Acht arrestaties bij picket voor ontslag racistische korpschef

Nieuws, gepost door: JK op 27/11/2014 11:10:06

Wanneer: 27/11/2014 - 23:27

Vanavond was bij het stadhuis in Den Haag een picket als begin van een campagne om het ontslag te eisen van korpschef Paul van Musscher. Op het moment dat de picket werd beëindigd, besloot de Haagse smeris om ID bewijzen te gaan vorderen. De reden die werd opgegeven: deze demonstratie is niet aangemeld en we willen weten wie er meedoen en daarom willen we jullie ID bewijzen zien. Acht weigeraars werden gearresteerd. Hieronder de oproep, ook te vinden op https://www.facebook.com/events/758195834229400/

Iedereen was vrij na ongeveer twee en half uur. De smeris heeft een toespraak die een van de arrestanten had gehouden en op papier bij zich had, bij vrijlating niet teruggegeven. Deze wilden ze "controleren".. (hier kun je die lezen: https://www.indymedia.nl/node/25643)

de aankondiging:

Deze ludieke picket zal de officiële aftrap geven voor de campagne om het ontslag van Paul van Musscher als Korpschef Haaglanden te eisen.

Musscher is bekend om zijn racistische uitspraken als "Berber komt van het woord barbaar en dat is inderdaad cultureel ingebakken dat ze wat wilder zijn, wat makkelijker op straat leven, en wat ruiger zijn. Je zou kunnen zeggen dat het genetisch meegekomen is." en "Tegenspraak leveren zit in onze genen. In Hong Kong geldt: als de baas praat, luistert de rest. Als hij beslist, spreekt niemand tegen."

Naast Korpschef zijn is Paul van Musscher ook verantwoordelijk voor de Portefeuille 'Diversiteit en Discriminatie' bij de Nationale Politie. Hij is dus én hoofdverantwoordelijk voor het racistische beleid van de Nationale Politie, én operationeel hoofdverantwoordelijk voor het disproportioneel en systematisch racistisch optreden van de Politie Eenheid Haaglanden. Dit bevat dezelfde eenheid die Rishi Chandrikasing van zijn leven beroofde (waarna van Musscher persoonlijk zorgde dat de agent die dit deed weer zijn normale werkzaamheden kon hervatten), dezelfde eenheid die steeds meer in opspraak komt door schaamteloos buitensporig geweld toe te passen tegen Marokkanen in de Schilderswijk. Ondanks het overvloed van bewijs ontkent van Musscher nog steeds dat er sprake is van racisme bij hemzelf of in zijn korps.

Naast racisme is van Musscher ook niet vies van intimidatietechnieken. Onlangs is gebleken dat de Regionale Inlichtingen Dienst (lokale AIVD tak en collega's van de politie) onderzoek doet naar en informanten probeert te rekruteren binnen cirkels die demonstraties tegen racistisch politiegeweld in Den Haag hebben georganiseerd. Nadat dit naar buiten kwam heeft van Musscher ook nog eens zonder legitieme reden persoonlijk aangifte gedaan tegen één van deze organizers voor “belediging, laster en smaad”, en is er een strafrechtelijk onderzoek gestart dat wordt onderzocht door zijn eigen korps.

Iedereen is welkom op deze picket! Nodig je vrienden uit en laten we ervoor zorgen dat de racistische politiechef Paul van Musscher zo snel mogelijk naar een nieuwe baan moet gaan zoeken!Wie: 
Strijd tegen racisme

Bedankt aan iedereen die aanwezig was gisteren op onze picket voor het ontslag van de Racistische Korpschef Paul van Musscher. Ons protest werd al snel, in opdracht van de burgemeester, gecriminaliseerd. Er werden willekeurige ID-controlers uitgevoegd en uiteindelijk zijn er 8 arrestaties verricht vanwege het niet tonen van ID. De arrestanten vroegen waarom zij plots hun ID moesten laten zien, waarop werd geantwoord "omdat jullie je ID moeten tonen".

Ook werd er door de politie onderzocht of ONZE flyers racistisch waren, terwijl er alleen de woorden "weg met de racistische korpschef Paul van Musscher" op stonden. De organisatoren krijgen een proces-verbaal vanwege het niet aanmelden van de demonstratie (wat op zichzelf geen legitieme reden is om een demonstratie te verbieden), en er zijn meerdere speeches ingenomen die worden gecontroleerd op belediging en smaad.

Strijd Tegen Racisme erkent de actie van de politie als pure machtsvertoon, en dit optreden laat maar duidelijk zien waarom wij daar stonden. Wij zullen absoluut het niet hierbij laten en gaan klachten indienen, en uiteraard gaan wij ook door met onze campagne. Stop censuur tegen kritische geluiden, stop racisme en politiegeweld, en weg met Musscher!

Facebook page Strijd tegen racisme:
https://www.facebook.com/strijdNL

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech