Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Mogelijk doel van benefiet 
nn - 15.08.2011 13:33

Beste mensen,
Ik ben een bezoeker van Joe's Garage, en ik weet niet waar het benefiet voor is, maar ik weet wel dat er rechtzaken zijn gevoerd onlangs, onder andere door LangeLeidse35 en volgens mij ook voor Zeeburgerpad 13, waar de mensen van Swammerdamstraat 12 vandaan komen.

Verder lijkt me een zeer goedkope maaltijd bij de Voku geen "geld afhandig" maken, dat lijkt me eerder een zeer goede deal. Voor de prijs die je daar gaat betalen (Donatie, richtprijs 3 euro) kun je zelf bijna geen maaltijd koken.

 http://langeleidse35.squat.net

mmm 
nn - 15.08.2011 00:43

@bovenstaande reaguurders

als je wil weten waar het geld voor is, leggen mensen jullie dat vast graag uit als je het normaal vraagt. Probeer dat anders eens, want nu lijkt het alsof je een goed initiatief de grond in probeert te trappen zonder oprechte interesse.
waarom moet daar geld naartoe? 
nn - 14.08.2011 21:50

Voor jullie joints en zuipen? Waar gaat dit geld in godsnaam naar toe???
was het echt een gekke vraag? 
benefietius - 15.08.2011 09:36

Beste nn van 00:43, vind je mijn vraag op extra informatie echt zo abnormaal? In elk geval was het niet mijn bedoeling om het initiatief de grond in te trappen. Maar de bedoeling van een berichtje op indymedia is toch om mensen te trekken die niet toch al in Joe's eten of directe vrienden zijn van SW12. Een tijdje terug kwam ik wel op het alarm af en ik ga er ook vanuit dat de bewoners goed bezig zijn, maar je kunt toch wel uitleggen waarvoor een benefiet is bedoeld? Dat kan gelijk een leuke update over het pand zijn.
waarvoor? 
benefietius - 14.08.2011 21:43

Ik kan best iets gemist hebben, maar waar heeft de Swammerdanstraat eigenlijk geld voor nodig? Rechtzaak? (verwachtte) Boetes? Verbouwing? Acties? Dat lijkt me toch relevante informatie als je mensen geld afhandig probeert te maken.
Waar ze vandaan komen 
nn - 15.08.2011 14:57

De flyer zegt "we lost zbp13 but we keep sw12".
zbp13 = zeeburgerpad 13, en sw12 = swammerdamstraat 12

Ik vind het zelf wel prettig dat mensen bij een benefiet duidelijk uitleg geven over hoe en waarom, hopelijk gaat dat alsnog gebeuren.

normaal 
nn - 15.08.2011 11:13

@ benefietius - je eerste reactie was al een stuk normaler dan die van je opvolger maar "geld afhandig maken" klonk wat wantrouwend maar na je 2e reactie hoop ik van harte dat de bewoners uitleggen wat de stand van zaken is en waar het geld naartoe gaat.
mmm (geluid van smakelijk eten en vraagteken) 
nn - 15.08.2011 13:56

@nn

Je hebt helemaal gelijk wat betreft de maaltijd. Bijzonder dat je zo goedkoop en goed kan eten en dan ook nog eens bijdraagt aan een goed doel. Maar...

Of het nou klopt of niet, het lijkt me beter om hier niet te zeggen waar mensen vandaag komen.

Als het benefiet was geweest voor LangeLeidse35 en Zeeburgerpad 13, dan had dat er denk ik wel bijgestaan, maar ik kan me natuurlijk vergissen.

Dus het lijkt me een goed idee als de bewoners of de organisatoren van het benefiet zelf nog even aangeven welk goed doel we steunen.


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.