Politie slaat man in elkaar na weigering legitimatie

Nieuws, gepost door: nn op 23/02/2013 02:10:46

Wanneer: 23/02/2013 - 11:27

Twee vrienden van mij zijn afgelopen maandag mishandeld door de politie. Zij wonen in een leegstand pand, hebben daar een ‘weggeefwinkel’. Het zijn nette en beleefde jongens. Ze werken allebei voor hun centen. Ze hebben een overeenkomst met de eigenaar van het pand, alles netjes geregeld. Zij mogen daar wonen. Hier is niets illegaal aan.


Afgelopen maandag wilden zij hun winkel gaan opruimen, maar omdat ze geen elektriciteit in het pand hebben, werkten zij met zaklampen. Iemand uit de buurt heeft de politie gebeld omdat ze dachten dat er werd ingebroken (ingebroken in een weggeefwinkel?) en ze stonden binnen no time met een man of 10 voor de deur. Toen de politie de jongens om hun identiteitskaart vroeg, gaf één van de twee aan niet te snappen waarom hij dit moet laten zien in zijn eigen huis. Vervolgens wil de andere jongen de deur verder open maken voor de politie en wordt hij dan al hardhandig gegrepen en in de boeien geslagen.

De jongen die aan gaf niet te snappen waarom hij zijn papieren moet laten zien wordt vervolgens hardhandig in de kraag gegrepen, meerdere malen op zijn rug geslagen met een grote Maglite, kreeg een vuistslag op zijn oog en werd door een agent zijn keel dichtgeknepen terwijl hij al geboeid in de politie auto zat. Als je de foto’s ziet weet je dat dit niet overdreven is.

Dan komt dit bericht op de site van omroep Brabant terecht. De titel is groot: ‘Eindhovense krakers beschuldigen politie van excessief geweld’

En hier gaat het al mis… Helaas. Door deze titel worden deze jongens amper serieus genomen. Het gaat hier niet eens meer om een kraakpand, er is namelijk een overeenkomst met de eigenaar. Mensen zijn alleen maar bezig met het feit dat het om krakers zou gaan die bijdehand zijn en weigeren te luisteren naar de bevelen van de politie. Het zouden linkse lamballen zijn die niet willen werken. Jij wil je id-kaart niet laten zien, dus het is je eigen schuld dat je in elkaar bent geslagen.

Man man man, zijn we nu echt zo diep gezonken met zijn allen? Moet er gelijk met vooroordelen gestrooid worden? Het gaat er niet om wie of wat het zijn. Al waren het verslaafde zwervers uit een junkiehol. Het gaat er ook niet om dat je vindt dat ze bijdehand zijn omdat ze hun papieren niet willen laten zien. Het gaat er ook niet om dat dit niet gebeurd zou zijn als ze hun papieren misschien wel hadden laten zien. Het gaat er om dat het niet tonen van je legitimatie de politie GEEN recht geeft om jou volledig in elkaar te timmeren.

Prima dat jij in een huis woont waar je wel een lamp aan kan doen. Prima dat jij wel huur of hypotheek betaalt. Prima dat jij denkt dat iedere ‘kraker’ één of andere debiel is die te lam is om te werken. Prima dat jij vindt dat ze hun legitimatie maar hadden moeten laten zien. Prima dat jij zegt dat Eindhoven ziek wordt van krakers.

Ik word ziek van het feit dat mensen niet verder kijken dan hun neus lang is. Stel je voor dat jij in je eigen huis staat, gekraakt of niet gekraakt, en er staat een eenheid politie voor je neus die vraagt om je legitimatie. Zou jij dan meteen je pasje tevoorschijn toveren? En stel dat je dit inderdaad niet doet omdat je je hardop af vraagt waarom iemand jou papieren nodig heeft als je in je eigen huis staat, en je krijgt dan vervolgens een pak slaag van hier tot ginder door meerdere agenten….

Vind jij dat dan nog prima?

STOP POLITIEGEWELD, STOP MACHTSMISBRUIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Natuurlijk is het goed dat de politie een melding van inbraak serieus neemt. Logisch. Maar daar schrijf ik dit stuk niet voor. Dit stuk heb ik geschreven omdat ik het niet eens ben met het feit dat er onnodig en grof geweld is gebruikt tegen iemand die simpelweg zijn identiteitskaart niet wou laten zien. Als de politie dit dan zo nodig wil bestraffen, hadden ze dat ook kunnen doen met een boete.

http://shaarrr.wordpress.com/2013/02/20/stop-politiegeweld/

Tags: Politie geweld


Wie: 
Martijn de Graaf

De politie is er om iedereen die niet een 'normale consument' is de stuipen op het lijf te jagen?Wie: 
nn-db

Mooi geschreven betoog, alleen ben ik het niet helemaal met je eens. "sorry"
Enkele zaken snap ik niet:
1) Als de mensen in kwestie beiden ook werken lijkt mij een degelijke electriteitsvoorziening best te betalen. Het kost even wat, maar dan heb je ook iets...
2) Het niet tonen van je ID-pas is een nogal principeel iets vind ik, in dit geval had ikzelf iets meer 'pragmatischer' gehandeld en had ik mijn paspoort gewoon laten zien.
3) De buurt is niet op de hoogte van deze weggeefwinkel? Hoe kan dat nu? Het lijkt me als buurman wel toch even fijn om te weten dat er 'meer activiteit /aanloop van mensen" in de buurt zal zijn.

4) "verslaafde zwervers uit een junkiehol".... Tja, het zouden je buren maar zijn... extreem verhoogde kans op brand! das algemeen bekend. Dat soort gasten wil je niet als buren... ja toch-niet dan?

De reactie van de politie is onjuist denk ik , de foto is zeer duidelijk voor mij. Trouwens , ik heb ook ooit klappen op mijn rug van een maglite gehad..... Das geen pretje. Maar de 'anti-krakers' hadden zich gewoon beter moeten voorbereiden op hun 'bewakingstaak' ... eheh.... Vage bedoeling.

Volgende keer: id wel laten zien, electriciteit aanleggen en gezellig een weggeef runnen.

Doei :)Wie: 
nn

wat zijn nederlanders toch ontzettende klagersWie: 
nn

Er is duidelijk een nieuwe rioolrat op Indy. Deel 2: NN-DB, het reactionaire betweterige snotaapje.Wie: 
nn-db

@nn .... Hoezo? Ben jij een verslaafde zwerver in een junkiehol misschien? Als ik het mis had in mijn vorige reactie dan hoor ik het graag! Wellicht weet jij hier meer van? Heb jij wel positieve verhalen over junkpanden? Dan zal ik mijn mening hieromtrent misschien moeten bijstellen.Wie: 
riolrat.

was effe bang dat ik concurentie kreeg maar het is een rioolrat en geen riolrat,pff.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech