12 Mei demo belangrijk zal zijn inzake de burgerparticipatie die wij voor ogen hebben.

Nog even een open briefje aan de burg.van Utrecht dhr.Wolfsen.

Beste Hr.Wolfsen,

Er zijn op 1 Mei grove beleidsfouten gemaakt inzake de inzet van politie/ME.
Dit heeft geleid tot de demo op 12 Mei.
Nu merken we ook dat naar aanleiding van deze oproep U besloten heeft het woonparticipatie-project Troelstralaan Utrecht wil laten ontruimen.
De welbekende Hr.Tomlow heeft ons reeds een brief doen toekomen waarin gesommeerd word om het pand zsm te verlaten.
Ondanks het feit dat de medebewoners van deze sloopflat ontzettend blij zijn met deze 2 bewoners (burenhulp enz) worden zij als medesympathisanten van deze demo de wacht aangezegd.

Wij vragen U daarom nog eens goed te kijken naar dit project en deze beslissing te heroverwegen !

Het intimideren van sympathisanten is de zoveelste stap op weg naar iets waar niemand op zit te wachten.
Wij nodigen U dan ook uit met de voltallige gemeenteraad in gesprek te gaan met de demonstranten tijdens de demo op 12 Mei.

Dank U.

























Flashmob 
nn - 04.05.2011 21:36

Een alternatieve aanpak is naast protest tegen het geweld ook een optie ?
Volgend jaar bijv. de flashmob aanpak. De politie kan nooit over al tegelijk zijn. Hoe wel...camera toezicht ? Verder vraag ik me af wat er nog terecht komt van aandacht voor de oorspronkelijke redenen van de
demo waar al dat geweld. Daar gaat het uiteindelijk om denk ik.
Blijkbaar moet je er van uit gaan dat je klappen oploopt. Hoe deden activisten dat ? Kranten onder dikke lederen jas en zo dan komen de klappen minder hard aan. Dat activisme op sneakers bezorgt en in t shirt bezorgt je blauwe plekken.
Goed he 
Rechtloos - 04.05.2011 20:45

 http://rechtenloos.nl/2011/05/04/donderdag-12-mei-demo-tegen-politiegeweld/

 http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/donderdag_12_mei_demo_tegen_politiegeweld

 http://promootjeprotest.nl/2011/05/donderdag-12-mei-demo-tegen-politiegeweld/

3 keer ikkuh.

Morgen is het 10 keer, best wel leuk als je eigen sites heb.
Gaarne meteen een oproep om ook video aankondigingen te maken, lekker met je muts op en even iets doen aan je stem en hop promoten die handel.

Je hoeft mij niet te mailen, ik lees ook indymedia :d

Website: http://ikweetnietmeerwelke.org.com.haha
 
foto's printen 
NN - 04.05.2011 15:18

Als we ze dan maar niet groter dan 1 x 1,5 meter printen, want dan zouden ze gebruikt kunnen worden om je tegen politiegeweld te verdedigen. Dat mag natuurlijk niet.

Overigens zie ik de oproep op de website van de Vrije Bond staan, maar er staat niet bij dat zij het organiseren. Ik vind het ook niet zo nodig dat het georganiseerd wordt, ik kom gewoon en dan zien we het wel. Een min of meer spontane demo is ook wel weer eens leuk. Hebben ze ook niemand om de voorwaarden naar toe te sturen.
Politiegeweld 
Greenspot - 04.05.2011 18:10

Niet komen is wat mij betreft geen optie meer gezien het brute geweld waarmee opgetreden is.
Misschien maar voor eens en altijd duidelijk maken dat deze regering op deze manier zijn burgers niet mag en kan behandelen.
Ook moet er eens stevig gekeken worden naar de rol van Burgemeester Wolfsen die al meerdere malen heeft laten blijken geen kritische noot te dulden.
Hij is dan ook 1 van de hoofdverantwoordelijken voor deze escalerende toestand waarin we ons nu bevinden.
Wil je het hard,dan krijg je het hard.

Donderdag 12 mei: DEMO! tegen politiegeweld ( 
julius j. - 07.05.2011 14:44

meest uitgebreide persoonlijke verslag staat hier:
 http://anarcho-syndicalisme.nl/wp/?p=857

Kort hierna volgde in mijn ogen echter het meest memorabele moment van de demonstratie. Een vrouw van middelbare leeftijd betrad het podium op eigen initiatief en vertelde ons zwaar geëmotioneerd dat zij verschrikkelijk trots op ons was, zij had namelijk de gehele demonstratie meegelopen en had alle onterechte aanvallen van de politie met eigen ogen gezien. Waar zij ons op complimenteerde was ons geduld en het feit dat wij ons zodanig hadden ingehouden ondanks de repressie en de agressie die de politie ten toon stelde. Na de toespraak van deze vrouw welke met gejuich en geklap onthaald werd werd de demonstratie ontheven en is ieder zijn eigen weg gegaan.

Wat mij van deze dag het meest is bijgebleven is de onverzettelijke, volhardende en ongekende solidariteit van de demonstranten. De repressie van de Utrechtse politie kan ik enkel als zwaktebod zien, een uitspatting van het toch al zo gehalte kapitalisme en een slappe, zwakke en repressieve poging om ons in een kwaad daglicht te stellen. Wij hebben ons echter geweerd in een situatie waarin wij geslagen, geschopt en vernederd zijn. Wij hebben ons geenszins uit het veld laten slaan, zijn doorgegaan en hebben onze demonstratie uitgelopen ondanks de gevolgen. Wij hebben gelopen voor een solidaire samenleving zonder bazen en onderdrukking.

POWER to the PEACEFUL!!!
 http://3.bp.blogspot.com/-tn-byx12bO8/Tb8xO-JiUYI/AAAAAAAABPE/PPpWUjLd914/s1600/PP.goed.JPG

 http://www.youtube.com/watch?v=iHWkmjOEHJM
en laat je niet verleiden door geweld!


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.