Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
" Arbeiders " in Nederland. 
nn - 18.10.2011 21:37

Wie verwacht ( nog ) iets van de werkenden noem ze arbeiders in Nederland.
De arbeiders beweging in Nederland behoort tot het verleden is wel een mooie stelling vind ik. Zal opnieuw opgebouwd moeten worden ? Of toch zo iets als een ( kleine ) groep die het initiatief moet nemen ? Dat laatste is voor mij niet acceptabel. Eerlijk gezegd verwacht ik niks goeds van de werkenden in Nederland. Zeker niet gezien het succes van de " Leefbaren " PVV en dergelijke. Dan nog de grote groep die totaal geen interesse heeft in wat dan ook hoog uit gelegenheids dief is als er wordt geplunderd.
Je moet wel echt een " gelovige " zijn in het Anarcho-syndicalisme om nog verwachtingen te hebben. Arbeiders zijn klootzakken m/v. Anders hadden we al lang in die ideale samenleving geleefd. Ik zit te wachten thuis in Ned. op betere tijden die niet zullen komen zo als de mannen in het onderstaande filmpje.
 http://www.youtube.com/watch?v=BldQK3aXS20
Tot slot Anarchisme is wel mijn ding maar Anarcho/syndicalisme ik vraag het me af.
nn 
nn - 19.10.2011 00:08

@NN: Sinds wanneer zijn werkelozen geen arbeiders dan? Lees het stukje eens voordat je iets begint te bazelen en anderen van alles verwijt.
Jouw 'logica' is bijna het omgekeerde sentiment wat je bij de 'leefbaren' ziet, iedereen die niet tot een kleine subcultuur van 'dropouts' behoort, die een baan heeft (zelfs als slechtbetaalde schoonmaakster, als bouwvakker, als vuilnisman of wat dan ook) is 'tuig'. Kom op zeg wat een onzin.

Werkelozen, precairen, flexwerkers,etc. zijn allemaal arbeiders, jij en ik dus ook. Wij zijn ook de enigen die gezamelijk de maatschappij kunnen veranderen, pas als wij met z'n allen stoppen met het (re)produceren van kapitalistische verhoudingen en andere manieren van samenleven gaan praktiseren kunnen we de boel veranderen, niet door 'thuis te wachten op betere tijden die niet zullen komen' (is dat niet precies wat je die 'arbeiders' verwijt?).

Ik zou zeggen, lees dit er eens op na:  http://www.anarcho-syndicalisme.nl/wp/wp-content/uploads/2011/03/Class_Read.pdf , misschien vind je het wat (misschien ook niet, dat is aan jou).
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.