De Vloek gecriminaliseerd en monddood gemaakt, ons demonstratierecht wordt ontnomen

Nieuws, gepost door: De Vloek op 06/12/2014 12:12:42

Wanneer: 06/12/2014 - 13:44

De geplande demonstratie van vandaag tegen de ontruiming en sloop van vrijplaats De Vloek is door de burgemeester van Den Haag verboden. Ook de rechter ging mee in alle drogredenen van de gemeente. Vandaag komen we dan ook massaal samen op het Kerkplein om 15:00 om NIET te gaan demonstreren. Hieronder zullen gedurende dag updates worden geplaatst.


ADVOCAAT EN ARRESTANTENGROEP:
Wij verwachten van niet, naar mochten er toch mensen worden gearresteerd, dan staat er een arrestantengroep en een advocaat paraat. De arrestantengroep is te bvereiken via 06 311 98059. De advocaat is Ineke van den Brûle. Je kunt om haar vragen bij inverzekeringstelling.

Het demonstreren wordt ons onmogelijk gemaakt. We zullen op het Kerkplein verzamelen met onze mond afgetaped en met lege spandoeken. Samen komen op het Kerkplein is niet verboden, maar het demonstreren wel. Voor demonstreren is een meningsuiting nodig en die is ons ontnomen, dit zullen we dan ook symboliseren.

Omdat wij monddood zijn gemaakt, zullen wij tijdens de samenkomst ook niet met de pers praten. Voor meer informatie verwijzen wij door naar onze website en dit persbericht. Onze perswoordvoerder is te bereiken op telefoonnummer 06 33 85 20 19.

Maar als de burgemeester denkt dat wij ons laten criminaliseren en dat wij onze acties in het algemeen staken, dan heeft hij het absoluut mis. Van 26 t/m 28 december zal er een actieweekend plaatsvinden voor het behoud van De Vloek en autonome ruimtes. Drie dagen vol van acties, in Den Haag.

De burgemeester schetst een beeld van De Vloek en hun sympathisanten dat niet strookt met de werkelijkheid. Het is dan ook verbazingwekkend dat de rechter zo makkelijk mee gaat in de leugens van de burgemeester. In zijn verbod haalt de burgemeester gebeurtenissen aan als de kraakactie van de Pier, waarbij mensen zijn opgepakt. Deze actie is echter actie totaal vreedzaam verlopen. Ook de spontane demonstratie die sympathisanten hielden na de gemeenteraadsvergadering van 16 oktober wordt door de burgemeester aangehaald. Na deze spontane demonstratie sprak de politie van een gewonde agent, maar later bleek na vragen van het CDA dat de agent geheel zelfstandig zijn knie had verdraaid, en dat dit niet toe te schrijven was aan de demonstranten. Ook de juridische zaken tegen de mensen die tijdens die demonstratie zijn opgepakt werden binnen twee weken geseponeerd.

“Als je demonstraties wil verbieden omdat mensen tijdens andere ludieke acties zijn opgepakt zou je ook alle demonstraties van bijvoorbeeld Greenpeace kunnen verbieden. Het demonstratierecht in de zogenaamde stad van vrede en recht word steeds meer ingeperkt. Eerst werd de Schilderswijk no-go area om je mening te uiten, daarna woonwijken en het centrum en toen verlengde van Aartsen deze maatregelen ook nog op voor onbeperkte tijd. En nu mogen wij ook al geen demonstratie meer lopen. Demonstratierecht is geen leuke bijkomstigheid van je rechten maar een fundamenteel onderdeel van de vrijheid van meningsuiting” Aldus Kwinten Keesmaat, woordvoerder van De Vloek.

Dat de burgemeester en de rechter vinden dat ze ons recht op demonstratie niet ontnemen omdat wij op de Koekamp mogen staan is totale onzin. Op de koekamp kan je je mening verkondigen aan wat bomen en herten. De locatie en route van een demonstratie zijn niet een bijkomstigheid, maar een fundamenteel onderdeel van het recht op betoging.

Stop criminalisering van De Vloek! De Vloek blijft!

www.devloek.nl
devloek@riseup.net
facebook.com/devloek
twitter.com/devloek / #devloek

Tags: de vloek den haag vrijplaats


Wie: 
nn

Zie ook eerder: 'De Vloek gecriminaliseerd en monddood gemaakt, ook rechter verbiedt demonstratie', https://www.indymedia.nl/node/25725 .Wie: 
De Vloek

15:05 Er staat nu een groep van zo'n 50 personen op het kerkplein met lege spandoeken en afgeplakte monden

Foto: 


Wie: 
De Vloek

15:20 - De groep is gegroeid tot zo'n 65 personen. Alles verloopt goed.

Foto: 


Wie: 
De Vloek

15:25 - Politie kondigt aan dat de 'demonstratie' beëindigd moet worden, anders gaan ze 'm 'ontbinden'.Wie: 
De Vloek

15:50 politie geeft aan dat ze om 16:00 gaan vorderen.

Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
De Vloek

- 16:00 - De lege spandoeken worden opgerold, mensen komen weer in beweging. Veel politie, maar het lijkt rustig te blijven.
- 16:05 - Zo'n 30 personen staan na te praten, er is inmiddels gevorderd.
- 16:15 - Politie is gaan vorderen, maar iedereen heeft het Kerkplein inmiddels verlaten.Wie: 
nn

Update Days of Action “Defend De Vloek and autonomous spaces” 26-28 December 2014, https://www.indymedia.nl/node/25803 .Wie: 
nn

Update #2 actiedagen “Verdedig De Vloek en autonome ruimtes” 26 t/m 28 december 2014, https://www.indymedia.nl/node/25897 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech