Foto’s extreemrechtse ANS manifestatie Den Haag 02-03-2013

Nieuws, gepost door: Francois Sol op 03/03/2013 03:04:42

Wanneer: 03/03/2013 - 17:25

Op zaterdag 2 maart 2013 hield het extreemrechtse Autonoom Nationaal Sociaal (ANS) Nederland een manifestatie voor strengere handhaving van de kraakwetgeving op het plein voor de Tweede Kamer in Den Haag. Het ironische is dat ANS in 2008 meerdere keren TEGEN het destijds dreigende kraakverbod in actie kwam.

rechtsextremist Barry Kluft ANS manifestatie 02-03-2013 Den Haag
ANS anti kraken manifestatie 02-03-2013 Den Haag
ANS anti kraken manifestatie 02-03-2013 Den Haag

Ondanks het feit dat deze manifestatie ook aangekondigd was op het drukbezochte extreemrechtse webforum stormfront.org kwamen er maar 13 rechts-extremisten op af. Een tweede teleurstelling voor het ANS was dat steun van andere extreemrechtse groeperingen voor deze anti-kraakmanifestatie uitbleef.

Na een openingsspeech van nog geen drie minuten van de gewelddadige skinhead Barry Kluft uit Alphen (foto 1) en het met weinig motivatie verspreiden van flyers (foto 2) was het na een kwartiertje wel gedaan met de inzet van veel ANS’ers. Wat volgde was een bijpraat- en roddelsessie van het kleine groepje rechts-radicalen tussen de horeca terrassen (foto 3).

Al met al kwam het onopvallende evenement erop neer dat een handje vol rechts-radicalen flyers met spelfouten aan passanten probeerden te slijten. Of geïnteresseerden zich tot het ANS zullen wenden is nog maar de vraag. Niet in de laatste plaats omdat de naam, het logo en de contactgegevens van het ANS op de flyer ontbraken. Over effectief actievoeren gesproken!

Tags: ANS manifestatie tegen kraken


Wie: 
Francois Sol

Ook bij deze extreemrechtse manifestatie liepen verschillende skinheads rond in extreem rechtse kleding van het merk Thor Steinar (foto 5 & foto 12).

Foto: 


Wie: 
Francois Sol

Ook aanwezig was Paul Peters uit Nieuwegein (foto 8) een veteraan uit het Nederlandse rechts radicale wereldje. Peters vernielde in april 2001 op het Joodse kerkhof in Oosterhout graven en bekladde ze met hakenkruizen. Zijn vriendin mocht deze keer wel mee en zowaar een anti-kraakspandoek in de hoogte houden (foto 9).

Foto: 


Wie: 
Francois Sol

De casual geklede rechts-extremisten Tom van den Hoek uit Venray (foto 10) en Willem van Dijk uit Deurne (foto 11). Op de laatste foto de neo-nazi Niels Adams in groen-grijze Thor Steinar-parka.

Foto: 


Wie: 
nn

Die dame met blonde paardenstaart zag ik in een docu over jonge meisjes in een psychiatrische instelling/jeugd detentie, woont nu in belgie, marcella geloof ik....
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1323928Wie: 
AFA Den Haag

Barry Kluft probeert ANS weer leven in te blazen.

Op zaterdag 2 maart demonstreerden 13 neo-nazi’s onder de naam Autonoom Nationaal Sociaal (ANS) Nederland op het Plein in Den Haag tegen het kraken van leegstaande huizen. Opvallend omdat een aantal jaar geleden de ANS, toen nog onder leiding van oa Alwin Walther, nog met spandoeken voor kraken liepen en zelfs een pand kraakten in Monster(1). De groep van toen is uit elkaar gevallen. Sinds een aantal maanden probeert de gewelddadige neo-nazi Barry Kluft ANS weer leven in te blazen, maar wel met een andere koers.

De eerste actie maakte deze koerswijziging direct duidelijk, maar niet echt populair. Naast Barry Kluft waren nog 12 andere rechts-extremisten aanwezig, waaronder Paul Peters, Wietze van Dijk en Tom van den Hoek.

De demonstratie verliep bijzonder saai. Er werden twee spandoeken opgehouden, Kluft hield een onverstaanbare toespraak door een speelgoed megafoon, en enkele van de aanwezigen probeerden flyers uit te delen. Deze vonden echter nauwelijks aftrek en na een half uur had eigenlijk niemand er meer zin in. Het grootste deel van de demonstratie stonden de deelnemers recht voor hun eigen spandoeken zodat deze onleesbaar waren voor voorbijgangers. Na twee uur demonstreren hield het groepje het weer voor gezien.

ANS belooft in de toekomst nog meer actie te gaan voeren, maar of ze als organisatie ook gaan groeien is de vraag. Ondanks dat het tot nu toe een marginaal groepje blijkt, is het nog steeds belangrijk om dit soort geweldadige rechts-extremisten in de gaten te blijven houden. Mochten tegen de verwachtingen in meer mensen zich aansluiten bij deze club dan is het van belang hier actie tegen te ondernemen.

(1) http://kafka.antenna.nl/?p=1259

http://www.afadenhaag.nl

Foto: 


Wie: 
nn

Ontevreden,weinig tot geen politiek inzicht en een vrijplaats voor de labiele mens.
Helaas op extreem links niet anders.Wie: 
nn

Het meisje met de blonde paardenstaart heet niet Marcella. In de docu van holland doc wordt ze Karin genoemd.Wie: 
nn

Het meisje met de blonde haren is NIET Karin Wolters (die inderdaad in die docu zat), maar Kim Bakker en ze is de vriendin van Niels Adams.Wie: 
nn

Nick Elkerbout is de rechtsextremist op de 2de foto in zwarte bomberjas met zwarte capuchon en stekeltjes haar.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech