english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Griekse staat saboteert grootste demonstratie in 30 jaar
nn - 25.10.2011 16:32

Griekse bekende onbekenden

De betoging van afgelopen woensdag zal de Griekse geschiedenis in gaan als de grootste manifestatie van de voorbije 30 jaar. De beelden die echter zullen bijblijven, zijn die van de rellen die werden veroorzaakt door een harde kern van gemaskerden.


Rellen

Woensdag 19 oktober 2011. Er zijn ongeveer 200.000 tot 300.000 Grieken in de Atheense straten om te protesteren tegen de besparingsplannen die de regering Papandreou ter stemming heeft voorgelegd in het parlement. Het is 14 uur, het uur waarop traditioneel elke Griekse optocht wordt getorpedeerd door gemaskerd tuig gewapend met stokken, brandbommen en ander materiaal.

Tot 19 uur zullen ze op het Syntagmaplein een kat- en muisspel met de politie spelen, waarbij ze enorm veel vernieling aanrichten. Marmeren blokken worden van de gebouwen gesloopt, bushokjes worden in brand gestoken, het vuilnis dat al twee weken niet meer werd opgehaald, gaat in de vlammen op en ramen sneuvelen.

Donderdag 20 oktober 2011. De Griekse vakbonden hebben opgeroepen om het parlementsgebouw te omsingelen, waarbij de communistisch vakbond P.A.ME het voortouw heeft genomen. Bedoeling is om de parlementsleden het gevoel te geven dat ze belegerd worden.

Vroeger dan normaal komen de gemaskerden weer uit de coulissen en begint er een tafereel dat nooit eerder vertoond is. De vakbondsleden van van P.A.ME vormen een front tegen de gemaskerde hooligans om te vermijden dat die de actie weer ondermijnen en er breekt een heuse oorlog uit tussen beide groepen.

Dode te betreuren
Later op de dag bezwijkt een werkloze vakbondsleider van 53 aan een hartaanval midden op het Syntagmaplein, vermoedelijk als gevolg van het chemisch spul waarmee de politie de betogers besproeit. P.A.ME besluit om de bezetting van het parlementsgebouw stop te zetten.

De gemaskerden zijn aan het feest en alles wat op woensdag nog overeind gebleven is, wordt gesloopt. Het voorval doet enigszins denken aan de massale betoging van 5 mei 2010, toen gemaskerden een brandbom in een filiaal van Marfin Egnatia Bank gooiden, waar toen nog mensen aan het werk waren.

Drie mensen, onder wie een zwangere vrouw, werden toen bevangen door de rook en kwamen om. We zijn nooit te weten gekomen wat de uitkomst van het onderzoek was, laat staan of er arrestaties zijn gebeurd.

Relschoppers
Wat we hebben gezien, is een variatie op hetzelfde thema: een groep van hoogstens 150 gemaskerde herrieschoppers verstoort een grote betoging in Athene. In de Griekse pers worden ze de bekende onbekenden genoemd. En weer komen dezelfde vragen naar boven:

•wie zijn deze relschoppers?
•welke baat hebben ze bij dit soort acties?
•waarom worden ze nooit door de politie ingerekend, het is uiteindelijk toch maar een kleine groep?
•worden deze groepjes relschoppers gestuurd?
Wie zijn ze? Kun je zeggen dat het om anarchisten gaat, zoals deze lui zichzelf noemen? Of zijn het gewoon hooligans die er plezier in scheppen om zoveel mogelijk chaos aan te richten en zoveel mogelijk eigendom te vernielen? Het gaat in ieder geval om getrainde groepjes herrieschoppers die goed uitgerust zijn om zo veel mogelijk schade aan te richten.

Maar het is wel zo dat je na elke betoging op Griekse websites steevast foto's ziet waar relschoppers gezellig staan te keuvelen met de oproerpolitie voor ze in actie komen. Eerder dit jaar, bij de manifestaties in juni, zag je politieagenten die relschoppers in bescherming namen of hen zelfs stokken gaven.

De meerderheid van de Grieken is er van overtuigd dat de relschoppers worden gestuurd door de regerende partij, om zo een goed geregeld protest te ondermijnen. Zeker in het geval van grote betogingen is dat nodig, volgens hen, omdat de druk van de bevolking anders erg groot is. Het kan natuurlijk wel verklaren waarom de politie er inderdaad niet in slaagt om iemand te arresteren: men is er gewoon niet in geïnteresseerd.

Versplinterd
Maar afgelopen donderdag hoorden we ook theorieën van andere vakbonden dat P.A.ME de rellen in scène had gezet om op die manier alle media-aandacht op te eisen. De communistische partij KKE van haar kant, begon de extreem-linkse partij SYRIZA onder vuur te nemen en te suggereren dat die misschien achter de aanval zaten. Terwijl de extreem-rechtse partij LA.O.S de vakbond P.A.ME bedankte dat ze het parlementsgebouw beschermden.

Dit soort akkefietjes toont hoe versplinterd de Griekse maatschappij, en vooral links in Griekenland, is. Het was de bedoeling om één front te vormen tegen de barbaarse besparingsmaatregelen maar de verschillende politieke fracties beschuldigen elkaar er van om relletjes uit te lokken en van een front is natuurlijk al lang geen sprake meer.

Partijvoorzitster Aleka Papariga van de KKE heeft ondertussen wel verklaard dat haar partij fotografisch materiaal heeft overgemaakt aan de rechtbank van eerste aanleg in Athene, dat zou bewijzen dat de relschoppers direct aan de politie kunnen worden gelinkt. Een gerechtelijk onderzoek zal worden opgestart.


Website: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/10/24/griekse-bekende-onbekenden
 
aanvullingen
G20 infiltratie politie stuurt aan op rellen 
nn - 25.10.2011 16:38

oud filmpje over politie infiltratie en rellen.

Website: http://wn.com/Undercover_Cop
 
G20 politie infiltratie vakbond-blok  
nn - 25.10.2011 16:45


Newly released G8/G20 summit documents reveal the RCMP and various Ontario police forces spent several months infiltrating anti-war, anti-globalization and anarchist groups with the use of undercover officers ahead of last June's summits in Huntsville and Toronto.

The reports by the Joint Intelligence Group formed by the RCMP-led ISU (Integrated Security Unit) show that various police services contributed at least 12 undercover officers to take part in covert surveillance of potential "criminal extremists" in a bid to "detect … and disrupt" any threats.


The reports omit details on specific individuals or groups, nor do they offer conclusions about what, if any, crimes or plots of violence were detected.

"There's a lot of stuff that isn't in there, that's been redacted, or isn't spelled out. But it says these undercover operations were going on, that there were 12 officers," says Tim Groves, who requested and obtained the reports through an access to information request. "The problem is that, looking at these documents, police expected criminal extremism everywhere."

Groves, an investigative journalist and active participant in the alternative media centre during last summer's G20 summit in Toronto, agreed to share the police documents with CBC News.

CBC's independent analysis of the police records reveals:


- The RCMP set up a Joint Intelligence Group in January 2009, which in turn assigned a dozen officers to a covert PIIT (Primary Intelligence Investigative Team) expressly for monitoring and infiltrating suspected extremist networks.

- The joint-forces PITT had a mandate to use undercover officers and informants from within the ranks of protest networks, not just to monitor potential criminal activity by organizers, but also to "deter, prevent, investigate and/or disrupt" threats to the summit.

- The investigative team created and shared files on a long list of individuals, colour coding them according to perceived risk level as red (suspect), orange (person of interest) and yellow (associate).

Police identified "criminal extremists" as a significant threat to the Canadian summits, targeting anti-capitalist groups with grievances tied to the environment, animal rights and First Nations resource-based issues. They noted, however, that "in Canada the criminal extremist activity has never reached the level experienced in some European countries."

Laurentian University Prof. Gary Kinsman, a sociologist and historian who has written extensively on RCMP surveillance, says "anti-capitalist perspectives, anarchist perspectives, socialist perspectives, almost get criminalized."

"This is part of a long history of Canadian security police [involved in] major forms of surveillance including infiltration of various different social movements, including the union movement, the gay movement at times, " Kinsman says.

Kinsman acknowledges police may have targeted people who they suspected were actively plotting violence or criminal activity. What surprises him, though, is that according to the ISU documents, undercover officers had an expressed mandate to do more than simply watch and wait for crimes to be committed.

He says their intelligence gathering was used as a basis for pre-emptive arrests of some 50 protest organizers on charges of conspiracy (many of which have been dropped, while 17 remain before the courts.)

"A large number of the people charged with conspiracy were arrested prior to anything happening on that Saturday demonstration," Kinsman told CBC News, saying he himself was among the peaceful demonstrators at last year's Toronto summit.

"So the evidence collected from the people who infiltrated the activist groups was basically used to criminalize the organizers, prior to anything actually taking place."

In addition to the advance surveillance, plainclothes officers, in teams of at least four, were stationed throughout the crowds at the G8/G20 demonstrations as "event monitors" who were required to "provide real time intelligence of demonstration or large gatherings of protesters where there is pre-existing intelligence and/or evidence of violence," according to the ISU documents

These event monitors were also charged with tracking and reporting on the movements of buses, vans and trains carrying protest groups to and from the summits.

Groves, who initially obtained the police surveillance reports, notes that "they did all this intelligence gathering and there are still things getting broken on the street."

He questions whether all the undercover work served any purpose, given the agitators who still managed to smash windows, loot stores and set police cars on fire with virtually no police intervention.

News of the police surveillance has only served to send a chill through the activist community, he says, making many of its members more distrusting of police, and perhaps hardening their anti-state views.

Toronto police in a report released Thursday reviewing the success and failures of the G20 summit gave credit to the advance intelligence gathering by the RCMP and the Integrated Security Unit, but also identified problems.

"In the dynamic public order events on June 26 and June 27 there were delays in the timely delivery of important tactical intelligence to the end users in the [central police command centre]."



Website: http://www.huffingtonpost.ca/2011/06/24/g20-report-police-infiltr_n_883839.html
 
... 
nn - 25.10.2011 16:53

Stalinistisch gelul.

 http://www.occupiedlondon.org/blog of  http://contrainfo.espiv.net voor de 'andere' kant v/h verhaal.
ah de maoisten schieten de KKE te hulp 
ouwe rot - 25.10.2011 16:58

Ach jee, een refleks van de PVDA (de belgische dat is) om de propaganda voor de Stalinisten in Griekenland te gaan verzorgen. Triest. In werkelijkheid sloegen de Stalinisten op iedereen die in de buurt van het Parlement wilde komen...
revisionisten 
"anarcho-fascist" - 25.10.2011 17:08

de in naam marxistsich-leninistische maar in feite bizarre euro-communisme meets stalinisme gedomineerde (ex-indymedia.be) "de wereld morgen" voert een fijn staaltje revisionisme ten tonele ten faveure van hun griekse wapenbroeders, de ongeregeldheden die dag heden braken uit toen gehelmde en gewapende KKE knokploegen ID controlles in de buurt van het parlement uitvoerde, de "wij betalen niet" burgerbeweging fysiek aanviel, revolutionairen uitleverde aan de politie, actief samenwerkte met de ME etc etc.
alle mooiwasserij door de KKE van hun uitverkoop van de opstand is al uitgebreid weerlegd o.a. in de discussies op revleft:
 http://www.revleft.com/vb/kke-assisting-police-t163031/index.html
 http://www.revleft.com/vb/kkes-actions-october-t163088/index.html
 http://www.revleft.com/vb/kkes-explanation-their-t163121/index.html
foutief 
nn - 25.10.2011 17:10

Even los van alle waardeoordelen en politieke voorkeuren.

Bovenstaande voorstelling van zaken is verifieerbaar foutief.

Het idee dat het hier om een vreedzaam communistisch protest zou gaan dat ruw verstoord zou worden door op geweld uit zijnde anarchisten/provocateurs' wordt totaal onderuit gehaald door de fotos waarop overduidelijk in gevechtstenue uitgerustte communisten te zien zijn. Motorhelmen, stokken en gasmaskers zijn aan beide kanten te zien.

Verder moeten we er misschien ook aan wennen dat er nou eenmaal insurrectionesten, en andere groepen bestaan die wel in gewapende strijd geloven.

'Hilarisch' om te zien hoe pascifisten telkens wanneer er ergens geweld wordt gebruikt bedenken dat dat dan wel provocateurs van de overheid zijn
Flauwekul 
oli mazi - 25.10.2011 17:18

Wat een flauwelkul. De KKE grossiert in complottheorieën met over het algemeen een hoofdrol voor de CIA. Dit roept de KKE echt na elke demonstratie die uitloopt op geweld. De relschoppers waren hoofdzakelijk anarchisten en leden van radicaal linkse splintergroeperingen (naast de ongebonden Grieken die het spuugzat zijn). Eerstgenoemden geloven dat een omwenteling een opstand, noem het een revolutie vereist. Daar kun je het mee eens of oneens zijn, maar het bestaan van deze strategie (met nogal wat aanhangers) ontkennen slaat echt nergens op.

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.