Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
nog erger 
nn - 02.06.2011 15:01

ZHet zou het publiek eens verteld moeten worden dat dankzij onze regering en haar seon een gram heroine GOEDKOPER is dan een gram wiet fantastisch toch (ik bedoel tis niet te geloven)
Yoram Stein??? 
stan van houcke - 02.06.2011 14:39

Yoram Stein heeft een ongelukkige jeugd gehad. Het is ten slotte erg moeilijk "de zoon van" (journalist Michael Stein) te zijn. Hij werd altijd maar vegeleken met zijn vader. Niets wat Yoram deed was goed genoeg. Het is dus logisch dat Yoram deze misère probeerde te ontvluchten, en vaak in een coffeeshop te vinden was. Yoram’s vader zou het niet deren. Hij keek niet om naar zijn zoon. Ook niet toen deze zijn studie in Berkeley (!) maar niet afmaakte. Ook niet toen Yoram na jaren nog steeds geen vriendin had gevonden. Ook niet toen Yoram dacht een hartaanval gehad te hebben, maar het slechts een paniek aanval bleek. Maar gelukkig is Yoram toch nog op het rechte pad gekomen. Hij heeft werk gevonden als filosoof. Op een middelbare school. En hij schrijft van boekjes. Bijvoorbeeld over zijn cannabis "verslaving".

Maar Yoram kan het niet verkroppen. Hij is de 38 jarige zoon van de wereldberoemde Michael Stein, en hij geeft les op een middelbare school. Hij had natuurlijk allang rijk en beroemd moeten zijn. Maar Yoram weet wie hier schuldig aan is: de "liberaal-progressieven". Zij hebben hem immers niet gewaarschuwd. En hij voelt zich verraden. Want hij was ook "liberaal progressief". Maar dat kwam door de wiet.

Yoram heeft vooral een hekel aan de "alles-moet-kunnen" moraal. Yoram wil niet alles kunnen. Yoram houdt niet van vrijheid. Vrijheid is eng. Vrijheid leidt tot keuzes. En verantwoordelijkheid.

Cannabis leidt tot passiviteit. Yoram was namelijk passief. En hij gebruikte cannabis. Nu niet meer. Nu is hij actief.

Het is ook weldegelijk een opstapje naar hard drugs. Hij heeft namelijk een vriend die eerst wiet en daarna hard drugs is gaan gebruiken. Hijzelf overigens niet. Dus 50% van de cannabis gebruikers gaat over op hard drugs. Yoram heeft dus ook een beetje geluk gehad. Het had ook zo kunnen zijn dat zijn vriend niet aan de heroine was geraakt. En dan was Yoram nu een heroine junkie.

Alhoewel, Yoram stelt dat er eigenlijk geen verschil is tussen heroine en cannabis. 2 weken heb je een beetje keelpijn, en zelfs de meest verstokte heroine verslaafde is er vanaf. Cannabis is net als heroine, alcohol en gokken een roesmiddel. En het maakt niet uit aan welk middel je verslaafd bent. Yoram had ook chocola kunnen noemen. Of koffie, suiker, vet eten, veel eten, sporten, seks, winkelen, computerspelletjes, het verzamelen postzegels (of iets anders). Het is allemaal net als heroine. Plus of min een griepbuitje dan.

Yoram heeft ernstige cognitieve problemen overgehouden aan zijn verslaving. Hij kan niet goed meer zinnen begrijpen. Als iemand openlijk een vraag stelt over het verschil tussen chocolade en cannabis, denkt hij dat er gezegd wordt dat cannabis en chocola exact hetzelfde zijn. En dat is niet zo. Want van veel choloca eten kom je ook in een roes, maar niet elk roes middel is hetzelfde, want cannabis is net zo erg als heroine min een griepbui. Yoram's studie duurde vooral lang omdat hij maar bleef zakken voor het vak Logica 1.

Yoram heeft nog het meest een hekel aan de drugsprofessoren. Die komen met onderzoeken met soms meer dan 3 proefpersonen. Yoram heeft niet zoveel vrienden. Hij heeft ooit wel met een veelbelovende wiet rokende filosoof gepraat. De volgende Walter Benjamin zeg maar. Maar ja, hij gebruikte wiet en dus is het niets geworden.

Yoram weet dat gebruikers er hun emoties mee dempen. Als je naar muziek van bekende cannabis gebruikers als The Red Hot Chilli Peppers, Charlie Parker, Bob Dylan, Jimi Hendrix, of The Beatles hebt geluisterd snap je het: emotieloos. Volkomen gedempt.

Ook vergeet Yoram veel door zijn cannabis verslaving. Hij schrijft bijvoorbeeld dat Nederwiet 5 keer zo sterk is geworden in de loop der jaren. Maar hij vergeet te vermelden dat hasj vrijwel net zo sterk is gebleven (en dat is sterker dan de sterkste wiet). Ook stelt hij dat cannabis bijdraaft aan de ontwikkeling van schizofrenie. Maar vergeet hij te vermelden dat er juist ook cannabis soorten zijn die schizofrenie (of beter, psychoses) juist helpen voorkomen.

Het is duidelijk, de problemen van een ex-cannabis verslaafde zijn groot. Yoram durft niet meer in een coffeeshop te komen. Yoram kent een verhaal "van een man die zes jaar was gestopt met drinken". Na het "dopen" van 1 vinger in een glaasje rum zoop hij zichzelf het ziekenhuis in. Yoram dronk niet. Yoram rookte wiet. Als Yoram wel gedronken zou hebben, zou hij dan leraar filosofie zijn geworden? Hoe vaak is Yoram eigenlijk opgenomen in het ziekenhuis? Naast die ene keer met die paniek aanval bedoel ik dan.

 http://www.iex.nl/Forum/topic.asp?forum=18...3716&Page=3
Geplaatst door stan op 18:43:00
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.