Protest poetry slam flashmob

Nieuws, gepost door: nn op 09/02/2013 02:01:22

Wanneer: 09/02/2013 - 14:04

Poetry slam flashmob op open dag Paleis van Justitie

9 Februari, Amsterdam - Zaterdagmiddag werd de open dag in het nieuwe Paleis van Justitie onderbroken door een protest poetry slam in de vorm van een flashmob. Het evenement werd georganiseerd door een groep kunstenaars en activisten om aandacht te vragen voor de recente veroordeling van dichteres en activiste Joke Kaviaar, die werd aangeklaagd vanwege haar kritiek op het Nederlandse migratiebeleid.

Persbericht

Poetry slam flashmob op open dag Paleis van Justitie

9 Februari, Amsterdam - Zaterdagmiddag werd de open dag in het nieuwe Paleis van Justitie onderbroken door een protest poetry slam in de vorm van een flashmob. Het evenement werd georganiseerd door een groep kunstenaars en activisten om aandacht te vragen voor de recente veroordeling van dichteres en activiste Joke Kaviaar, die werd aangeklaagd vanwege haar kritiek op het Nederlandse migratiebeleid.

“Joke wordt ervan beschuldigd dat haar teksten mensen opruien en dit wordt gebruikt om haar kritiek op het asielzoekersbeleid en de staat te censureren. Maar kunstenaars horen juist te provoceren met hun werk en dus is de vrijheid van meningsuiting voor hen van groot belang,” zegt een woordvoerder. De gedichten die tijdens de actie werden voorgedragen omvatten verschillende thema's, waaronder vrijheid van meningsuiting, illegaliteit en staatsrepressie. “Het Paleis van Jusitie is een ideale locatie voor deze protest poetry slam. Onze rechtsstaat moet juist de vrijheden van 'illegale' immigranten en kritische mensen zoals Joke beschermen, maar helaas is het tegenovergestelde waar. Het is zeer hypocriet dat iemand als Geert Wilders wordt vrijgesproken van dezelfde aanklacht waarvoor Joke nu veroordeeld wordt.”

Joke Kaviaar werd op 22 januari veroordeeld tot vier maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf vanwege een viertal teksten die volgens het Openbaar Ministerie als opruiend gelden. Dit is minder dan de zes maanden onvoorwaardelijk die het OM had geëist. Joke Kaviaar gaat in hoger beroep en laat weten dat zij zich niet de mond laat snoeren. Ze zal zich blijven uitspreken tegen het migratiebeleid.

Tags: flashmob joke poetry


Wie: 
nn

hoax!Wie: 
nn

https://www.facebook.com/events/138801499617223/

Veel meer heb ik nog niet gevonden.Wie: 
nn

hoezo hoax?
zeker omdat de heren en dames elitaire actievoerders het niet hebben georganiseerd sukkels!!!!!
je moet blij zijn als een ander ook eens wat doet en niet op je teenjes getrapt zijn als het een keertje niet uit de lamme pot
van de bank hangende theorie kneuzen komt .
want wat bereik je ermee om een ander zijn actie te bagatelliseren? NIETS
wat doen de theorie geilende kneuzen? NIETS
welke vooruitgang is er geboekt toen we nog braaf de actie elite volgde naar de volgende politie val ?NIETS
dus mondje dicht en werken aan een actie die niet door de politie preventief wordt geklapt en opgepakt oow dat lijkt op deze actie
epic fail vor de critic's en bank hangende keyboard helden hierboven,
volgende keer je smoeltje in de buitenlucht steken als er iets te doen is en dan wel op komen dagen en als er dan wat mis is mag je zeiken en als je er niet was moet je keyboardgebral/gezeik voor je houden.Wie: 
nn

@nn hoezo hoax

mischien als je normaal doet tegen mensen komen er wel meer mensen op je actie af. de vraag of het een hoax is gaat misschien wat ver maar als alles wat er te vinden is over de axie een smoelenboek pagina is dan kan ik me de vraag wel voorstellen.
misschien is het een idee om van je kunst high horse af te komen en je voeten weer even de grond te laten voelen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech