english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
[PB] Krakers negeren belachelijke eisen van der Laan
NN - 30.09.2011 13:35

demonstratie a.s. zaterdag gewoon van start vanaf het Spui
Persbericht:
Krakers negeren belachelijke eisen van der Laan.

De krakers die oproepen tot een demonstratie a.s. zaterdag op het Spui in Amsterdam hebben zonder veel verbazing kennis genomen van de belachelijke uitspraken van Burgemeester van der Laan in de media.

Volgens van der Laan zou “de gewelddadige organisatie het Zwarte Blok voornemens zijn om de demonstratie te misbruiken voor rellen” en zou dat reden voor hem zijn om te gebieden dat de demonstratie wordt verplaatst van het spui naar een uitgestorven Waterlooplein en om allerlei andere repressieve maatregelen af te kondigen. Immers; de demonstratie precies 1 jaar gelden was ook flink uit de hand gelopen.

Graag wijzen de krakers erop dat de demonstratie vorig jaar uit de hand liep toen de ME zonder reden met grof geweld probeerde de demonstratie uit elkaar te beuken waarbij o.a. een jong meisje een schedelbasisfractuur werd geslagen. In het jaar daarna zijn er meerdere kraakdemonstraties zonder problemen door de stad getrokken waarbij het enige verschil met de uit de hand gelopen demonstratie was het feit dat de politie zich de-escalerend opstelde en de ME in de bussen hield.

Het mythische “Zwarte Blok” dat van der Laan nu uit de kast trekt om zijn repressieve maatregelen te verantwoorden was bij al deze andere demonstraties net zo “aanwezig” als het a.s zaterdag zal zijn. Van der Laan weet immers donders goed dat “de organisatie het zwarte blok” helemaal niet bestaat maar dat de term louter een verwijzing is naar een tactiek die al decennia door de kraakbeweging succesvol wordt ingezet om repressieve aanvallen van de staat te weerstaan.

Van het zelfde het laken een pak is dan ook de aankondiging van van der Laan om “voorwerpen waarmee vorig jaar zoveel schade is aangericht” te verbieden. Nee, van der Laan kondigt hiermee niet aan dat de ME hun langelatten, paarden en traangasgranaten thuislaat. Het betreft hier bijna uitsluitend persoonlijke beschermingsmiddelen tegen het politie geweld. Klaarblijkelijk is het in het Nederland van Bruin-1 niet meer toegestaan om, als er gerede kans is dat je (bij het uitoefenen van je grondwettelijk demonstratie recht) zonder reden een gebroken schedel wordt geslagen of zonder aankondiging vol met traangas wordt gepompt je jezelf preventief wat beschermt.
Demonstreren mag blijkbaar alleen nog in Nederland als je belooft je als makke lammetjes uit elkaar te laten slaan op het moment dat de staat genoeg van je heeft of de ME de behoefte voelt tot een verzetje.
Vanzelfsprekend weigeren de organisatoren van de demonstratie dan ook van de deelnemers te vragen om geen persoonlijke beschermingsmiddelen tegen eventueel overheidsgeweld mee te nemen, dit is een keus die elke demonstrant zelf moet maken en de organisatie heeft er alle begrip voor als men er in het licht van het geweld vorig jaar en de nu aangekondigde repressie voor kiest om zich niet zonder meer bloot te stellen aan gebroken ledematen en traangas.

Vanzelfsprekend weigeren de krakers ook de verplaatsing van de demonstratie het Spui naar het Waterlooplein omdat de demonstratie “het winkelend publiek zou hinderen” en de demonstratie “een protest gericht tegen de gemeente” zou zijn.
Ten eerste is er op zaterdag avond om 18.00 natuurlijk nauwelijks meer winkelend publiek en zijn er op het Spui niet of weinig winkels, belangrijker is dat de amsterdamse krakers de gemeente niks meer te vertellen hebben. Het is de kraakbeweging inmiddels overduidelijk dat de politie en justitie met het klakkeloos uitvoeren van het kraakverbod verworden is tot niks anders dan de geüniformeerde knokploeg van de speculanten en corrupte corporaties. En, zoals onlangs na het accepteren van de massa gijzeling van bijna 200 mondige amsterdamse burgers bij de ontruiming voor leegstand van het pand Schijnheilig, laat ook de gemeenteraad keer op keer zien met het weigeren consequenties te stellen aan de criminele acties en de leugens van van der Laan en de rest van de driehoek dat ze een tandeloos schoothondje is die braaf in pas loopt met het (extreem-)rechtse beleid uit Den Haag.
Nee, deze demonstratie is er juist om Amsterdam te laten zien dat de kraakbeweging er nog is en weigert om de minder fortuinlijke bewoners te laten verjagen en deze mooie stad met rauwe randjes te laten verworden tot een aangeharkt geyupificeerd shopping centre waar alleen nog plek is voor de rijken om zich te laven aan het spektakel van de consumptiemaatschappij.

De demonstratie begint a.s. zaterdag dan ook gewoon om 17.00 op het spui.

Idealen ontruim je niet, Kraken gaat door!

Recht op stad voor iedereen!
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.