english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Krakers draaien door met demo
roeben - 04.07.2011 11:32

AMSTERDAM, 4 JULI 2011 - Zondag trok een lange stoet van krakers en sympathisanten door de binnenstad van Amsterdam om te demonstreren tegen de aangekondigde ontruimingen op 5 juli. De demonstratie verliep zonder incidenten.
In de namiddag verzamelde een paar honderd demonstranten op de Dam om zich op te maken voor de karavaan door de binnenstad onder de leus 'Geen ontruiming voor leegstand'. Dit als onderdeel van de driedaagse 'DoorDraaiDagen'. De omstandigheden waren ideaal: prachtig weer, goeie sfeer en veel mensen op de been.

Voorafgaand aan het vertrek liet een spreker luid en zelfverzekerd aan de ruimschoots aanwezige politie weten vooral afstand te houden tijdens de demonstratie en zich niet te mengen met de demonstranten. Het was duidelijk: niet de politie maar de krakers hadden de regie in handen: Zij bepaalden de voorwaarden.

Rond kwart voor zes kwam de stoet los van de Dam en trok het Damrak op. Met het volume voluit bulderde Killing in the Name van de band Rage Against the Machine uit de speakers van de geluidswagen. De toon was gezet en de sfeer was niet meer stuk te krijgen. Dat de demonstratie meer was dan een betoging tegen de eerdaagse ontruimingen, bleek toen de stoet honderd meter verderop halt hield bij een voormalig kraakpand om de aanwezigen een lesje kraakgeschiedenis te geven.

Op de Prins Hendrikkade vonden de krakers dat de politie te paard, die een meter of twintig voor de demonstratie uitliep, niet genoeg afstand hield, waarop demonstranten uit de voorste linie van de karavaan het op een stormloop zetten om de paarden op te jagen. Die raakten prompt wild springend en steigerend gedesoriënteerd waardoor de politie de grootste moeite had de paarden weer onder controle te krijgen. De boodschap was helder: afstand houden en kom niet in de buurt.

In de Spuistraat moest natuurlijk Vrankrijk aangedaan worden om kort daarop verder te trekken richting het Spui waar de demonstranten van de 'reisleider' weer een lesje alternatieve stadsgeschiedenis verteld kregen. Dit keer niet over een roemruchtig kraakpand maar praktische tips hoe je volgens recept van de provo's zo behendig mogelijk de boel kunt saboteren. De mensen op de volle terrasjes aan het Spui zullen het met stijgende verbazing aan hebben gehoord.

Verderop bij het Koningsplein was het weer tijd om de politie te paard op te fokken met een paar harde knalrotjes waarna de paarden van schrik het Singel op galoppeerden terwijl de demonstranten de Leidsestraat in liepen. De politie zat klem. Door de lange stoet konden ze niet met hun paarden de Leidsestraat in en zat er voor hen niks anders op dan lijdzaam te accepteren dat ze behendig buitenspel waren gezet door de krakers. Ook nu weer bleek wie de regie in handen had.

Dat werd vijftig meter verderop in de Leidsestraat nog eventjes fijntjes in de gezichten gewreven van twee agenten die het waagden naast de demonstranten te lopen. Hoewel ze weinig andere keuze hadden in de smalle winkelstraat, werden ze toch publiekelijk terecht gewezen. “Oprotten, oprotten, oprotten!”, klonk het hard uit de monden van de krakers (inclusief uit de luidsprekers van de geluidswagen). De stoet werd zelfs gestopt totdat de zichtbaar geïntimeerde agenten ver voor de demonstranten uit gingen lopen.

Toen het einde van de Leidsestraat in zicht kwam, zetten de krakers het nog één keer op een stormloop. Dit tot ongenoegen van een stel meiden die ineens een groep krakers rennend op hun af zagen komen. “De meute komt hierheen”, riep één van hen verschrikt. Anderhalf uur na aanvang van de demonstratie werd het Leidseplein bereikt wat het eindpunt was.

Hier volgde nog een toespraak over de toekomst van kraken wat kort samen valt te vatten tot de leus: 'kraken gaat door!' Eerder op de dag werd in de Pijp de benedenverdieping van Ceintuurbaan 207 gekraakt. Daarna dropen de meesten af naar het kraakpand Schijnheilig waar dit weekend allerlei activiteiten zijn gehouden rondom de ontruimingsronde van aankomende dinsdag.

Schijnheilig staat ook op de lijst om ontruimd te gaan worden en roept iedereen op om dinsdagochtend rond zes uur te komen naar hun pand aan de Passeerdersgracht om luidkeels te protesteren tegen de ontruiming.

 http://www.ravagedigitaal.org/2011nieuws/juli/39/nws.php

Website: http://www.ravagedigitaal.org/
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
fotos 
roeben - 04.07.2011 11:35


fotos van de kraakdemo
. - 04.07.2011 13:33

"In de Spuistraat moest natuurlijk Vrankrijk aangedaan worden"...

Ik snap het niet. Waarom moest Vrankrijk natuurlijk aangedaan worden? Lijkt me niet een symbolische plek waar allerlei heldhaftige of historische grootheid vanaf straalt, meer een plaats waar de Amsterdamse 'beweging' jammerlijk gefaald heeft. Waarom moet het dan toch steeds weer opgenomen worden in elke demo-route?
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.