AAGU bezet muur rond detentiecentrum Kamp Zeist + livestream

Nieuws, gepost door: AAGU op 22/11/2014 11:06:35

Wanneer: 22/11/2014 - 07:15

Vanochtend om 7.00 uur hebben enkele tientallen activisten van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) het terrein van Kamp Zeist (Richelleweg 13, Soesterberg) bestormd om een bezettingsactie uit te voeren op de muur van het detentiecentrum. Zij proberen daar in contact te komen met gedetineerde vluchtelingen. Tegelijkertijd zijn enkele activisten in bomen aan de achterkant van Kamp Zeist geklommen om daar een spandoek uit te hangen. De actie is live via internet te volgen (pinknoise.puscii.nl).


De actie maakt onderdeel uit van een campagne van AAGU tegen de nieuwe Gesloten Gezins Voorziening op Kamp Zeist.
Naast het al jarenlang opsluiten van vluchtelingen, enkel voor deportatie, worden er nu ook vluchtelingengezinnen opgesloten binnen de muren van Kamp Zeist. Onder druk van onder meer de internationale gemeenschap heeft de Nederlandse overheid een zogenaamde 'kindvriendelijke' gevangenis voor gezinnen in gebruik genomen en probeert dit als een humane stap te verkopen. Dit is de zoveelste geraffineerde stap in de richting van acceptatie van een agressief en onmenselijk migratiebeleid dat steeds meer slachtoffers maakt.

Volgens de activisten van de AAGU is er helemaal niets vriendelijks aan welke gevangenis dan ook. Opsluiten binnen de hoge muren van Kamp Zeist is evenzogoed schadelijk voor iedereen. Mensen die huis en haard achterlaten, op de vlucht voor oorlog, geweld, honger, armoede, uitbuiting en/of onderdrukking, moeten op een warm welkom kunnen rekenen.
Vorige weekend werden activisten nog opgeschrikt door de deportatie van de familie Karabulut naar Turkije. De ouders, twee politiek activisten die in Turkije voor vervolging, opsluiting en marteling vrezen, en hun twee kinderen hadden daarvoor enige tijd in de nieuwe gezinsgevangenis gezeten.

Het is het rijke Westen, gedreven door egoïsme en hebzucht, dat voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor het veroorzaken van de redenen waarom mensen op de vlucht slaan. De activisten zullen zich blijven inzetten voor open grenzen, het afschaffen van staten en een einde aan het kapitalisme dat aan de basis staat van zoveel ellende in de wereld dat mensen tot vluchten dwingt. Een nieuwe gevangenis, in welke pseudo-humane vorm dan ook gegoten, is in volstrekte tegenspraak met dit streven.
Het is tekenend dat staatssecretaris Teeven afgelopen week aangaf geen geld te hebben voor het uitvoeren van een 'bed, bad en brood'-regeling voor uitgeprocedeerde vluchtelingen, maar wel een nieuwe gevangenis kan betalen. Volgens de plannen van de overheid moet de huidige tijdelijke gezinsgevangenis volgend voorjaar vervangen worden een permanente versie.

De activisten willen een einde aan opsluiting, uitsluiting en deportatie van vluchtelingen. AAGU zet zich al jaren in tegen het 'reguliere' detentiecentrum op Kamp Zeist. Sinds de aankondiging van een gezinsgevangenis is de AAGU gestart met een nieuwe campagne tegen deze zeer schadelijke plannen. Inzet van het verzet van de AAGU is vrijheid van beweging voor iedereen.Wie: 
AAGU

Update 7.27 uur: Zes mensen zitten op de muur op Kamp Zeist en hebben contact met opgesloten vluchtelingen

Verdere updates via no-border.nlWie: 
nn

livestream from action at detention centre in zeist http://pinknoise.puscii.nlWie: 
nn

BraTra is om 08.30u gealarmeerd. Zie P2000 meldingen. Succes daar!

0736054 - 22-11-2014 08:30 - I.V.M. inzet ten spoedigste opkomen RCCB. Groet.Ronald - ME BraTraWie: 
nn

Livestream ligt helaas even plat, wordt aan gewerkt.Wie: 
nn

Livestream doet het weer, refresh evt de pagina. Activisten worden nu van de muur gehaald en weggesleept.Wie: 
dhjana

voor zover ik kan nagaan, 1e melding in de mainstream pers:
Politie verwijdert activisten kamp Zeist (RTVUtrecht)Wie: 
AAGU

Alle zeven arrestanten zijn weer vrij, voor een deel met een strafbeschikking wegens betreden van verboden terrein.Wie: 
AAGU

AAGU.nl en no-border.nl liggen vandaag wegen werkzaamheden plat.morgen weer online

maar hier de onbewerkte , let op dit is de ruwe versie van de live stream van de muurbezetting van AAGU van 22- 11-2014 van de gesloten gezinsgevangenis van kamp zeist.

De beelden zijn we aan het bewerken en aan het monteren zodat deze beter te bekijken vallen.

http://pinknoise.puscii.nl/recordings/footage/kampzeist/

altijd strijdbare groet AAGU!Wie: 
JK

Verslag:

“Toen het zes uur was, we lagen te slapen, toen kwam de politie ons halen.”

https://www.indymedia.nl/node/25588Wie: 
Ramona

De actie bij Kamp Zeist van afgelopen zaterdag ook binnen (bij het andere gedeelte waar alle mensen in vreemdelingenbewaring zitten) opgemerkt.
Een van de heren heeft verteld dat hij blij was dat er buiten mensen aan hem dachten. De bewaking greep deze kans echter aan om mensen tot 1400 in hun cellen in lock down te houden. De spaarzame uurtjes per dag die men uit de cel mag werden beperkt. Maar de gedachte dat er mensen zijn die om hen geeft overheerst.
Stop het vreemdelingbeleid in NL en overal op de wereld!Wie: 
nn

Voortzetting campagne tegen (gezinsgevangenis) Kamp Zeist, https://www.indymedia.nl/node/25826 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech