english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Woorden bij daden
Joke Kaviaar - 02.10.2011 23:57

Achterom kijken. Liep die smeris door? Stoppen voor een rood stoplicht terwijl iedereen doorloopt. Alweer een smerisauto die voorbij rijdt. Verderop lijkt iets aan de hand te zijn. Een blokje omlopen dan maar. De tram nemen? Geen geld. Zwartrijden? Te riskant zonder papieren. Zelfs mét een kaartje riskant. Ze stoppen die dingen soms om een razzia te houden. Dan halen ze iedereen eruit. ID controle. Nee, dat is niet om illegalen te vangen, zeggen ze dan.
Op de fiets? Telkens controleren of het licht het nog wel doet. Goeie reden voor controle op papieren, een kapot achterlicht. Betrokken raken bij een ongeval. Gewond raken. Getuige zijn. Politie erbij. Wegwezen! Met ziekte of verwondingen naar een dokter of ziekenhuis. Zijn die te vertrouwen? Vragen ze naar papieren? Een slaapplek zoeken. Op straat slapen is strafbaar. Opvanghuis? Vragen ze naar papieren? Eten? Waar? Staat er politie als er soep wordt uitgedeeld? En die mannen in burger, wie zijn dat? Even zitten op een bankje in het park. Niet te lang. Stadswachten en andere BOA's controleren op drank, drugs, hondenpoep, landloperij. Geen papieren? Bellen we de politie even. Insignes. Handboeien. Niemand kijkt op of om. Veilig is het nergens, geen cent op zak. Wat doe je dan in Neederland anno 2011? Je schuilhouden? Jezelf in brand steken? Een klein diefstalletje? Beetje dealen in drugs? Elke dag dezelfde vragen, en morgen bestaat niet. Toekomst bestaat niet.

Leers wil illegaliteit strafbaar stellen. Alsof mensen ervoor kiezen om illegaal te zijn! Dat heeft diezelfde minister voor hen besloten. Leers maakt het voor mensen zonder papieren nog moeilijker als hierboven beschreven. Jaag die mensen dan maar gelijk de Noordzee in, dat is tenminste een beeld dat mensen kunnen herkennen als terreur.

Per definitie strafbaar zijn vanwege je bestaan, je aanwezigheid. Paria. Opgejaagd wild. Vogelvrij verklaard. Schande dat al die illegalen er nog zijn, dat 'het probleem' nog steeds niet is opgelost. Dat vindt toch iedereen? Een schande vindt men echter nooit de vervolging, de deportatiekampen, de dood van mensen, het gedwongen leven op straat, het beleidsmatig kapotmaken van levens, de psychische en fysieke schade die mensen lijden door het eeuwige klem zitten tussen niet weg kunnen en niet blijven kunnen. EIGEN SCHULD!

Vette krantenkoppen spreken schande van alles en iedereen dat niet in hun populistische straatje past. Schande spreekt men niet van de extreem rechtse terroristische organisatie die zich regering noemt. Schande spreekt men niet van de tiran Leers die niet wakker ligt van een man die zichzelf in brand steekt en niet van de tiran Teeven die zegt dat het begrip 'humaan' subjectief is (het laat zich raden dat hij de grens graag verder richting dictatuur verschuift).

En maakt het nu nog wat uit welke politicus van welke partij tekent voor al die terreur? Ach nee. Carrière. Economisch belang. Komt er een volgende regering, dan verandert er niets, althans niet ten goede. Repressie woekert voort als kanker. Het is investeringen waard van bedrijven wiens handel het is om te bewaken, beveiligen, bouwen, onderhouden, ontwerpen. Ze nemen met de repressie in omvang toe en presenteren trots hun cijfers. Booming business. Wie wil er nog een aandeel? Het gaat goed met BAM en G4S. Privatisering van gevangenissen. Cameratoezicht tot in je bilnaad. Meer bevoegdheden. Het levert allemaal geld op.

De bedrijven maken geen beleid, wordt er altijd gezegd. Dat klopt, ze maken geld. Met dat geld kopen ze de politici die op dat moment de touwtjes in handen hebben, de marionetten. En als je ze niet koopt, dan chanteer je ze ermee. De politici zeggen ook altijd over dat beleid dat “we er met z'n allen voor gekozen hebben”. Maar het betekent: “Leve het kapitalisme!”

'We' hebben hier niet voor gekozen! Niet voor het vogelvrij verklaren van grote groepen mensen. Niet voor de repressie ten behoeve van de winsten van bedrijven die de dienst uitmaken. Niet voor de geheime agenda van partij- en bedrijfsbonzen. We hebben dan ook het recht om hen het werk onmogelijk te maken, zoals zij mensen het leven onmogelijk maken. Wij hebben het volste recht om in de weg te staan, om aan te wijzen de directeuren, de lobbyisten, de kantoren, de bouwplaatsen, fabrieken, ontwerpstudio's, laboratoria, onderzoeksinstituten, de infrastructuur, het transport, de financiers. We hebben het recht daartoe, opdat iedereen weet: daar wordt het vuile werk gedaan, en daar zit het geld, dáár moeten we zijn. En tenslotte hebben we het recht om dit te zeggen, en het recht om dat recht op te eisen of te nemen.

Daden bij woorden!

Joke Kaviaar 2 oktober 2011

- E-Mail: info@jokekaviaar.nl Website: http://www.jokekaviaar.nl
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
nn. - 03.10.2011 12:08

Sterk stuk, dank. Daden bij woorden inderdaad.
Mooi voorbeeld van outsider kunst. 
artbrut - 03.10.2011 23:30

 http://nl.wikipedia.org/wiki/Art_Brut_(kunst)
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.