De schuldbekentenis van moordenaar Fred Teeven

Hier kun je discussieren over De schuldbekentenis van moordenaar Fred Teeven.
“Moet Teeven weg?” is nu de – eveneens - politieke vraag in Den Haag, en er is al een vergelijking getrokken met de Schipholbrand in een poging om die vraag te beantwoorden. Het is namelijk niet zo ernstig wat Teeven heeft opgebiecht. Bij de Schipholbrand waren er beleidsfouten gemaakt, en bij de 'Affaire Dolmatov' (net of de vluchteling zelf een of ander schandaal op zijn naam heeft staan!) zijn slechts uitvoeringsfouten gemaakt.

Lood om oud ijzer! Maar... Teeven zou aangedaan zijn, al wordt dat direct weer ontkend. Verdonk, ten tijde van de Schipholbrand verantwoordelijk voor migratiebeleid, zei op 27 oktober 2010, precies vijf jaar na de brand die elf mensen in hun cellen deed stikken en verbranden, dat zij getraumatiseerd was door die brand: “Ik zie me daar nog zo rondlopen. Ik ruik die geur van die brand, het was er zo akelig. Bah.”

Bah inderdaad! Hoe durf je een partijtje zielig te gaan zitten doen, Rita Verdonk! Intussen zijn getraumatiseerde overlevenden in isoleercellen geflikkerd, gedeporteerd en vervolgd. Nee, dan Teeven, die volgens zijn woordvoerder “niet teneergeslagen achter zijn bureau” zit en “vol vertrouwen” het debat met de Tweede Kamer tegemoet ziet over de 'Affaire Dolmatov'. Die man durft in elk geval te laten zien dat ie een onverschrokken moordenaar is, en speelt het politieke spel zoals hij het altijd al heeft gedaan, listig laverend tussen het imago van de strenge en het imago van de menselijke politicus. In parlementaire kringen werkt het ongetwijfeld.

In de echte wereld is Fred Teeven echter veel méér dan alleen politiek verantwoordelijk. Hij is persoonlijk verantwoordelijk, want hij en al zijn voorgangers zoals eerder genoemde Verdonk, maar ook Albayrak en Leers, en zijn opvolgers, kiezen voor dit beleid, dat in zijn essentie fout is vanwege het fundamenteel racistische apartheidskarakter ervan, en dus kiezen ze voor de gevolgen.

Aan de lopende band deportaties waarbij nog altijd monden worden dichtgetaped. Ook een foutje? Deportaties naar landen waar mensen voor hun leven te vrezen hebben. Ook een foutje? Gezinnen uiteenrukken. Ook een foutje? Mensen op straat gooien. Ook een foutje? Mensen systematisch opjagen omdat je vindt dat ze hier niet horen te zijn. Ook een foutje? Mensen hun recht op bestaan ontzeggen en vanwege hun bestaan zelfs strafbaar maken. Ook een foutje? Zo kan ik nog wel even doorgaan, Fred!

Zou Fred Teeven vertrekken, gedwongen of niet, dan zou dat geen moer uitmaken. Dan worden de 'verbeteringen' door een ander uitgevoerd in plaats van door hem. 'Verbeteringen' die inhouden dat er voor zal worden gezorgd dat de doden niet in eigen land, in eigen gevangenis, in eigen straat, vallen, maar in dat land waar die mensen naar toe zouden moeten. De grootste fout van het beleid is namelijk dat het nog teveel opvalt. Het komt té vaak in opspraak. Dat soort onregelmatigheden moeten wat beter worden gladgestreken. Zo zal Teeven zich afvragen: “Zou Dolmatov nog geleefd hebben als ze hem in een observatiecel hadden gestopt?”

Weet u wat dat is, beste lezer, een observatiecel? Dat is een kale betonnen isoleercel met een matglas 'raam', waarin 's nachts alleen een matras ligt met een deken, hetgeen overdag wordt vervangen door een 'zitelement' van schuimrubber. Enige andere interieur: een roestvrijstalen WC pot. De camera is dag en nacht aan. Het licht blijft dag en nacht aan. Een 'scheurhemd', een papieren onderbroek, blote voeten. O ja, je mag wel een klein uurtje per dag luchten in een kooi. Voor de rest zoek je het maar uit hoe je de tijd doorkomt.

Mooi hè, hoe mensen die suicidaal zijn worden behandeld in een gevangenis in Neederland? Opdat ze het vooral maar uit hun hoofd laten om aan hun uitzichtloze situatie zelf een einde te maken! Dat zijn dus zo van die verbeteringen in de uitvoering van het beleid waar het over gaat... Misschien zaten de 25 isoleer- en observatiecellen in het detentiecentrum te Rotterdam al vol en was er geen plaats meer voor de wanhopige Russische vluchteling?

Fred Teeven is schuldig is aan moord, en niet één keer, maar veel vaker. Maar ja, geen lijken, geen bewijzen... dat weet hij als voormalig officier van justitie als geen ander.

Joke Kaviaar, 17 april 2013


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech