english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Grieks nieuws 16+
2023 - 18.05.2011 15:01

Onderstaand een statement van een kraakpand in Athene, Griekenland. Al sinds een week is de spanning aldaar enorm; extreme repressie tijdens de algemene staking, moorden, fascistische pogroms en aanhoudende aanvallen op kraakpanden en anarchisten door fascisten en smeris. Aangezien dit statement van 13 mei en verre van compleet (betreffende de gebeurtenissen) is, is het zeer de moeite waard de links onderaan de tekst te bezoeken voor meer info in het engels.

golden dawn in actie
golden dawn in actie

Een vlugge vertaling:

“Van het sociale loopgraf Villa Amalias” (een statement van het kraakpand Villa Amalias in Athene over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen)

De laatste drie dagen zijn er in de omgeving van Villa Amalias dingen gebeurd waarvan elk intelligent wezen levend in 2011 zou denken dat het om een science fiction scenario gaat. Dat is niet het geval. Dit is min of meer de realiteit van de afgelopen drie jaar: sommigen hebben het niet meegemaakt, sommigen willen het niet zien, sommigen zijn verdoofd en weigeren het te zien, sommigen inschikkelijk-- en dan zijn er nog sommigen die het lijken op te zoeken.

Onder het voorwendsel van de verwerpelijke -door ons allen- moord op de 44 jarige Manolis Kantaris op het knooppunt Tritrtis Septemkvriou en Ipirous, hebben een aantal mensen besloten dat de tijd gekomen is voor hun om de omgeving te reinigen van al die vreemde en vieze schepselen (volgens hun), de migranten, ze hebben een willekeurige pogrom gelanceerd.
Vanaf het allereerste moment zijn de TV-kanalen in een dans rond het dode lichaam gesprongen, alle wandaden in deze zaak opblazend, en onze welbekende “buren “ lieten zich weer zien om de bange inwoners die deur niet meer uit durfden te helpen. Zou het kunnen dat de “golden dawn” (fascistische organisatie -vert.) de nieuwe naam is van een hele buurt in Athene, nog niet vastgelegd vanwege wat bureaucratische problemen? Plotseling is de dood van een man, door onbekenden met beroving als motivatie, veranderd in de moord op een gehele “natie” begaan door “illegale migranten met ongecontroleerd gedrag”. Het ideale verhaal voor de fascistische TV-scenario schrijvers die verlangen naar een griekse puurheid welke ze al voor minstens een half millennium missen (als die ooit bestond), zodat ze hun feesten kunnen organiseren, met als trofee elke migrant die hen toevallig kruist.
In een oogwenk zijn de regels van het spel omgedraaid, van het punt waar alle woedende grieken criminaliteit en oncontroleerbaar geweld in hun buurten veroordeelden, zijn we nu op het punt waar alles veroorloofd is zolang het door grieken gedaan wordt. Intimidatie en afranselingen zijn toegestaan, net zoals knokploegen en steekpartijen; voorbeelden en waarschijnlijke moorden-- zoals die op de 21 jarige Bangladese migrant. Alles is veroorloofd in de naam van angst, overleven, oplegging en wraak. Kannibalisme is ook veroorloofd.
Sociaal kannibalisme. Het resultaat van een ontbonden samenleving welke weigert, bewust of niet, om de bron van dit alles te erkennen. Om te begrijpen dat de armoede en smerigheid nooit gekomen zijn, of zullen komen van hen aan de onderkant van deze wereld. Zij aan de onderkant zijn de ontvangers van een situatie die voor eeuwig gevoed wordt door hen daarboven, hen die kapitaal en macht hoog houden, want zo houden ze hun continuďteit veilig. De manipulatie en onderwerping van de wereld met sociale, economische en klasse criteria, zorgen voor de basis van de kapitalistische piramide.
Door het slaan en schoppen, steken of het opleggen van jezelf aan degenen die je minderwaardig beschouwt, zonder specifieke logica, gebaseerd op huidskleur of het land van herkomst, zullen geen van je financiele problemen verholpen worden. Dit tenzij we allen dromen van het dag en nacht werken aan verkeerslichten, in bordelen, als straathandelaren, bouwvakkers of schoonmakers voor een korst brood. Ook je sociale problemen zullen niet opgelost worden, omdat je toch altijd een minderwaardigheidscomplex zal houden -je hebt het nu namelijk ook- en de minderwaardigheid en afschrijving van je leven door iemand die jij beschouwt als je meerdere.
De oplossing komt altijd door sociaal bewustzijn en collectieve kernen van verzet tegen hen die werkelijk het leven uit ons zuigen. Zij die in afwezigheid van de onderkant in termen van klassen, hun schuldig bevinden, ze veroordelen tot een totale wederkerige uitroeiing onder de sluier van orde, veiligheid en welvaart. Dezelfde orde en veiligheid die de jonge demonstrant Y.K naar de intensive care stuurde (70 anderen naar het ziekenhuis), en de opeenvolgende moorddadige klappen die hij kreeg van de geüniformeerde varkens, de uitvoerende macht van hun junta-democratie.
De laatste 3 dagen en continue sinds de beroering welke volgde op de moord op M.K., hebben de kraakpanden uit de Plateia Victorias buurt pogingen tot georganiseerde aanvallen van golden dawn leden gezien, zogenaamde “verontwaardigde bewoners” [een term die vaak word gebruikt in de massa-media als eufemisme voor fascisten/racisten-eng.trans] –waag het niet ze racisten te noemen!-- en smeris. Chronologisch gezien, was de eerste van deze pogingen tot aanval op 10 mei tegen het kraakpand op Patision en Skaramanga, de fascisten probeerden het pand aan te vallen, geholpen door de smeris die traangas naar de krakers gooiden om ze te dwingen zich naar binnen terug te trekken .
Onmiddellijk daarna was Villa Amalias aan de beurt. In deze drie dagen hebben voorgenoemden (fascisten en smeris) geprobeerd het kraakpand aan te vallen, maar het mislukte steeds, door het samenkomen en de solidariteit van hen die een stuk van zichzelf zien in Villa. In hun pogingen kregen ze een helpende hand van de smeris, zoals bij al hun actuele acties. Soms hand in hand en samen een linie vormend, soms met de smeris vooraan en hun fascistische poedels erachteraan, soms andersom. Hoe het ook zij, deze heimelijke relatie van affectie en passie tussen de griekse smeris en fascisten is al lang geleden langzaam gelegaliseerd, en het is schaamteloos afgedekt, niet alleen door de staat (de werkgever van beide) maar ook door de media (een trouwe volger en bondgenoot van de staat in de werkzaamheden van sociale bedwelming en verstoringen van gebeurtenissen). Of met het vertellen van halve of verwrongen verhalen. De waarheid in slechts drie zinnen is dat ze kwamen, ze kregen hun reactie -en niet alleen dat-, en ze kwamen vast te zitten omdat hun pooiers traangas wierpen. Klaar.
Al deze “heren” moet het duidelijk krijgen in hun hoofd dat voor ons, mensen en ideeën niet aan bederf onderhevig zijn of onderdeel van een mode die we zomaar zouden veranderen of wegsmijten. Onze reacties, vanuit welke hoek dan ook, zullen altijd collectief, dynamisch en ten volle zijn – ze zullen niet worden ondersteund of gemanipuleerd door iemand die wil verdienen aan lijken, letterlijk of figuurlijk. Voor ons heeft het leven geen prijskaartje of marktwaarde om over te onderhandelen op de markt van nationaliteiten en hun valse nationale trots.
We hebben dit in het verleden al geschreven, maar we worden er niet moe van om het te herhalen: wij bevinden ons bewust in de confrontatie met elke uitbuiter, pooier en heroďne-dealer, ongeacht nationaliteit. Maar we weten ook dat dat wat ontbreekt niet meer smeris is (er is juist een exces), of de eis voor orde en veiligheid, laat staan de racistische propaganda en fascistisch geweld. Wat ontbreekt is de moed voor het contact en vereniging met de andere, het wederzijdse respect en waardigheid, de pogingen voor inter-culturele co-existentie en de (substantiële, niet para-statelijke) zelforganisatie, welke vele van de wonden van onze multiculturele/proletarische buurten kunnen helen.

HET BLOED VAN EEN MENS ZAL GEEN ZEE WORDEN
WAARUIT DE FASCISTEN KUNNEN VISSEN

13 mei 2011
Villa Amalias Squat
80, Aharnon Str. & Heiden



Misselijkmakend filmpje van fascisten die los gaan:  http://www.youtube.com/user/portalbloggr?blend=3&ob=5#p/u/0/xZcnzsaWQ2g

Gezamelijke aanval op het kraakpand Skaramanga:
 http://www.youtube.com/watch?v=eDqS5-BjAJM&feature=player_embedded



this text in english:
 http://www.occupiedlondon.org/blog/2011/05/17/493-%E2%80%9Cfrom-the-social-trench-of-villa-amalias%E2%80%9D-a-statement-by-the-villa-amalias-squat-in-athens-regarding-the-events-of-the-past-days/

en voor veel meer behoorlijk up to date:
www.occupiedlondon.org/blog



Website: http://www.occupiedlondon.org/blog
 
aanvullingen
Feedback 
nn - 18.05.2011 17:45

Laat ze maar eens wat Turken aanvallen met bewijsbaar behulp van de politie en dan een berichtje richting Turks consul...

Golden Dawn was toch dezelfde groep waar de agent die de jonge anarchist van 17 gericht zonder aanleiding heeft doodgeschoten lid van was, wat aanleiding gaf tot de eerste anarchistische revolutie en vervolgens de volksopstand tegen het regime. Welke zelfs ME heeft ingezet tegen demonstrerende regeringsambtenaren. Klinkt overgins als overeenkomsten met Grijze Wolven op het gebied van ideologie, organisatie en politieke steun in Turkijke noemen ze het Ergonokon.

Overigens heeft de volkswoede wellicht meer met een uiting van wanhoop te maken, waarvoor de agressie tegen vreemdelingen een uitlaatklep is. Het fenomeen van zondebokken is ons bekend van de economische crash uit de Tweede Wereldoorlog. Van de politie was het bekend.

Verder lijkt de kerel met het Nike shirt een mes in zijn hand in aanslag te hebben. Kijk in het verlengde van wijsvinger en duim.
Griekenland uit de EU. Zeker nu  
NN - 19.05.2011 18:33

Oké. We hebben het definitief gehad. Emmer. Druppel. Basta. Maar dan op z'n Grieks: Απλά. Opzouten met die luie klaplopende flikkers met hun snorren en hun veerboten.
 http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/05/griekenland_uit_de_eu_zeker_nu.html#comments
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.