Speculanten pand gekraakt in Amsterdam

Nieuws, gepost door: nn op 23/11/2014 11:05:21

Wanneer: 23/11/2014 - 18:53

Vanmiddag 23 November is een pand van een speculant gekraakt in Amsterdam. Hieronder is de buurtbrief.

Buurtbrief :

Beste buren,

Vandaag 23 November 2014 hebben wij Alexanderstraat nummer 3-I en 3-II gekraakt.

Dit pand is 24 April 2006 op een veiling gekocht, en in 2007 is, volgens buurtbewoners, de laatste huurster vertrokken.

Daarna is het, in 2007, binnen deels uitgesloopd, en inmiddels staat het huis al 8 jaar leeg en te verkrotten.

De eigenaar Dick v/d Oudeweetering is een bekende speculant die meer dan 100 panden in bezit heeft in Amsterdam, en stelselmatig geen onderhoud aan de huizen doet, en zelden reageert op klachten van huurders.

Een vreselijk voorbeeld van de praktijken van Van de Oudeweetering is het pand op de Govert Flinckstraat 122 waar nu beneden een gapend gat zit, en waar de lege bovenverdiepingen er boven zweven. Een foei-lelijke en asociale situatie die al minstens vanaf Januari 2005 stamt, al 10 jaar lang dus.

Huizen zijn om in te wonen, en niet bedoeld als speelgoed voor speculanten.

In Amsterdam, waar de gemiddelde wachttijd voor een woning rond de 10 jaar ligt, is er grote schaarste op de woningmarkt wat betreft sociale huurwoningen en woonruimte voor studenten.

Het kan niet de bedoeling zijn dat een basisbehoefte van bed, brood en bad moet wijken voor verpaupering en afbraak beleid van speculanten.

Ook de gemeente laat het in deze afweten, en heeft blijkbaar niet de mogelijkheden en daadkracht om in deze treurige gevallen zulke woonruimte te vorderen, of de eigenaar via de Wet Kraken en Leegstand
na een half jaar een boete van 7500 euro te laten betalen, en een nieuwe huurder er in te zetten. Een mogelijkheid die in October 2010 al is besproken door sommige politici in Amsterdam.

Gezien de overspannen woningmarkt in Amsterdam zien wij de noodzaak om zelf mee te participeren ten aanzien van het falende woonruimte beleid, en ook meteen ons steentje bij te dragen aan de woonstrijd tegen speculanten.

Als laatste bent u van harte uitgenodigd voor een kop koffie of thee om even een praatje te maken.

Met vriendelijke groeten,

De nieuwe bewonersWie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Meer foto's.
http://alexanderstraat3.blogsport.eu/2014/11/24/enkele-fotos/

Wat werd er als eerste het pand binnen gedragen ? Het begint met een B...

Website : http://alexanderstraat3.blogsport.eu/

Foto: 


Wie: 
nn

Gisteren bij de kraak aktie was er een medewerker van Bouw en Woningtoezicht opgeroepen, en die heeft een tijdje in het pand rondgekeken.

Vandaag is er iemand anders van Bouw en Woningtoezicht langs geweest vanuit wijk perspectief.
Deze medewerker heeft veel meer tijd genomen voor details.

Verder werd ook uit gesprekken met buurtbewoners duidelijk dat de eigenaar v/d Oudeweetering ieder jaar een klein beetje aan schijn verbouwing doet om de bouwvergunning te kunnen houden, en van tijd tot tijd met aannemers conflicten heeft over ... geld.

Dit "jaarlijkse spijker in de muur slaan scenario" is voor Bouw en Woningtoezicht vervelend want men wordt aan het lijntje gehouden.

Er zijn foto's genomen, en wij hopen dat deze huisjesmelkende eigenaar minstens een fikse aanschrijving aan z'n broek krijgt.Wie: 
nn

De krakers zijn inmiddels ook virtueel bereikbaar :
Email naar alexanderstraat3 [apestaartje] lists [punt] squat [punt] netWie: 
nn

"Wat werd er als eerste het pand binnen gedragen ? Het begint met een B..."
Baracadematerial?Wie: 
nn

Haha weer een reactie van een simpele ziel! Brandblusser natuurlijk slimpie, die moet je altijd bij je hebben!
Eigenlijk heb je er twee nodig (want je moet er namelijk ook nog een klaar hebben staan voor PowNews ;)Wie: 
nn

'[A'dam] Alexanderstraat 3 - reacties buren', https://www.indymedia.nl/node/25773 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech