Demonstratie: 'Voor De Vloek! Tegen de Uitverkoop van de Haven!'

Nieuws, gepost door: De Vloek op 12/03/2015 03:07:54

Waar: Kerkplein, Den Haag, Netherlands
Wanneer: 15/03/2015 - 19:54

Aanstaande Zondag 15 Maart is iedereen van harte welkom op de demonstratie 'Voor De Vloek! Tegen de Uitverkoop van de Haven!'

In de Scheveningse haven is de afgelopen 12 jaar hard gewerkt om De Vloek op te bouwen. Op vrijwillige basis hebben honderden mensen op wat voor manier dan ook meegebouwd en ondersteund en mede mogelijk gemaakt om van deze verlaten plek een alternatieve ontmoetingsplaats te maken. Een betaalbaar en creatief antwoord op de steeds commerciëler wordende (ik-ben-binnen)stad.


De Vloek wil graag iedereen uitnodigen die zich verbonden voelt met de activiteiten die hier plaatsvinden, als je de Vloek en vrije ruimte in de stad een warm hart toedraagt, kom dan naar de demonstratie en neem je buren, ouders en je kinderen mee!

Onze subculturele vrijplaats moet verdwijnen voor een project dat de elite weer denkt risicoloos neer te kunnen zetten. Risicoloos omdat een verzekeringsmaatschappij (ASR) en een vastgoedbedrijf (Malherbe) nou eenmaal geen werkelijk verlies lijden als hun zeilclubhuis over een tijdje weer leegstaat. Net als het zeilclubhuis naast De Vloek.

Het slopen van De Vloek (Maar ook van F.A.S.T, Ruimtevaart en De Garage aan de Zuidwal, die ook allemaal ruimte moeten maken voor de meer kapitaalkrachtigen) is een werkelijk verlies. Daar demonstreren we vandaag tegen. In Den Haag en Scheveningen kunnen de banken en politici, pensioenfondsen en projectontwikkelaars hun gang gaan. Al het andere wordt weggezet. Bibliotheken en jongerencentra worden gesloten. Alles gereguleerd.

Wij verliezen Water en Brood. Maar dat niet alleen, ook de stad verliest Water en Brood. Ze verliest ook de Piratenbar, waar beginnende bands en oude rotten in het vak (van Aglio tot Hallo Venray) kunnen optreden. Ze verliest oefenruimte voor beginnende muzikanten. Een ontmoetingsplek waarvandaan je kunt bouwen aan een solidaire maatschappij. Eén waar je zonder papieren nog meetelt. Waar je ook met een andere taal dan die van de euro-landen kunt spreken. Waar je niet altijd voor alles hoeft te betalen. Waar winst en verlies niet gemaakt worden met de pensioenen van oudere generaties om daar dan later weer een Ocean race van te betalen.

De haven is in de uitverkoop. Het elitaire bewind regeert en heeft besloten dat De Vloek moet wijken. Maar wij zullen niet wijken voor de rijken. Het troetel-topzeilcentrum is een risico. Wij hebben alles te verliezen, maar ook alles te winnen.

Let the games begin!

Waar: Kerkplein, Den Haag
Tijd: 18:00

www.devloek.nl

Tags: de vloek demonstratie den haag


Wie: 
nn

15-3-2015: Oproep anti-kapitalistisch blok De Vloek demonstratie, https://www.indymedia.nl/node/26937 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech