english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
verklaring 1 mei 2011 collectief
1 mei 2011 collectief - 05.05.2011 09:33

Zondag 1 mei hebben wij een demonstratie door Urecht gelopen. Hierbij is er veel politiegeweld gebruikt in een poging de demonstranten te criminaliseren. De demo werd georganiseerd door verschillende groepen en individuen die opkomen voor een sociale en vrije samenleving zonder onderdrukking en uitbuiting. 1 mei is wereldwijd een dag van de werkers waar de strijd centraal staat voor al onze verworven rechten zoals pensioen, 8uren werkdag, toegankelijk onderwijs en toegankelijke zorg, betaalbare huisvesting en vrijheid van meningsuiting en organisatie.
De laatste tien jaar staan al deze verworvenheden zwaar onder druk, en met de crisis heeft dit proces van sociale afbraak een diepte punt bereikt. Miljarden euro's worden bij ons weggehaald om de banken en grote bedrijven overeind te houden, terwijl die banken en bedrijven ons in deze crisis hebben gestort. Wij kwamen zondag op straat omdat wij de crisis niet gaan betalen.

Zonder enige aanleiding is de politie met drie paarden ingereden op de demonstranten, nog voor de demonstratie begonnen was. Nadat we nog geen vijftig meter hadden gelopen, werden we omsingeld door ME en werden we staande gehouden. De politie stelde belachelijke eisen die regelrechte inperkingen op ons demonstratierecht waren, zoals niemand in of uit de demonstratie te laten en een verbod op vlaggenstokken en spandoeken. Arrestatieteams voerde een tiental willekeurige arrestaties uit die gepaard gingen met buitensporig veel geweld. Tijdens dit optreden van de politie werden ook buurtbewoners geÔntimideerd en geslagen.

Desondanks dit geweld van de politie hebben de demonstranten zich niet laten provoceren, en voet bij stuk gehouden. Na 2 uur van pure provocaties en constanten intimidatie kon de demonstratie dan toch gelopen worden. Gedurende heel de demonstratie werden we omsingeld door een overmacht van ME, werd de demonstratie regelmatig aangevallen door de ME en arrestatieteams, werden mensen geslagen en geschopt en gearresteerd. Niemand kon de demo noch in of uit. Sinds enkele jaren is er zich duidelijk een trend aan het zetten, waarbij demonstraties met een kritisch geluid worden gecriminaliseerd: vorig jaar werden 1 mei demonstraties in Rotterdam en Nijmegen met geweld uit elkaar geslagen, daarna volgden nog de studentendemonstratie en Rekening Retour manifestatie in Den Haag en de verschillende demonstraties tegen het kraakverbod.

Zondag werd ons recht op vrije meningsuiting en om te demonstreren hard aangevallen. Wij hebben ons tegen al dit politiegeweld moeten verdedigen, en we zijn er in geslaagd onze demonstratie uit te lopen. Het is volgens ons belangrijk dat we de demonstratie hebben verdedigd en uitgelopen. Hoewel men nu makkelijk kan concluderen dat demonstraties niets uitmaken, dat dat iets is uit het verleden, denken we dat het houden van demonstraties toch een onderdeel is van een strijd van onderop tegen alles wat ons kapot probeert te maken.

Wij hebben veel steun gevoeld van de mensen uit de buurt waar we liepen. Enkele tientallen buurtbewoners hebben zelfs mee de demonstratie uitgelopen, mee flyers verspreid en aan het eind de microfoon genomen om solidariteit te betuigen. Dit is voor ons erg waardevol en geeft ons energie om verder te gaan. Hopelijk met minder politie.

Als organisatie zijn wij ons aan het oriŽnteren welke verdere stappen we kunnen ondernemen tegen het politiegeweld. Enkele gemeenteraadsleden hebben dit al opgepikt en hebben vragen ingediend bij de burgemeester. Deze zullen behandeld worden op donderdagavond 12 mei. Inmiddels is er een oproep verschenen om donderdag 12 mei een demonstratie te houden tegen het politiegeweld, om 18 uur tegenover het stadhuis. Deze oproep is ondertussen al overgenomen door tal van organisaties zoals Doorbraak, Vrije Bond, AGN en verschillende anderen. Zij roepen alle sympathisanten op hun stem te komen laten horen. De staatsrepressie zal ons niet tegen houden nog een keer de straat op te gaan.

We verzamelen getuigenissen en hebben overleg met onze advocaat over de mogelijkheid een klacht in te dienen. We doen dit niet omdat we geloven in de instituten van de staat, maar omdat we ons met alle beschikbare middelen willen verweren tegen deze aantasting van onze grondrechten. We doen dit ook niet alleen voor ons, maar voor iedereen die in de toekomst nog een demonstratie wil organiseren. Wij zijn zondag op alle fronten aangevallen. We laten ons niet zomaar als klapvee gebruiken, ze zijn nog niet van ons af. Nu is het aan ons om hierop een antwoord te geven.


voor meer info:
 http://indymedia.nl/nl/2011/04/75648.shtml
 http://www.1mei.org/
 http://www.doorbraak.eu/?p=5819
 http://peterstormschrijft.wordpress.com/2011/05/

- E-Mail: info@1mei.org Website: http://www.1mei.org/
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme antimilitarisme europa feminisme gentechnologie globalisering kunst, cultuur en muziek media natuur, dier en mens oranje vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis wonen/kraken zonder rubriek

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
1 Mei 
greenspot - 05.05.2011 10:03

Helemaal mee eens.
Burgemeester Wolfsen heeft al eerder aangetoond het niet al te nauw te nemen met onze burgerrechten en dient nu zijn verantwoording te nemen door op te stappen.


burgemeester... 
Yvonne - 05.05.2011 11:32

De burgemeester mag dan wel bestuurlijk verantwoordelijk zijn, maar het zijn volgens mij nog altijd de ambtenaren onder hem en de hoge politie-officieren die de grootste invloed hebben. Laat die dan mee opstappen, anders verandert er nog niets. Dat hebben we namelijk al bij zijn voorganger Annie Brouwer gezien, die burgemeester van Utrecht was ten tijde van de fietsdemo op 5 mei 2007, en de Pleuroparade 2004. Op de afdeling Openbare Orde zitten nog steeds dezelfde ambtenaren! En bij de politietop is misschien iets gewijzigd, maar niet veel!
Natuurlijk moet een burgemeester tot de verantwoording geroepen worden. Maar laten we de poppetjes achter de schermen niet vergeten!

Website: http://yvonnegf.wordpress.com
 
aangifte doen? 
nn - 05.05.2011 13:20

Misschien is het ook goed om eens na te denken over het doen van aangifte. Niet dat ik als anarchist in dit systeem geloof (zoals jullie ook verwoorden rondom het doen van een klacht), maar je kunt zo wel proberen de wouten zo met hun eigen wetten om de oren te slaan en nogmaals hun hypocrisy en willekeur blootleggen. (ziew ook een verhelderende analyse op peterstorms hieromtrendt)
Een wobprocedure starten om de voorplanning en de daadwerkelijke uitvoering van de repressie in kaart te krijgen, zou ook geen verkeerde zijn, daar kun je je actie-taktieken dan ook mee verbeteren
Daarbij uit ervaring weet ik dat een klacht indienen bij de wouten voor hen een lachertje is, de klacht moet je dan bij het politieapparaat van Utreg zelf neerleggen, een commissie gelinkt aan de utregse wouten gaan ernaar kijken, over misschien 2 jaar heb je dan een uitspraak, en als die gunstig voor osn uitpakt, leggen de autoriteiten het gewoon naast zich neer en geven ze aan het de volgende keer zo weer te doen, want in hun ogen was het nodig en goed.
Niet dat je met het doen van een aangifte buiten hun systeem aan het werken bent, in tegendeel. Maar aangiften door bijvoorbeeld krakers in Amsterdam, hebben wel getoont dat de wouten hier toch meer moeite mee hebben, plus mocht je een positive uitspraak krijgen, is deze wel bindend. Dan zullen ze zich er hoofstwaarschijnlijk nog steeds niet aan houden, of wat lagere poppetjes moeten voor de consequenties opdraaien, maar het zou als taktiek ervoor kunnen zorgen dat de wouten zich zo bekeken voelen, dat ze tot drie tellen voordat ze zoiets weer gaan doen.
Ok sommigen kunnen niet tot drie tellen, dus dit soort smerige repressie zal je altijd houden, zullen we dus ook zeker andere taktieken moeten gebruiken, om de diepere boodschap dat de staat in al haar repressie en met al haar staatshonden, totaal geen legitimiteit heeft. De staat beschremt slechts de kleine elite om te kunnen graaien en onderdrukken, tegen de grote rest van de mensheid.
Gewoon via directe actie aanpakken dat zootje, hun latente geweld en daadwerkelijke geweld mag in verdediging aangepakt worden, laat ze voelen dat niet onaantastbaar zijn. Als ze vreedzame demo's aanvallen, mogen ze niet rustig thuis zitten. OOk hun subtiele repressie aanpakken is niet verkeerd
Kortom, naast alle drukte die we al hadden binnen activisme, lijkt het me goed dat hier ook tijd wordt vrijgemaakt en actie op alle fronten wordt ondernomen.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.