Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Niet strafbaar 
NN - 05.10.2011 09:49

De drie mensen die afgelopen dinsdag nog vastzaten, zaten volgens de rechter daar onrechtmatig: '. De drie werden verdacht van het dragen van gezichtsbedekkende kleding zoals een zonnebril of capuchon.

De gemeente Amsterdam had de demonstranten juist verboden dergelijke kleding te dragen. De rechtbank Amsterdam heeft volgens Soeteman geoordeeld dat niet is gebleken dat de drie deze regel hebben overtreden.

Vervolgens lost de Gestapo smeris dit op, om deze kameraden op te sluiten in vreemdelingen detentie.

 http://www.nu.nl/binnenland/2632893/krakers-mogelijk-nog-maanden-vast.html
Zonnebril op = maanden cel? 
vraagje - 05.10.2011 13:04

begrijp ik het goed dat als je door zo'n bende stillen afgevoerd bent omdat je het waagde een zonnebril op te zetten in een kraakdemonstratie, en je vervolgens je recht op privacy opeist door je id niet te geven, je voor maanden achter de tralies kunt verdwijnen?
Link Parool 
Tom - 03.10.2011 23:39

Haha, die link van het Parool. Demonstreren valt dus onder MISDAAD tegenwoordig?
Demo Amsterdam 
Scary - 06.10.2011 08:48

Ik hoop dat de organisatoren lessen hebben getrokken uit het feit dat ze even vergeten zijn waar een dergelijke demo toe moet leiden ?
Zowel de voorbereiding en organisatie waren een wanprestatie,maar dat zijn we nu wel gewend als het om Amsterdam gaat.

geen maanden cel 
nn zonnebril - 06.10.2011 08:36

@ vraagje:

Die maanden cel ging over vreemdelingenbewaring. De veroordeling voor het dragen van een zonnebril zal wel uitlopen op een boete of een werkstraf ofzo.


Eindelijk opstand tegen de repressie 
Ema - 07.10.2011 20:59

Het verheugt mij te lezen over de actie op de Elandsgracht, eindelijk opstand tegen die skinheads dat zich politie noemt.

Helemaal goed helden voor de vrijheid!!!!!!!!!!!!
@Tom 
nn - 03.10.2011 23:52

Domstreren valt onder misdaad.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.