Erwin L. krijgt celstraf

Nieuws, gepost door: nn op 01/02/2013 02:01:05

Wanneer: 01/02/2013 - 14:11

Erwin L., de man die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichtjeshouder naar de Gouden Koets gooide, is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden, met aftrek van het voorarrest.

http://www.nu.nl/binnenland/3063597/belager-gouden-koets-krijgt-celstraf...

Wat ik nu niet zo goed begrijp, die arme man heb al echt lang vastgezeten.
Betekent dat die nu meteen op vrije voeten komt of moet die alsnog 5 maanden zitten.

Want dat zou betekenen dat die 2 jaar en 5 maanden heeft gehad.
Bizar lang in ieder geval.

Maar Erwin, mocht je dit lezen.
Ik ben blij voor je dat dit hoofdstuk nu over is en dat je in ieder geval weer snel vrij komt.Wie: 
nn

dit betekend dat hij voor +/- 1,5 jaar vergoeding krijgt! Hij is meteen vrij gelaten en ik hoop klaar om aan te tonen dat wil-lex geen recht heeft op de troon!Wie: 
nn

Normaliter zou hij die vijf maanden al hebben uitgezeten, dus die wordt dan vereffend met voorarrest; alles wat hij meer heeft gezeten (er was hier onlangs sprake van iets van 600 dagen?!), is dan onrechtmatig, daar staat (op z'n minst) een schadevergoeding voor van X per dag. (Voor zover ik weet.)

Maar de details van de zaak niet kennende, valt er moeilijk iets hards over te zeggen. Z'n advo zal hier ongetwijfeld van op de hoogte zijn. Zo niet, moet ie een advo krijgen of er moet zich een aanbieden die dat wel is (je vraagt je af hoe hij überhaupt zo lang heeft kunnen zitten).Wie: 
nn 14:54 nog even

nb Het valt tevens te bezien of het OM of wie ook de klagende partij is het hierbij laat zitten, of nog beroep aantekent tegen de uitspraak. Vaak probeert men het zo te draaien dat de straf gelijkstaat aan het voorarrest, dat voorkomt een hoop gehannes en kosten en enig gevoel van zegevieren bij de gedaagde, begrijpt u wel.

Ik weet eerlijk niet hoe de vork in dit geval in de steel zit. Elsevier (tja, Elsevier) weet ondertussen te melden dat:

"(...) Waanstoornis

Het Openbaar Ministerie vindt dat de man lijdt aan een waanstoornis en vroeg om hem te ontslaan van rechtsvervolging. Maar het OM stelt ook dat L. nog steeds aan wanen lijdt en dat hij gevaarlijk is voor zichzelf en voor anderen. Daarom wil de aanklager dat de man voor één jaar naar een kliniek moet. (...)"Wie: 
nn

Voor de onterecht vastgezeten dagen worden standaardtarieven toegekend van 70 euro per nacht in het huis van bewaring en 95 euro per nacht in beperkingen en in de cel op het politiebureau. In bijzondere gevallen kan echter een hogere vergoeding worden gevraagd.

http://advocatenkantoorgijsen.nl/schadevergoedingWie: 
nn


Wie: 
nn

Erwin Lensink stond voor meerdere zaken terecht. De poging tot (zware) mishandeling van lakeien of omstanders werd ditmaal niet bewezen geacht. Wel bewezen geacht werd het gooien van een waxinelichthouder naar de Gouden Koets waarbij hij dingen geroepen heeft die beledigend waren voor de koningin, de kroonprins en zijn echtgenote. Daarnaast raakte de Gouden Koets beschadigd. Ook is hij veroordeeld voor het uiten van bedreigingen aan het adres van zijn broer.

Saillant detail is dat hij ditmaal niet volledig ontoerekeningsvatbaar is verklaard. Bij de vorige uitspraak meende de rechter namelijk dat Lensink aan grootheidswaanzin en waandenkbeelden lijdt. Daardoor moest hij zich verplicht onder behandeling laten stellen voor een periode van één jaar. Dit zou in de praktijk betekenen dat Lensink ook gedwongen opgenomen kon worden en verplicht worden tot het slikken van voorgeschreven medicatie. Bij geen resultaat zou diezelfde maatregel telkenmale opnieuw opgelegd kunnen worden, totdat Lensink uitbehandeld zou zijn. De facto levenslang, dus!Wie: 
sympathisant

Bericht over uitspraak hof op Ravage:
http://www.ravage-webzine.nl/ook-hof-veroordeelt-erwin-l-tot-celstraf/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech