Vrijplaatsen verdedigen! Tegen staat en kapitaal! Voor zelfbestuur en anarchie!

Nieuws, gepost door: Autonomen Den Haag op 11/11/2014 11:07:28

Wanneer: 11/11/2014 - 20:21

Autonomen Den Haag heeft posters en stickers laten drukken met de tekst “Vrijplaatsen verdedigen! Tegen staat en kapitaal! Voor zelfbestuur en anarchie!” Dit omdat er al te veel vrijplaatsen zijn verdwenen, en nu ook vrijplaats De Vloek in Den Haag bedreigd wordt met ontruiming.


Vrijplaatsen zijn plekken waar wordt geëxperimenteerd met een gelijkwaardige samenleving. Plekken vrij van bazen en managers die voor jou bepalen wat er gebeurt, maar waar een horizontale besluitvorming de kern vormt zodat initiatieven zich zonder de druk van geld kunnen ontplooien. Van kunst en sociaal-culturele projecten tot radicale politiek.

In de samenleving zijn er veel individuen die nadenken over of handelen naar een ander soort, gelijkwaardiger samenleving als alternatief voor de kapitalistische wereld waarin wij nu leven. Een solidaire samenleving waarin het niet draait om geld en de macht van de rijke elite, maar om mensen. Een vrijplaats biedt de ruimte om dit ook daadwerkelijk op kleine schaal in de praktijk te brengen en er mee te experimenteren. Maar een vrijplaats stelt zich per definitie ook open zodat ook anderen er kennis mee kunnen maken.

Ook kan een vrijplaats een belangrijk deel zijn van de infrastructuur van verschillende actiegroepen, en samenwerking tussen actiegroepen bevorderen. Zo is dat ook het geval met vrijplaats De Vloek, waar actiegroepen die zich inzetten voor een solidaire samenleving een plek hebben om bijeenkomsten te organiseren en acties voor te bereiden. Plekken als De Vloek zijn dan ook onmisbaar voor het bouwen aan een andere wereld.

Het is daarom ook van groot belang om vrijplaatsen te verdedigen als het er op aankomt. Een aanval op een vrijplaats is een aanval op de strijd voor een gelijkwaardige wereld zonder uitbuiting, racisme en seksisme. En omdat deze strijd ons allen aangaat, is het een aanval op ons allen.
En nu komt het er op aan. De gemeente Den Haag wil vrijplaats De Vloek in januari 2015 gaan ontruimen en slopen omdat er een zeilcentrum voor de rijke elite moet komen. Dat terwijl er in de straat bij De Vloek al een zeilcentrum is, dat ook nog eens grotendeels leegstaat. Wij roepen dan ook iedereen op de acties van De Vloek te steunen, en vooral ook zelf actie te ondernemen! Houdt de website van De Vloek goed in de gaten voor demonstraties en acties.

Vrijplaatsen verdedigen! Tegen staat en kapitaal! Voor zelfbestuur en anarchie!

De posters en stickers zijn af te halen bij de volgende punten:

Den Haag:
Autonoom Centrum
Willem van Outhoornstraat 17

Openingstijden:
Maandag: 18:00 – 00:00
Dinsdag: 15:00 – 23:00
Vrijdag: 20:30 – 00:00

Amsterdam:
Fort van Sjakoo
Jodenbreestraat 24

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag: 11:00 – 18:00
Zaterdag: 11:00 – 17:00

Utrecht:
Rooie Rat
Oudegracht 65

Openingstijden:
Maandag: 13:00 -18:00
Dinsdag: 10:00 – 18:00
Woensdag: 10:00 – 18:00
Donderdag: 10:00 – 21:00
Vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 11:00 – 17:30

Nijmegen:
De Klinker (Grote Broek)
Van Broeckhuysenstraat 46

Openingstijden:
Woensdag: 18:30
Zaterdag: 12:00
Zondag: 18:30

De posters en stickers zijn tot stand gekomen met steun van de Vrije Bond.

www.autonomendenhaag.wordpress.com

Tags: autonomen den haag de vloek vrijplaatsen

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech