Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
nb 
nn - 10.10.2011 17:04

Wij zijn niet de 1% mensen die alle rijkdom en macht hebben. Wij zijn de 99% mensen die niets krijgen. Wij zijn de 99% mensen die uit hun huis gegooid worden. Wij zijn de 99% mensen die moeten kiezen tussen huur betalen of eten. Wij zijn de 99% mensen die onvoldoende medische zorg krijgen. Wij zijn de 99% mensen die lijden onder milieuvervuiling. Wij zij de 99% mensen die heel hard moeten werken voor weinig geld. Wij zijn de 99% mensen die tegen onverschillige beursgebouwen staan te schreeuwen. Wij zijn de 99% mensen die met snedige spandoeken door de straten trekken. Wij zij de 99% mensen die liever hele dagen in een park zitten om te klagen over schulden, dan dat we een baan proberen te vinden om ze weg te werken. Wij zijn de 99% mensen die opgegroeid zijn in het rijkste land ter wereld. Wij zijn de 99% mensen die jarenlang boven onze stand geleefd hebben. Wij zijn de 99% mensen die daarom nu dik aangekleed en weldoorvoed over armoede en gebrek durven klagen. Wij zijn de 99% mensen die anderen de schuld geven van ietsje minder welvaart. Wij zijn de 99% mensen die vergeten zijn wat 'eigen verantwoordelijkheid' betekent. We are the 99 percent en we hebben eigenlijk geen idee.
@krijtje 
nn - 11.10.2011 13:53

 http://occupydenhaag.org/nl/

In den haag is het om 12 uur op het plein, tenminste dat heb ik begrepen van doorbraak:  http://www.doorbraak.eu/?p=7359
Het wordt georganiseerd door iedereen die mee wil doen, dus er is niet echt 1 organisatie die de boel regelt.
Via het forum en de chat op de website kun je dus nog meehelpen.

nn - 06.10.2011 21:07

lulkoek!
zwarte blok 
nn - 10.10.2011 12:15

maskers, zonnebrillen en bivakmutsen kunnen worden opgehaald: Stopera...vraage naar de heer van der Laan
Manifest 
De Naamloze Vennootschap - 12.10.2011 19:55

De Naamloze Vennootschap roept iedereen op die ook woedend is om naar Occupy Amsterdam te komen.

Manifest

Wie zijn wij? Wij zijn mensen die woedend zijn. Wij zijn hier aanwezig en vertegenwoordigen onszelf. Wij staan hier niet met pasklare oplossingen maar om stem te geven aan onze woede. Wij zijn woedend omdat onze woede als onrealistisch wordt gezien door de mensen die ons zouden moeten representeren. Onze woede wordt tot nog toe in de politiek, bij de vakbonden en in de pers niet gehoord, omdat zij niet beschikken over een taal die onze woede kan verwoorden. Wij zoeken naar die taal en beginnen bij onze woede.

- Wij zijn woedend dat ten gunste van een moreel failliet bancair systeem onze maatschappij kapot wordt gemaakt.

- Wij zijn woedend omdat economisch denken gereduceerd wordt tot marktdenken.

- Wij zijn woedend dat wij ons leven in dienst moeten stellen van het in stand houden van de eeuwigdurende economische groei in plaats van het verbeteren van ons leven en dat van de mensen om ons heen.

- Wij zijn woedend omdat onze politici niet geloven in politiek maar alleen in crisismanagement.

- Wij zijn woedend omdat ons fundamentele democratische recht is verworden tot het recht om eens in de vier jaar te kiezen tussen verschillende versies van de status quo.

- Wij zijn woedend omdat zieken en gehandicapten niet langer gesteund worden in hun streven in waardigheid te leven.

- Wij zijn woedend omdat asielzoekers in dit land het leven sowieso onmogelijk wordt gemaakt.

- Wij zijn woedend omdat mensen illegaal worden verklaard.

- Wij zijn woedend omdat er structureel mensen worden uitgesloten uit onze maatschappij.

- Wij zijn woedend omdat wij een asielbeleid hebben dat tot zelfmoord drijft en woedend dat aan zo’n daad geen politieke consequenties worden verbonden.

- Wij zijn woedend dat mensen die trachten de status quo te doorbreken doorgaans voor gek worden verklaard, worden gecriminaliseerd en worden opgesloten. Alles om maar niet met ze te hoeven praten.

- Wij zijn woedend omdat wij allemaal freelancer van ons eigen leven moeten zijn, dat bestaansonzekerheid en zelfredzaamheid verplichte manieren van leven zijn geworden.

- Wij zijn woedend omdat meer blauw op straat zonder structurele verandering bijdraagt aan een gevoel van onveiligheid in plaats van veiligheid.

- Wij zijn woedend omdat politieagent zijn iets beters moet inhouden dan het in stand houden van de veiligheidsmanie en het halen van targets.

- Wij zijn woedend omdat onze privégegevens handelswaar geworden zijn.

- Wij zijn woedend omdat we worden gereduceerd tot consument.

- Wij zijn woedend omdat de openbare ruimte geprivatiseerd wordt en het gerief van het winkelend publiek als reden gebruikt wordt om demonstraties te verbieden.

- Wij zijn woedend omdat onder het mom van bezuinigen elke fundamentele discussie in de kiem gesmoord wordt.

- Wij zijn woedend omdat een financiële crisis misbruikt wordt om verwoesting te legitimeren.

- Wij zijn woedend omdat er op het openbaar vervoer wordt gekort en er tegelijkertijd miljarden worden geïnvesteerd in asfalt.

- Wij zijn woedend omdat onze vrije kunst, onze vrije wetenschap en onze vrije natuur de nek worden omgedraaid onder verwijzing naar een vrije markt.

- Wij zijn woedend omdat we internationaal moeten denken als banken en bedrijven er baat bij hebben, maar we plots over ‘de luie Grieken’ moeten spreken als het misgaat.

- Wij zijn woedend omdat regering en oppositie elkaar naar de kroon steken met het pitchen van bezuinigingsplannen en niemand de noodzaak van die bezuinigingen ter discussie stelt.

- Wij zijn woedend omdat publieke gelden als privaat kapitaal worden rondgepompt.

- Wij zijn woedend omdat de redding van de financiële sector vele tientallen miljarden euro’s heeft gekost, en er niets gedaan wordt om zoiets in de toekomst te voorkomen.

- Wij zijn woedend omdat de crisis wordt verhaald op de onderkant van de samenleving, terwijl een toplaag van 10% van de Nederlandse bevolking 60% van het vermogen bezit.

- Wij zijn woedend omdat het steunen van banken die op eigen risico geld hebben uitgeleend aan Griekenland op demagogische wijze wordt gepresenteerd als de redding van een land.

- Wij zijn woedend omdat deze wereld als de best mogelijke wordt voorgesteld.

Wat hebben wij gemeen met mensen die kamperen op Wall Street, in Griekenland en in Spanje? Met demonstranten in de Maghreb en het Midden-Oosten? Met mensen wiens bestaan als illegaal wordt bestempeld? Met mensen wier PGB wordt afgeschaft? Dat er voor onze woede nog geen plaats is binnen de bestaande politiek-maatschappelijke orde. Daarom staan wij hier.

Wij zien onze aanwezigheid hier als een eerste uitspreken van een gemeenschappelijke taal.

De naamloze vennootschap


Website: http://https//www.facebook.com/pages/De-naamloze-vennootschap/285407951478140
 
aan Guido en ouwe Rot 
Krijtje - 12.10.2011 11:25

Guido, dank voor je antwoord. Zodra de tijd en plaats bekend zijn neem ik aan dat het hier op indymedia komt?
Ik ben wel heel erg met ouwe Rot eens dat het malieveld niks is. Veel te ver buiten de stad, maar ze proberen het altijd weer( de politie)om ons op het malieveld of het koekamp te houden. Niet mee akkoord gaan inderdaad!
censuur 
nn - 14.10.2011 19:13

waarom wordt bovenstaand bericht niet verwijderd...voegt niets toe is alleen commentaar...net zoals die 20 aanvullingen die jullie vandaag al hebben verwijderd....wordt eens WAKKER
Fight where you stand. 
nn - 10.10.2011 11:26

Die bezettingen kunnen niet zonder fight where you stand. Dus in je school op je uni in het bedrijf of andere arbeids organisatie waar je werkt te organiseren zo als bezettingen en / of ( andere ) sabotage. CrimethInc zegt in hun laatste boek WORK volgens mij dat ook al heb je geen baan in een bedrijf je toch over kunt gaan tot bezetting van een bedrijf. Ik sta als Bijstander voor de vraag wat kan ik doen in de provincie in een uitkering.
Tijd genoeg maar in isolement zo als zo veel mensen in de Bijstand.
Ik realiseer me heel goed dat ik ook ge-isoleerd ben van arbeiders.
Ik vraag me af of ik ooit nog iets van discussie / contact zal kunnen krijgen met mensen die langdurig in een baan zitten. Zo ben ik ook ge-isoleerd van studenten en activisten. Ik denk dat ook daar " de pyramide " een rol speelt de hierarchie. Ook daar word je als pauper
naar de zij lijn gedrongen. Ook daar is hierarchie. Ik kan me goed voorstellen dat er heel wat mensen zijn in de armoe die denken laat maar ik zie wel ik wil er niet nog meer problemen bij. Mogelijk als er hier en nu voordelen te behalen zijn voor ze dat ze actief willen worden.

onwaarheden/rectificatie 
Enragé - 07.10.2011 21:21

Onwaarheid 1: De actie op het Frederiksplein had niks, maar dan ook helemaal niks, met de IS te maken. Wel zijn ze daar vrij vroeg komen aanlopen met een paar mensen, maar toen bijna niemand kwam opdagen zijn ze weg gegaan. Uiteindelijk waren er 30 mensen, van wie geen enkele IS.

Onwaarheid 2: Je kan niet stellen dat de IS deze acties heeft proberen te 'kapen'. Hoe het is gegaan is als volgt (ik weet dit niet omdat ik een IS'er ben maar omdat een vriend van me dat wel is): Persoon X in de IS zag dat er op 17 september vanuit adbusters een pleinbezetting zou worden gedaan in New York, en dat dat gelijktijdig ook op andere plekken zou gebeuren. Persoon X zei tegen zijn mede-IS'ers 'ey, zullen we dat niet hier ook organiseren?', en tot zijn verbazing was iedereen het met hem eens. De IS nam dus inderdaad het initiatief tot het organiseren van de beurspleinbezetting, maar wil dat nu dan betekenen dat initiatief nemen betekent dat je iets 'kaapt'? Volgens die redenering zou de groep die de aanzet tot de laatste kraakdemo heeft gedaan de kraakbeweging hebben gekaapt.

Sektarisme zie ik in deze niet bij de IS (hoewel je dat op andere momenten best bij hun kan herkennen), maar bij de schrijver van dit artikel.

Anyway, ik hoop dat er veel mensen komen 15 oktober. Of ze nou IS, Vrije Bond, AFA, ASB, GIO, ROOD, DWARS, Jonge Socialisten en dare i say Jonge Democraten zijn, ongeacht wat ik verder van die groepen vind. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat de mensen die nergens al bij zijn aangesloten zijn de overgrote meerderheid zijn. Dát is het enige wat kan voorkomen dat het door wie dan ook gekaapt wordt, of dat het op een of andere manier zo overkomt.
3 kwart Nederlanders voor koningshuis ? 
nn - 11.10.2011 18:30

Gister in het nieuws : 3 kwart van " de Nederlanders " ( aanhalings tekens van mij ) is voor het koningshuis in Ned. Zal wel weer een steek proef of zo zijn. Maar toch dat soort propaganda o.a. in het NOS journaal
doet z'n werk ook bij mij. Met name als ik zo'n bericht beoordeel in het kader van de plein bezettingen. Ik vind dat afschaffing van de monarchie een eis moet zijn in het kader van de bezettingen in Ned. afschaffing van de " pyramide ". Natuurlijk ook geen republiek. Waarom niet meteen voor de " hoofd prijs " gaan ?
concrete plannen den Haag? 
Krijtje - 11.10.2011 12:56

Tot nu toe kan ik nog nergens concrete plannen vinden voor binnenhof den Haag a.s. zaterdag. Het kan toch niet zo zijn dat tot nu toe nog helemaal niks vast staat?Ben wel beniewd. Kan iemand op deze site zetten welke organisaties aan het voorbereiden zijn, hoe laat er verzameld wordt, of er wel of niet aangemeld is? Dat zijn allemaal wel belangrijke dingen om te weten.


E-Mail: anti-sgp@gmx.net
Den Haag 
nn - 06.10.2011 23:15

Meer informatie over acties in Den haag kunnen gevonden worden op:

 http://occupydenhaag.org/
laat je niet afschepen! 
ouwe rot - 11.10.2011 14:34

Laat je niet met het Malieveld afschepen, neem dan gewoon een ander plein in de buurt, waarna je de hele boel kunt verplaatsen. malieveld is veel te ver weg, maar ook suf en een plek waar ze protest proberen weg te stoppen zodat niemand het ziet (en ze toch kunnen doen of ze 'democratisch' zijn. De 15e beslissen wij zelf wat we doen, daar gaat het om. Als ze de politie erop af willen sturen, moeten ze dat dan maar doen, dan staan die wereldwijd te kakken. En zal iedereen solidair zijn.
reactie op Enrage over IS 
NN - 08.10.2011 00:35

Uitleg kritiek:

Het verschil zit 'em hier in dat de \Occupy Wallstreet'-bezetting enz. vanuit een diversiteit aan mensen is ontstaan (en i.i.g die diversiteit uitdraagt) en niet door een groep die een (politieke) 'kleur' heeft, zoals de 'IS' (en die uitdraagt). Dat is de reden - zo lijkt mij - van de kritiek op welke groep dan met een specifieke (politieke) 'kleur', die een gelijksoortige 'occupy' als deze hier in NL (of waar dan ook ter wereld) wil organiseren. Dat betekent uiteraard niet dat de IS, of welke groepering/partij/etc. niet zou kunnen deelnemen of zo; natuurlijk kan dat!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.