Anti-kapitalistische 1 mei demonstratie Den Haag

Nieuws, gepost door: 1 MEI! op 13/04/2014 04:01:28

Wanneer: 13/04/2014 - 14:49

1 mei is de dag waarop mensen over de hele wereld in actie komen tegen onderdrukking, uitsluiting en uitbuiting door politici, bazen en andere machtswellustelingen. Ook in Den Haag zullen wij de straat op gaan, om op te komen voor een andere, vrije en solidaire samenleving.


Over de hele wereld leiden mensen dagelijks onder het kapitalistische systeem. Terwijl een kleine groep grote bedrijven en politici zichzelf steeds meer macht en geld toe-eigenen, ziet een steeds groter wordend deel van de bevolking zich in zijn bestaanszekerheden bedreigd. De werkgelegenheid loopt terug, maar mensen die hun baan kwijtraken worden vervolgens gedwongen te werk gesteld voor een veel lagere uitkering. Ook studenten die na hun afstuderen geen baan kunnen vinden komen in dezelfde situatie terecht. Studenten die hun opleidingen juist door verregaande privatisering in kwaliteit en toegankelijkheid achteruit zien gaan.

In de arme wijken van Den Haag zuigt de gemeente al het geld uit sociale projecten en buurtcentra om het vervolgens direct terug te stoppen in meer politie en controle. Wijken waar politiegeweld tegen mensen van ‘niet Nederlandse komaf’ door gemeente en burgemeester worden afgedaan als incidenten en leugens. Maar het is genoeg geweest, ons geduld is op. Het is tijd om ons te organiseren, verzet te bieden en het lot in eigen hand te nemen.

Daarom roepen wij iedereen op om samen met ons op 1 mei in verzet te komen tegen de verstikkende kapitalistische maatschappij en op te komen voor een samenleving die gebaseerd is op zelforganisatie en solidariteit. In solidariteit met iedereen die werkt en uitgebuit wordt, ongeacht of diegene over de ‘juiste’ verblijfspapieren beschikt. Solidair met de schoonmakers die al jaren actie voeren voor betere arbeidsomstandigheden. In solidariteit met de studenten die hun universiteit bezetten om hun eigen lesprogramma vorm te geven. Solidair met iedereen die strijd tegen uitbuiting en onderdrukking, voor en met elkaar, voor een radicaal andere samenleving!

1 mei iedereen vrij!

Mondiale bestaanszekerheid
Open grenzen voor alle mensen
Stop de repressie en controlewaan
Stop racisme
Stop privatisering en afbraak sociale voorzieningen

Vrijheid en welvaart voor iedereen!

Locatie: Hobbemaplein, Den Haag
Tijd: 19:00

Facebook event: https://www.facebook.com/events/302161209939439/
http://1meidenhaag.wordpress.com/Wie: 
Autonomen Den Haag

28 april 2014 Lezing: de geschiedenis van 1 mei

In aanloop naar de 1 mei demonstratie in Den Haag organiseert Autonomen Den Haag een lezing over de historie van de dag van de arbeid.

Peter Storm, blogger op ravotr.nl en auteur van “krachtbronnen van de anarchie” komt vertellen over hoe de dag van de arbeid is ontstaan en waarom 1 mei vandaag de dag nog steeds relevant is. Waarom moeten we op 1 mei massaal de straat op, en wat betekent deze dag voor de anti-kapitalistische beweging?

Vanaf 19:00 is er een veganistische maaltijd en om 20:00 zal de lezing beginnen. Ook zullen er mensen van de organisatie van de 1 mei demonstratie aanwezig zijn om die verder toe te lichten. Zie voor de oproep van de demonstratie hier: http://1meidenhaag.wordpress.com/2014/04/12/anti-kapitalistische-1-mei-d...

Locatie: Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17
Tijd eten: 19:00
Tijd lezing: 20:00

http://autonomendenhaag.wordpress.com/Wie: 
1 MEI!

De posters en flyers zijn inmiddels gearriveerd. Wil je helpen met verspreiden, stuur dan een mailtje naar 1meidenhaag@riseup.net en laat even weten hoe veel je er wil hebben, dan sturen we ze zo snel mogelijk naar je op!

1 mei iedereen vrij!

Foto: 


Wie: 
1 MEI!

In aanloop naar de 1 mei demonstratie in Den Haag organiseert Autonomen Den Haag een lezing over de historie van de dag van de arbeid.

Peter Storm, blogger op ravotr.nl en auteur van “krachtbronnen van de anarchie” komt vertellen over hoe de dag van de arbeid is ontstaan en waarom 1 mei vandaag de dag nog steeds relevant is.
Waarom moeten we op 1 mei massaal de straat op, en wat betekent deze dag voor de anti-kapitalistische beweging?

De lezing zal plaatsvinden in het Autonoom Centrum Den Haag. Vanaf 19:00 is er een veganistische maaltijd en om 20:00 zal de lezing beginnen. Ook zullen er mensen van de organisatie van de 1 mei demonstratie aanwezig zijn om deze verder toe te lichten.

Waar: Autonoom Centrum, Willem van Outhoornstraat 17 Den Haag
Tijd: 19:00 eten, 20:00 start lezing

http://1meidenhaag.wordpress.com/2014/04/26/lezing-de-geschiedenis-van-1...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech