Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
re: Laten we de heropleving van extreem-recht 
nn - 17.08.2011 10:27

AFA produceert genoeg teksten maar je komt er niet veel verder mee. Het grote probleem met AFA is dat men benadrukt wat men NIET wil. Mij is geleerd: zeg niet wat je niet wilt maar zeg wat je WEL wilt.
Dan blijkt dat AFA zich richt op wat men NIET wil en geen politieke kleur.
Arbeiders die politieke strijd willen en de juiste route zoeken, vinden bij AFA geen gehoor omdat men het zelf ook niet weet of niet wil als het om inhoudelijke politiek gaat. Dat is sowieso het probleem in Nederland. Men beperkt zich graag tot randverschijnselen en laat de grote politiek voor wat het is.

en 
nn - 17.08.2011 10:57

en laat mensen weer eens naar tegen demonstraties komen. Enschede en enkele andere uitzonderingen daar gelaten, komen op de meeste tegen demonstraties van extreem rechtse en nazistische groeperingen nauwelijks meer mensen opdagen. Waar blijven die honderden (of beter zou nog zijn; duizenden) tegendemonstranten die er vroeger waren. Als er maar 50 mensen zijn kan er niet veel bereikt worden, maar als iedereen nou weer eens op komt dagen kunnen we daadwerkelijk iets tegenhouden
Effectivitiet 
Bernhard Fynbaum - 18.08.2011 06:22

Ik ben het geheel met de vorige schrijver eens. Opzichtigheid (van acties) en effectiviteit zijn niet hetzelfde. Vaak werkt een 'stille' maar constante en concistente aanwezigheid van een tegengeluid in de openbare ruimte effectiever dan demo's en het opzichtig etaleren dat je tegen bent. Dat laatste kan zelf ervaren worden als het in eerste instantie willen laten zien hoe maatschappelijk betrokken men is waarbij het feitelijke effect van de actie op de tweede plaats komt.

Ik zelf van docent/trainer en als ik maar even de kans heb, afhankelijk van het onderwerp, zorg ik dat in mijn lessen altijd een geluid tegen discriminatie en populisme hoorbaar is. Als iedereen dit concequent in zijn eigen omgeving uitdraagt heeft dit meer effect (maatschappelijke invloed) dan een grote demo of bezettingen (die trouwens ook nog eens aangemerkt kunnen worden als anti democratisch).
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.