lawaai demo's bajessen Utreg

Nieuws, gepost door: abc-utreg op 02/01/2014 01:02:04

Waar: Utrecht, Netherlands
Wanneer: 31/12/2013 - 15:01

Op oudejaarsdag hebben anarchisten in utrecht een tour gemaakt rond 3 bajessen in en om utrecht. Bij het detentie centrum Zeist, PI Nieuwegein en PI Wolvenplein brachten zij een vervroegde Nieuwjaarsgroet uit aan de gevangenen.Lawaaidemo’s bij gevangenissen op de laatste dag van het jaar is een opkomende traditie in diverse landen in Europa en Amerika. Het is een mooi gebaar om de mensen die deze feestdag achter tralies moeten doorbrengen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat ze niet worden vergeten.

In een tour langs zowel detentiecentra voor mensen zonder papieren als P.I.’s werd er met veel lawaai en vuurwerk een geluid tegen de gevangenissen en de disciplinering door de staat ten oren gebracht. Gevangenissen, taakstraffen en dwangarbeid zijn de manier van de staat om iedereen die zich niet kan of wil aanpassen aan haar normaliteit te pacificeren en te breken. Het afgelopen jaar hebben veel van ons deze gevangenissen van binnenuit gezien, contacten aangegaan en wederom ervaren hoe zinloos, vernederend en destructief deze vorm van isolatie is.

Met de nieuwe tendens van ontwikkelingen op het gebied van strafrecht zullen de komende tijd steeds meer mensen de uitgestrekte vuist van de staat gaan voelen. Waar de precariteit op alle vlakken in de samenleving toeneemt komen steeds meer mensen in de problemen. De staat is vol in de aanval. Door middel van opsluiting, privatisering van gevangeniswerk, enkelbanden en verplichte dwangarbeid voor een uitkering wordt de conditioneringsystematiek nog verder buiten de muren van de bajes getild, de rest van de samenleving in.

Het is belangrijk om de bajes te zien voor wat het is; niet een plek buiten de maatschappij waar externe dreigingen worden opgesloten. Maar juist het hart van functioneren van de staat ter behoeven van het verdedigen van het kapitaal. Het is de dreiging die ons allemaal raakt, grote delen van onze levens en dromen beïnvloed, onze vrienden van ons wegneemt en daarom aan de basis ligt van de sociale strijd.

our passion for freedom is stronger than their prisons!

Op een strijdbaar en subversief 2014!Wie: 
abc
Foto: 


Wie: 
nn

Angela Davis: Slavery and the Prison Industrial Complex: http://www.youtube.com/watch?v=yQ2cC7LHMxA


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech