english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Festival Grijze Wolven in Arnhem
Doorbraak - 01.06.2011 20:16

Op de Turkstalige website van de Grijze Wolven staat een oproep te lezen voor een driedaags festival in Arnhem. De activiteiten beginnen met een kermis op vrijdag 3 juni, en ze worden op zondag afgesloten met een optocht naar het Turkse cultuurcentrum Hoca Ahmed Yesevi. Nederlandse Arnhemmers worden nadrukkelijk uitgenodigd om te komen proeven van “de Turkse cultuur”

Op de Turkstalige website van de Grijze Wolven staat een oproep te lezen voor een driedaags festival in Arnhem. De activiteiten beginnen met een kermis op vrijdag 3 juni, en ze worden op zondag afgesloten met een optocht naar het Turkse cultuurcentrum Hoca Ahmed Yesevi. Nederlandse Arnhemmers worden nadrukkelijk uitgenodigd om te komen proeven van “de Turkse cultuur”. Dat de Grijze Wolven-moederpartij MHP in Turkije momenteel geteisterd wordt door een reeks seksschandalen mag de feeststemming blijkbaar niet bederven.

Het organiseren van culturele evenementen wordt door Turkse nationalisten vaak gebruikt als dekmantel voor illegale activiteiten. Ook worden zulke evenementen ingezet om de banden met de achterban aan te halen, en om in contact te komen met jongeren en zo nieuwe leden te werven. Terwijl naar buiten toe, richting Nederlanders, een totaal a-politieke beeld wordt neergezet, wordt er in het Turks extreem-rechtse propaganda gemaakt via muziek en zang, en verhalen voor kinderen.

De optocht wordt waarschijnlijk voorgegaan door een Mehter Takimi, een militaire kapel. Mehter-muziek is een vast onderdeel van Grijze Wolven-feesten. De kapellen werden in de Ottomaanse tijd ingezet om soldaten te motiveren voordat ze ten strijde trokken. De Grijze Wolven houden erg van de Mehter Takimi omdat ze verwijzen naar ‘de bloeiperiode’ van het Ottomaanse Rijk, toen Noord-Afrika, een flink deel van Europa en het hele Arabische schiereiland veroverd werden door de Turkse legers.

Zelden trekt dit soort nationalistische evenementen in Nederland kritische aandacht. En wanneer dat wel het geval is, dan wordt het Mehter-gebeuren afgedaan als cultureel aspect van de Ottomaanse geschiedenis. Soms worden zelfs lokale bekendheden of politici uitgenodigd om eraan deel te nemen. Dat die er dan daadwerkelijk in meegaan, heeft vaak te maken met onwetendheid, maar sommigen denken ook dat het de integratie bevorderd. En de Grijze Wolven laten hen graag in die waan. Ze doen alsof ze de integratie willen bevorderen, maar propageren ondertussen heel sterk het Turkse nationalisme. Een voorbeeld van een bekende Nederlander die daarin is getuind, is de komiek Herman Finkers. Die droeg ooit een gedicht op aan zijn Turkse vriend Omer Kadan uit Almelo, een blinde troubadour die ook grappige liedjes schrijft over Nederlands, in het Nederlands. Maar Kadan is wel een actieve Grijze Wolf en een graag geziene gast op extreem-rechtse bijeenkomsten.

Bloedige geschiedenis

In de jaren 60 en 70 vonden in Turkije tal van aanslagen plaats op linkse intellectuelen, studenten, vakbondsactivisten en journalisten. De geheime dienst had eenheden van de Grijze Wolven opgeleid om de groeiende communistische massabewegingen tegen te houden. De Grijze Wolven werden gebruikt om een chaos te creëren die uiteindelijk een militaire coup moest rechtvaardigen. Er werd beweerde dat het land in een staat van burgeroorlog verkeerde. Maar dat was pure propaganda. Het woedde namelijk helemaal geen burgeroorlog, maar er waren fascistische aanvallen en de verdediging daartegen.

Massaslachting

Eind jaren 70 werden vooral de bevolkingsgroep van de Alevieten als doelwit gekozen, en de Grijze Wolven werden ingezet om de klus te klaren. De aanvallen verliepen volgens een vast patroon. Eerst werden hun huizen en winkels beklad met drie halve manen. Daarna werd er een gerucht verspreid dat er een bomaanslag zou hebben plaatsgevonden op een moskee. Vervolgens trokken de “veiligheidstroepen” zich terug om de Grijze Wolven vrij spel te geven. Als die klaar waren met het moorden, dan namen de troepen het weer over. Op die manier werden honderden mannen, vrouwen en kinderen afgeslacht, en duizenden Alevieten moesten hun huis en haard hals over kop verlaten. Zo werden hele gebieden gezuiverd van Alevieten.

Ook na de militaire coup van 1980 lieten de Grijze Wolven nog regelmatig van zich horen. Ze waren veel betrokken bij criminele activiteiten, maar ook bij politieke aanslagen, zoals die op de Armeense journalist Hrant Dink.

Europa

De Grijze Wolven konden zich in Nederland altijd vrijwel onopgemerkt organiseren. Zo zijn er hier tientallen Grijze Wolven-organisaties die zich Turks Cultureel Centrum noemen, of die actief zijn in een moskee. De groei van extreem-rechts is deels veroorzaakt door de zwakte van links, maar deels ook door de steun van de Turkse staat. De Turkse staatsbelangen zijn sinds de coup altijd nauw vervlochten geweest met die van de Grijze Wolven. Maar de belangrijkste reden waarom de Grijze Wolven zich hier zo makkelijk hebben kunnen organiseren, is het gebrek aan weerstand van de Nederlandse samenleving, van de gevestigde politiek en de anti-fascistische beweging. Historisch gezien heeft Nederland natuurlijk weinig te maken gehad met het Turkse fascisme, waardoor de alertheid grotendeels ontbreekt die men bij witte neonazi’s wel heeft. Maar de Turkse fascisten zijn zeker niet minder gevaarlijk. De Grijze Wolven beschikken over een grote aanhang, over veel meer middelen dan de Nederlandse fascisten, en ze zijn goed georganiseerd. En dat is regelmatig te merken. Zo plegen Grijze Wolven regelmatig aanslagen op Koerden en linkse activisten. Die gebeurtenissen trekken dan heel even de aandacht, maar al snel raakt de kwestie dan weer op de achtergrond.

Grijze Wolven proberen ook veelvuldig te infiltreren in de lokale politiek om zo hun invloed op de samenleving te kunnen verbreden. Ze hebben vaak goede contacten met parlementariërs van Turkse afkomst. Maar dat het niet om fatsoenlijke burgers gaat die in harmonie willen leven met de rest van de samenleving, dat wordt snel duidelijk wanneer we de website van de onderzoeksgroep Grijze Wolven bekijken, waarop te zien is welke aanslagen de Grijze Wolven door de jaren heen alleen al in Nederland hebben gepleegd. Het is hard nodig dat de anti-fascistische aandacht zich niet meer alleen richt op het Nederlandse extreem-rechts, maar dat het alle vormen van fascisme gaat bestrijden, ongeacht hun kleur of afkomst.
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
aanvulling 
Doorbraak - 01.06.2011 20:42

Voor mensen die het artikel met links willen lezen, zie onderstaande website:
 http://www.doorbraak.eu/
boek 
. - 01.06.2011 22:04

 http://afa.home.xs4all.nl/comite/boek/
justitie en grijze wolven 
x - 02.06.2011 13:28

De samenwerking met justitie en grijze wolf- ja kan het niet anders noemen en of dat nou onwetenheid was?is of naiviteit heb ik zo mijn twijfels over maar goed- Is vooral begonnen in.....Enschede Tja kan er ook niets aan doen dat er een kern van waarheid in zit in de demonstratie van vorige week van de nvu aldaar maar betekend zeker NIET dat ik daar voorstander van ben het is nou eenmaal waar en mischien moeten we eens de voedingbodem van deze idioten wegnemen maar goed wijk van mijn verhaal af. In de 80 jaren waren er nogal problemen met rivalderende turkse coffeeshops wat opliep tot schietpartijen in die tijd was de coffeeshop status nog schimmiger dan nu bedoel aangaande de wet. Maar om de problemen dus op telossen tussen de verschillende bendes werd voor het eerst het coffeshop beleid gereguleert en kreeg iedere bende zijn coffeeshop. Zo lost oze justitiede ECVHTEZWAre criminaliteid op. door ze hun zin te geven lekker he. En al snel kwamen de wolven als vliegen op de stroop op enschede af. En zi8jn de eerst genoemde bende waarvan een aantal zeker al contacten met hun had of mischien wel allemaal en werden ze tegen elkaar uitgesppeld zodat de derde er met het bot vandoor kon zullen we wel nooit weten. Wat ik wel weet is dat nu allen afhankelijk zijn voor hun verkoop vooraad van 1 en de zelfde leverancier DE grijze wolf. Degene die bverantwoordelijk hier voor was/is is daarna snel gepromoveert als minister van justitie zo gaat dat en haar naam is winnie Sorgdrager ja die ja. En al snel in de jaren 90 werd door de politie de aanval op nederlandese coffeeshop en hasj verkopers geopend.
vb. In coffeshop van nederlandse eigenaar nietste maken met de grijze wolf ook niet voor zijn hasj voorraad komt een meisje binnen en word verzogt zich te legitimeren bleek minderjarig en wordt vriendelijk verzocht het pand te verlaten (en dus niets verkocht) maar er zat een stille binnen en de wet zegt dat ze over de drempel was geweest dus coffeeshop een half jaar dicht voor straf.
In coffeeshop grijze wolf vind politie 1 kg heroine en een pistool coffeshop blijft open.
Verder zijn er in de jaren 90 in deze regio heel veel dealers opgepakt die verder echt geen vlieg kwaad deden (denk aan de dealer en the pusher van steppenwolf he ook al een wolf hahaha) Zo is er een lieveman opgepakt waarvan het hoofd van de druwa zelfs wist (heeft ieme zelf verteld) dat dit echt geen kwaad mens was en zelf medicinale wiet weg gaf en zij die het nodig hebben. Deze wordt met 80 gram wiet gepakt krijgt 6 maanden omgezet in 240 uur dienst verlening. En ook schrijver dezes werd opgepakt (mischien gaat je nu een lichtje branden waarom ik deed zo goed weet),.
Ik heb tijdens de rechtzaak tot grote schrik van zowel de rechters als mijn advocaat dit hele probleem aan de rechters voor gelegd en er onstond nogal wat comotie achter het altaar der rechters. Ik kwam er uitendelijk met een boete van af terwijl ik gearestterd was nmet aanzienlijk veel meer en nog wel meer dan je nu denkt hoe kan ik er dan met 1000gulden boete weg komen terwijl iemand met 80 gram een half jaar krijgt ook daar hadden de rechters geen antwoord op. Nou ja er is al heel lang is goed fout bij justitie nederland maar niemand geloofd dit verhaal. Het klingt mischien vaag maar5 kan er zonder mensen en mezelf te benadelen helaas niets anders van maken
Ultranationalisten bijeen 
linkie - 02.06.2011 13:57

 http://www.ravagedigitaal.org/2011nieuws/juni/02/nws.php
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.