Boycot actie tegen Israëlische producten zaait haat en verdeeldheid

Opinie, gepost door: nn op 12/05/2013 05:08:43

Boycot actie tegen Israëlische producten zaait haat en verdeeldheid

Recentelijk is er op de diverse fora ook weer opgeroepen tot een boycot gericht aan Albert Heijn.

Bewegingen als BDS die oproepen tot het boycotten van Israëlische producten hebben geen oog voor vredesinitiatieven die vrede of samenwerking tussen Israëli's en Palestijnen probeert te bevorderen, in plaats daarvan boycotten ze ook die initiatieven. Hun doelstelling is gedreven vanuit haat tegen Israël.

Hieronder argumenten tegen de boycot

1 Boycotten zijn destructief en zaaien verdeeldheid. Het brengt geen vrede, Pogingen van mensen om een boycot af te dringen brengt een kloof tussen bevolkingsgroepen in eigen land en is laster van zowel Israël als de Palestijnen.

2 Boycotten ondermijnt de hoop op vrede. Het Israëlisch-Palestijnse conflict is niet eenvoudig. Het is niet zwart-wit. Beide kanten moet samenwerken met de andere om tot vrede te komen. Verwijten en het bestraffen van maar een kant beloont de andere. De boycot van Israëlische producten moedigd Palestijnse leiders aan om niet terug te keren naar de onderhandelingen. Het versterkt het beeld dat ze niet hoeven te onderhandelen, omdat anderen bereid zijn om Israël te kwetsen op economisch en politiek gebied.

3 De Boycot van Israëlische producten doet niets om de Palestijnen te helpen bij het verbeteren hun leven, te beginnen met de opbouw, of het ontwikkelen van democratische instellingen. het is een oproep tot destructie, niet constructief. Als je iets constructiefs wilt opbouwen dan moet dat middels de weg van vrede, ondersteuning van de inspanningen met programma's die Israëli's en Palestijnen samen brengen. Geloof in het democratische proces - koop zowel Israëlische als Palestijnse producten. Kortgezegd door investeren in samenwerking kan de vrede worden bereikt.

4 Argumenten die de boycot ondersteunen richten zich alleen op het straffen van een compleet volk. De organisatoren van boycot acties noemen nooit de gevolgen van terrorisme dat Israëli's hebben geleden, aangedaan door groepen als Hezbollah en Hamas. Zij negeren 60 jaar terreur aanslagen tegen Israëlische burgers en meer dan tien jaar 10.000 raketten en mortieren die zijn afgevuurd door Hamas vanuit Gaza op Israëlische steden en dorpen.

5 Bestraffing van Israël is hypocriet. Boycot-activisten waren stil toen de Palestijnen een zelfmoordaanslag campagne lanceerde die het leven koste aan 1.000 Israëlische burgers, terwijl zij in pizzaria´s, restaurants, op schoolbussen, en dansclubs net zo willen leven als ieder andere burger. De activisten waren eveneens stil toen Hamas 10.000 raketten op het zuiden van gemeenschappen in Israël afvuurde. Zij hebben gezwegen over Hamas en Iran die openlijk oproepen om Israël te vernietigen. Nu vele duizenden Syriers worden afgeslacht zijn ze stil en doen niets.

6 De ondersteuning van Boycots tegen Israël geeft dekking aan - en in feiteondersteuning aan terreur – De Boycot activisten zijn daarmee een bondgenoot van Hamas en Hezbollah, twee van de meest repressieve, reactionaire, fundamentalistische religieuze / politieke bewegingen. Homo's en lesbiennes zijn in het verleden gedood. Vrouwen hebben minimale rechten en zijn volledig onderworpen aan de mannen in hun familie. De burgerrechten worden door Hamas en Hezbollah met voeten getreden, journalisten die kritisch zijn over de Palestijnse regering worden opgepakt in tegenstelling tot een democratisch Israël. In Israël gelden vergelijkbare rechten voor mannen en vrouwen. In het parlement nemen zitting mensen met een moslim achtergrond en zelfs mensen die tegen de Joodse staat zijn. Er is vrijheid van meningsuiting en persvrijheid.

Boycots van producten zijn niet bedoeld om een positieve bijdrage te leveren aan een vreedzame oplossing aan het conflict maar zaaien verdeeldheid en haat.

Volgens de boycotters is Israël een bezettingsmacht en een apartheidstaat maar hoe kan het dan dat er in Israël moslim volksvertegenwoordigers zitting nemen? Arabische inwoners een burgerschap hebben met gelijke rechten als Joodse inwoners? En de bezetting, bezet Israel Palestijns grondgebied? In de Oslo akkoorden zijn verdragen vastgelegd waarin er verdeling is van land. In de aan de Palestijnen overgedragen gebieden daar is het voor Israelisch verboden om te komen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech