Free Ahmed now – Vrijheid voor Ahmed!

Nieuws, gepost door: No Borders / Recht op Bestaan op 09/03/2013 03:01:14

Wanneer: 09/03/2013 - 14:44

Overgenomen van facebook Recht op Bestaan: http://www.facebook.com/rechtop.bestaan

Ahmed -de vluchteling die zich afgelopen week heeft gepoogd te verbranden in AZC Utrecht- is in Houten in hechtenis genomen in een arrestantenverblijf. Zodra de brandweercommandant gehoord is, wordt er beslist of ze Ahmed strafrechtelijk gaan vervolgen. Hij wordt als crimineel behandeld in plaats van iemand met een psychisch probleem (veroorzaakt door de staat)! Hij kan een gevangenisstraf krijgen.

Ik heb van de advocaat groen licht gekregen om het verhaal van Ahmednl Neder met jullie te delen. Zoals jullie weten heeft Ahmed nadat hij verschrikkelijk wanhopig is geworden omdat zijn asielprocedure zo slopend is zichzelf in brand gestoken. Gelukkig ( dat vinden ik en de mensen die van hem houden, maar ik weet niet zeker of hij dat zelf ook vind) vallen de gevolgen van de brand mee, hij heeft tweede graads verbrandingen aan handen en voeten en eerste graads op zijn rug. Psychisch is hij er veel erger aan toe.

Ik sta vandaag al de hele dag in contact met de advocaat van Ahmed, Ahmed is namelijk gisteren ontslagen uit het ziekenhuis. Echter heeft de politie hem aangeklaagd vanwege het in gevaar brengen van de medebewoners van de AZC Utrecht.
Wat er bij de aanklacht niet vermeld is is dat Ahmed al jarenlang in procedure zit, ieder jaar krijgt hij een gedoogstatus omdat hij in de war is, maar behandelen deden ze hem niet en hij werd ook niet opgenomen om hem zodoende te beschermen, Ik chat al sinds 13 september met Ahmed en heb hem ook in het echt ontmoet. Hij is een echt aardige man, die echt heel graag in Nederland wil wonen en ook zoveel als mogelijk Nederlander wil worden. Hij krijgt echter niet de kans hiervoor en loopt zodoende al maanden met zelfmoordplannen in zijn hoofd. Hij heeft hier met meerdere mensen over gesproken die dit ook kunnen bevestigen, iedere keer lukte het mij, en ik denk ook andere mensen om hem weer te kalmeren.

In november had ik Ahmed gezegd dat hij zijn advocaat weer moest bellen voor de verlenging voor 2013, dat heeft hij ook netjes op tijd gedaan, Januari zou zijn status van 2012 immers weer eindigen. De uitspraak van de verlenging was er helemaal nog niet. Ahmed was dus nog gewoon in procedure. Maar de ochtend voordat hij zichzelf in brand stak kreeg hij wel een brief van de gemeente of hij even gauw geld wilde terug storten wat hij had gekregen. 5000 euro maar liefst. Het is reuze jammer dat Ahmed mij daarover niet heeft verteld want ik had zo naar de gemeente kunnen bellen en de zaak kunnen uitleggen en dan hadden ze heus wel begrepen hoe het in elkaar zat.

Maar goed, in ieder geval is Ahmed dus nu aangeklaagd voor iets wat veroorzaakt is door het niet kloppende vreemdelingenbeleid hier in Nederland. De advocaat heeft tijdens de zitting die vanmiddag (bedoeld wordt vrijdagmiddag 8 maart 2013) om 16.00 diende aangebracht dat het voor Ahmed niet goed zou zijn als hij in detentie (gevangenis) zou komen. Die uitspraak is er nu nog niet, omdat de commandant van de brandweer vanmiddag niet gehoord kon worden hebben ze Ahmed in Houten in hechtenis genomen in een arrestantenverblijf. Zodra de brandweercommandant gehoord is wordt er beslist of ze Ahmed strafrechtelijk gaan vervolgen. Hij wordt dus als crimineel behandeld in plaats van als iemand die een psychisch probleem heeft. Hij kan dan gevangenisstraf krijgen, en al de mensen die Ahmed kennen weten dat hij een goed en eerlijk man is, die alleen maar wanhopig is geworden en daardoor zonder erbij na te denken wat de gevolgen zouden kunnen zijn een domme daad heeft begaan. Niets crimineels, maar slachtoffer van een zeer fout, en zeer onrechtvaardig asielbeleid.

Ik heb dit hele verhaal ook gemaild naar Sharon Gesthuizen zij had er ook al haar vragen bij, ik heb haar ook het telefoonnummer gegeven van de advocaat en zij gaat nu kijken of ze op politiek gebied wat kan doen voor hem, aan al zijn vrienden en kennissen wil ik vragen om alsjeblieft niet te geloven dat hij crimineel is, dat is hij namelijk echt niet, daar steek ik mijn handen voor in het vuur.

Ik wil ook aan jullie vragen om naar de demonstratie op 12 en 13 maart in Den Haag te komen, daar stellen we het vluchtelingen beleid aan de kaak, en 23 maart is er in Amsterdam een hele grote demonstratie. Lieve mensen, doe mee, LAAT AL DEZE MENSEN NIET VALLEN, DE MENSEN NIET DIE ONSCHULDIG IN DETENTIE KOMEN, DE MENSEN NIET DIE HET NIET MEER ZIEN ZITTEN EN ZICH VAN HET LEVEN WILLEN BEROVEN EN ALS DIE ANDERE MENSEN NIET DIE AL JAREN WACHTEN OM GEWOON WEER EEN LEVEN OP TE KUNNEN BOUWEN, HET VREEMDELINGENBELEID IS ONRECHTVAARDIG EN MOET OP DE SCHOP ER MOET EEN HEEL NIEUW EN EERLIJK BELEID KOMEN.ASIELZOEKERS MOETEN WELKOM BLIJVEN.Wie: 
nn

Een psychies probleem veroorzaakt door de staat? Als er niet sneller was ingegrepen had die pyromaan een aantal mensenlevens op zijn geweten gehad! Oprotten met die parasiet!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech